nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 3. December 2010
Can v Izoli že imela volitve - Žiža prvi podžupan Izole
Druga redna seja Sveta italijanske samoupravne skupnosti Izola je bila uspešna. Svet je namreč v sredo, 1. decembra, izvolil svojega predsednika in njegovega namestnika; to sta postala Silvano Sau in Felice Žiža. Žiža bo poslej zastopal italijansko samoupravno skupnost tudi na občini, saj mu bo pripadla funkcija podžupana.
Podpalmo.si > Politika Izola
Ponedeljek, 29. November 2010
Izolski občinski svet: okrog IJN več svetnikov kot ob SD
Po četrtkovi, drugi seji izolskega občinskega sveta je najbrž še prezgodaj, da bi v 23-članskem telesu govorili o pravi koaliciji in opoziciji, vendar so prva zavezništva že dobro vidna. Največkrat so skupaj potegnili SD, Desus, lista Združeni za Izolo in Oljka (skupaj štejejo deset svetnikov), na drugi strani pa so Izola je naša (IJN), LDS, lista Mef in Izolani ter SDS (enajst svetnikov).
Primorske novice > Politika Izola
Petek, 26. November 2010
Župan predstavil ukrepe, svetniki potrdili delovna telesa
Svojo drugo sejo so izolski svetniki začeli v odsotnosti svetnice Brede Pečan (SD) in Tomislava Klokočovnika (IJN). Novi župan, mag. Igor Kolenc je predstavil informacije o uspešno izpeljani primopredaji in razgrnil podatke o finančnem stanju v občini. Ker stanje še zdaleč ni rožnato, je predstavil sprejete ukrepe za stabilizacijo občinskih financ. Svetniki so tudi potrdili člane odborov in komisij občinskih delovnih teles.
Izola.info > Politika > Fotoreportaža Igor Kolenc
Četrtek, 25. November 2010
Tik pred odhodom?
“Gre za običaj oziroma nepisano pravilo v Sloveniji, da se ob menjavi oblasti zamenjujejo tudi nadzorni organi,” je povedala Breda Pečan, izolska občinska svetnica, pred današnjo drugo občinsko sejo v novem mandatu. Danes naj bi namreč svetniki razrešili ter zamenjali člane nadzornega sveta Komunale Izola ter imenovali svoje predstavnike sveta zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Izola.
Žurnal > Politika Komunala Izola | Občina Izola
Četrtek, 18. November 2010
Kolenc predstavil zapuščino Klokočovnika
Novoizvoljeni izolski župan mag. Igor Kolenc še ni opravil primopredaje poslov z bivšim županom dr.Tomislavom Klokočovnikom, ta pa mu je pustil 4,5 milijona evrov proračunskega primanjkljaja.
Primorska.info > Politika Igor Kolenc
Sreda, 17. November 2010
Izolane čakajo novoletne čestitke
Več kot štiri tisoč neizterjanih kazni so na občinskem inšpektoratu spravili v predal. Po sklepu novega Župana Igorja Kolenca jih bodo morali izterjati do konca leta in tako prazno občinsko blagajno napolniti s približno 400.000 evri. S tem se šele začenja polnjenje proračunske luknje, ki že do konca leta zahteva vračilo dobrih 3 milijonov kratkoročnega kredita.
Obala.net > Politika Izola
Nedelja, 14. November 2010
Novi izolski župan je pogledal v občinsko blagajno
V petek dopoldne bi moral dosedanji izolski (nepoklicni) župan Tomislav Klokočovnik (Izola je naša, IJN) tudi formalno predati krmilo občinske uprave novemu (poklicnemu) županu Igorju Kolencu. Čeprav se to ni zgodilo, pa se je novi župan že seznanil z bistvenimi zadevami na Sončnem nabrežju 8 in izvedel, da je občinska blagajna povsem prazna.
Primorske novice > Politika Občina Izola | Igor Kolenc
Petek, 12. November 2010
Izola: prva seja, prvi zapleti
Na konstitutivni seji izolskega občinskega sveta so - na predlog komisije za potrditev mandatov na čelu z Aleksejem Skokom (SD) - potrdili mandate vseh 23 svetnikov in se seznanili z izvolitvijo novega župana Igorja Kolenca.
Primorske novice > Politika Izola
Torek, 9. November 2010
Konec tedna konstitutivne seje
Konec tedna čaka novoizvoljene predstavnike ljudstva prvo opravilo. Na konstitutivnih sejah se bodo sestali izolski in piranski občinski svetniki. Kot je že v tradiciji bodo imeli Izolani priložnost svoje predstavnike gledati po kanalu sistema Elta in na Sponki TV. V Piranu prenosa ne bo.
Obala.net > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 8. November 2010
1260 evrov za kvadratni meter občinskega stanovanja
Čeprav bo Tomislav Klokočovnik izolski župan predvidoma le še do četrtka, je objavil javno zbiranje ponudb za prodajo stanovanja v Ulici OF v starem delu Livad, ki ga bodo sklenili prihodnji ponedeljek, ko bo prvi mož občine že Igor Kolenc.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Petek, 29. Oktober 2010
8. korespondenčna seja je bila sklepčna
Tomislav Klokočovnik je v ponedeljek sklical 8. korespondenčno sejo izolskega OS ter na dnevni red sprva uvrstil štiri točke dnevnega reda. Zaradi zadržkov s strani nekaterih svetnikov je župan naslednji dan z dnevnega reda umaknil točko o pravnem poslu ravnanja s stvarnim premoženjem, podrobnosti namere pa pojasnil v krajšem sporočilu za javnost.
Primorska.info > Politika Izola
Sreda, 27. Oktober 2010
Krebelj: Bo Klokočovnika kdo spomnil, da ni več župan?
»Župan v izhodu« je kot kaže spregledal rezultate volitev in tudi po jasnem porazu na volitvah razporeja izolske nepremičnine, jih skuša prodati ali oddati v najem, verjetno v prepričanju, da nihče ne prebira občinskih listin in objav.
Primorska.info > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]