nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 12. September 2015
Dišalo je po baziliki
Kar 60 različnih jedi z baziliko so lahko okusile brbončice tistih, ki so danes prišli na Bazilikijado v Ljubljansko ulico v Izoli. Sladicam, picam in golažem so se pridružile bolj eksotične jedi s Tajske, Indije in različnih koncev Azije. Svoje specialitete so na mize postavili predvsem stanovalci Ljubljanske ulice, med katere se je pomešal tudi Iztok Mlakar, nekaj jedi so predstavile še restavracije oziroma gostilne.
Primorske novice > Družba Largo pri špini
Četrtek, 10. September 2015
Kako se materializirati na dveh odrih?
Konec tedna bodo na številnih primorskih manjših in večjih glasbenih prizoriščih odre ponovno zasedli mehki, trši in najtrši rockerji. Eden najglasnejših dogodkov bo gotovo jutrišnji 2. Bunkerfest v izolskem Arrigoniju, kjer žanrsko raznolikost dokazuje dejstvo, da si bosta oder izmenjali skupini Zmelkoow in Noctiferia.
Primorske novice > Družba Arrigoni
Četrtek, 10. September 2015
V Istri ni nikoli dolgčas
Septembra in oktobra stene knjižnice krasijo fotografije Nataša Fajon. Z razstavo pod naslovom »V Istri ni nikoli dolgčas« se je tako udeležila Dnevov evropske kulturne dediščine, ki so bili leta 2015 posvečeni praznikom in praznovanju. V foto objektiv je ujela utrinke s praznovanj v mestih in zaledju Istre. Prosili smo jo za pogovor.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 9. September 2015
Občina Izola vabi na delavnico suhozidne gradnje
Občina Izola v okviru projekta Revitas II vabi na delavnico suhozidne gradnje, ki bo to soboto in nedeljo na domačiji Medljan v Cetorah nad Izolo. Delavnico, ki bo potekala v soboto, 12., in nedeljo, 13. septembra od 9. do 15. ure, bodo vodili priznani mojstri suhega zidu. Udeleženci bodo gradili oziroma obnavljali suhi zid na Medljanovi domačiji.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sreda, 9. September 2015
Občina s pomola podi pet bark
Potem ko se je s priveza ob izolskem ribiškem pomolu morala umakniti plavajoča ribiška kantina Ribica, izolska občina podobno izganja še tri barke, ki niso tipično ribiške: Novo, Eko 1 in Eko 2. Na občini trdijo, da so pogodbe za privez prekinili, ker ob pomolu primanjkuje prostora za ribiške barke. Za to krivijo nekaj ribičev, ki vztrajajo, da svoje ribiške barke privezujejo bočno na pomol, namesto prečno, kot to od njih zahteva občina. Ribiči pa v tem vidijo povračilni ukrep za neposlušne.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 8. September 2015
Bodo Oktobrsko prodali pod ceno?
Tudi tretja dražba nedokončanega izolskega poslovno-stanovanjskega objekta Oktobrska ni uspela, saj nihče ni vplačal 250.000 evrov varščine. Stavbenikov stečajni upravitelj Valter Stepan zato ne napoveduje vnovične dražbe, ampak postopek zbiranja nezavezujočih ponudb. S tem pa utegnejo objekt prodati pod ceno, opozarjajo nepremičninski poznavalci.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 5. September 2015
Glasbeniki iz Bunkerja v Arrigoni
Letošnji Bunker fest, ta bo v izolskem Arrigoniju na sporedu v petek, 11. septembra, bo predstavil sedem slovenskih glasbenih skupin, njegov namen pa je ponovna obuditev alternativne ponudbe glasbe, saj organizatorji opažajo, da je obalna regija v zadnjem desetletju na tem področju v kulturno-umetniškem krču.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 28. Avgust 2015
Dan Parenzane - 31. avgusta v Strunjanu, Izoli in Dekanih
V ponedeljek mineva 80 let, odkar je vlak zadnjič peljal po ozkotirni železniški progi od Trsta do Poreča. Parenzana danes privablja številne kolesarje in pohodnike. Parenzana je bila 123,1 km dolga ozkotirna železniška proga, ki je povezovala 33 istrskih krajev od Trsta do Poreča. Danes bi potekala po teritorijih treh držav: Italije – 13 km, Slovenije – 32 km in Hrvaške – 78 km.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sreda, 26. Avgust 2015
Izolska občina prodaja osem stanovanj
Izolska občina išče kupce svojih stanovanj. Na javni dražbi bo kupcem na voljo osem večinoma prenovljenih stanovanj v Livadah, Jagodju in starem mestnem jedru. Če bo uspešna, bo občina iztržila 561.577 evrov. Izolska občina že vrsto let ni prodajala svojih stanovanj. Tokrat se je odločila, da jih bo kupcem ponudila osem.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Sreda, 26. Avgust 2015
Prihaja Teden Parenzane
Naslednji teden bo praznovala Parenzana, ki je kot Pot zdravja in prijateljstva prejšnji teden zmagala na regijskem natečaju najlepših sprehajalnih poti. Ob 80. obletnici ukinitve železniške proge Parenzane tri istrske občine, skupaj s hrvaškimi partnerji, pripravljajo prireditev Dan Parenzane, v Izoli pa bo sledil še niz dogodkov, poimenovan Teden Parenzane.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 26. Avgust 2015
V Izoli so že pripravljeni na prvi šolski dan
Tudi letos bo v prvih dneh novega šolskega leta poskrbljeno za varne poti izolskih učencev v šolo. Zanje bodo skrbeli policisti, občinski redarji in izolski upokojenci. Občina Izola poziva vse voznike in ostale udeležence v prometu, naj bodo pozorni na otroke in prilagodijo hitrost vožnje v naseljih.
Regional Obala > Družba Izola
Nedelja, 23. Avgust 2015
Ribiški praznik in njegova tradicija
O prvem Ribiškem prazniku, ki so ga organizirali v Izoli, niso našli arhivskega gradiva. A Izolani pravijo, da je prireditev stara že več kot 50 let. Tradiciji se ni izneverila niti letos, ko je konec tedna privabila toliko obiskovalcev, da je bilo treba povsod čakati v vrstah.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]