nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 5. April 2013
Predstavitev čezmejnih projektov Istre v Münchnu
Predstavništvo SPIRIT Slovenija v Nemčiji bo v sredo, 10. aprila 2013 v sodelovanju s Predstavništvom turizma Hrvaške v Münchnu izvedlo novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili čezmejne skupne projekte Istre. Gre za predstavitev treh projektov, ki so jih slovenski in hrvaški partnerji, in sicer Občine Koper, Izola in Piran v sodelovanju s partnerji iz hrvaške Istre izdelali s pomočjo evropskih sredstev...
Slovensko-morje > Turizem Izola
Četrtek, 4. April 2013
Naši uspešno zaključili kvalifikacije
V Palmi na španskem otoku Mallorca se je danes za jadralce zaključil tretji regatni dan tretje od štirih letošnjih regat za ISAF svetovni pokal. Vasilij Žbogar, finn, je prvi plov končal na osmem, drugega pa na drugem mestu, s čimer je napredoval še za eno mesto in je v skupni uvrstitvi trenutno drugi.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 2. April 2013
Vrtec Mavrica bogatejši za nov oddelek
Danes je svoja vrata odprl novi oddelek vrtca Mavrica, enote Školjka, na ulici Oktobrske revolucije v Izoli. Dobrih 120 tisoč evrov proračunskih sredstev je Občina Izola namenila za novo igralnico, garderobe in sanitarije. Opremo novega oddelka v višini 15 tisoč evrov pa je pokril vrtec iz lastnih sredstev.
Slovensko-morje > Izobraževanje Izola
Ponedeljek, 1. April 2013
26. Spring Cup v znamenju slabega vremena
Skoraj 250 jadralcev iz enajstih držav je prišlo v Izolo, da bi se pomerili na tradicionalnem, letos že 26. Spring Cupu. Žal so prva dva dneva ostali na kopnem, čakajoč na veter. Ta se je jadralcev usmilil šele v nedeljo, ko je organizatorju, JK Burja, uspelo izpeljati po tri plove za vsakega od razredov - laser standard in radial, laser 4.7 ter 420 (open), le jadralci razreda 470 so odjadrali štiri plove.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Petek, 29. Marec 2013
Vasilij Žbogar začenja novo sezono z regato za Pokal princese Sofije
V ponedeljek 1. aprila se na Majorki v Španiji začenja regata ISAF Svetovnega pokala v jadranju, kjer se bodo jadralci v olimpijskih razredih pomerili za Pokal princese Sofije. Za Vasilija Žbogarja bo to prva regata v letošnji sezoni in priložnost, da preveri kako uspešne so bile zimske priprave v Valenciji.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 27. Marec 2013
Natečaj Podjetna Primorska ponovno nagrajuje najboljše podjetniške pobude
Natečaj za najboljši poslovni načrt primorske regije Podjetna Primorska je ponovno odprl svoja vrata. V UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (v nadaljevanju: UIP) v sodelovanju s partnerji že sedmo leto zapored nagrajujemo najboljše poslovne načrte. Iščemo inovativne poslovne ideje, ki jih posamezniki ali podjetniške skupine želijo uresničiti in tako vstopiti v svet podjetništva ob podpori UIP. Namenjen je študentom in drugim mladim, raziskovalcem, podjetnikom, akademikom in vsem ostalim prebivalcem z inovativnimi poslovnimi idejami.
Slovensko-morje > Družba Izola
Torek, 19. Marec 2013
Vasilij Žbogar bo v okviru projekta Esimit Europa treniral mlade nadarjene ruske jadralce
Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, in Vladimir Ljubomirov, predsednik Jadralnega kluba Sankt Peterburg, sta oblikovala skupno pobudo o treniranju mladih nadarjenih ruskih jadralcev v različnih olimpijskih jadralnih razredih. S svojimi neprecenljivimi izkušnjami se bo v proces izobraževanja vključil tudi član ekipe Esimit Sailing Team, slovenski olimpijec Vasilij Žbogar.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 5. Marec 2013
Opazili okoli 200 delfinov, ki so se podili za jato cipljev
V našem morju je letos nenavadno veliko cipljev, ribiči pa so sredi Koprskega zaliva opazili, kako se za ciplji podi okoli 200 delfinov. V društvu Morigenos pravijo, da delfini v našem morju niso več takšna redkost, kot je veljalo nekoč. Ribiči so včeraj sredi Koprskega zaliva, med Rexom, Debelim rtičem in Izolo, opazili skupino delfinov. Po njihovih besedah se je okoli 200 delfinov podilo za jato cipljev, ki jih je v našem morju letos prav tako nenavadno veliko.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Petek, 22. Februar 2013
Spodbujanje proizvodne dejavnosti
Včeraj je Občina Izola priredila srečanje z gospodarstveniki, ki delujejo predvsem na področju proizvodne dejavnosti v Izoli. Na srečanju je župan predstavil območje nove industrijske cone na vzhodnem delu Izole in aktivnosti, ki jih je Občina Izola uvedla z namenom spodbujanja gospodarstva. Občina bo v kratkem izdala tudi predstavitveni katalog izolskih podjetij, ki bo namenjen predvsem promociji v tujini.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Občina Izola
Petek, 1. Februar 2013
Gosta bodo v Izoli prepričali z inovativnimi pristopi, kakovostjo ponudbe in skupnimi projekti
Včerajšnjega tretjega srečanja gostinskih in turističnih delavcev v organizaciji Občine Izola in Turističnega združenja Izola, se je udeležilo več kot petdeset udeležencev. Srečanje je bilo priložnost za ocenitev opravljenih nalog in izmenjavo idej ter pripravo strategije za novo turistično sezono.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Torek, 29. Januar 2013
Prijavite se na pustne povorke 2013
5. Istrski karneval 2013 že trka na naša vrata. Ta nam bo tudi letos, med 8. in 12. februarjem, postregel s kopico različnih dogodkov, od že tradicionalne 5. Istrske pustne povorke v Kopru in 2. Otroške pustne povorke v Izoli do 3. Portoroške pustne povorke, na katere se lahko prijavite še vse do sobote, 2. februarja 2013.
Slovensko-morje > Družba Izola
Nedelja, 20. Januar 2013
Mlada delfinka ujeta v ribiško mrežo
Včeraj dopoldne se je pred Izolo v ribiško mrežo ujel delfin, kar nas je zelo razžalostilo. Mlada samička se je verjetno zaradi neizkušenosti zapletla, ko je pri mreži iskala ribe ali se igrala. Na žalost je poginila še preden so ribiči prišli po mreže, zato ji niso mogli več pomagati.
Slovensko-morje > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]