nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 25. September 2015
Odpust dolgov iz naslova neplačila vrtca, prehrane v osnovni šoli in komunale
Izolski občinski svet je na včerajšnji seji potrdil obseg odpusta dolgov socialno šibkim in pooblastil župana, da z vlado podpiše sporazum o izvedbi odpusta dolgov. Občine so v odpust dolgov vključene zgolj posredno, preko vrtcev in osnovnih šol. V občini Izola je fizičnih oseb 7.654, ki morajo plačilo NUSZ, v skupni vrednosti 474.273,41 evrov, izvesti v največ dveh obrokih.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 25. September 2015
Minister Gašperšič končno naklonil sestanek županoma, a to še le po medijskem pritisku
Obalni poslanci SMC čakajo študijo, ki se ne izvaja. Regionalnih vinjet z začetkom leta 2016 ne bo, kar pomeni še eno izgubljeno leto za obalo in za začetek urejanja plaže med Izolo in Koprom. Občina Izola je umaknila z današnje seje rebalans proračuna za letošnje leto, s katerim je nameravala zagotoviti sredstva za preureditev odseka ceste med Izolo in Žusterno v enosmerno.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 24. September 2015
MOJCIMER.SI v prenovljeni podobi
Od danes naprej lahko študentje in najemodajalci še lažje in preglednejše iščejo in oddajajo proste nastanitve na Obali in drugod po Sloveniji, saj so na ŠOUP-u prenovili spletno posredovalnico študentskih sob mojcimer.si.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 22. September 2015
Izola si prizadeva dobiti Adrion
Izolski župan Igor Kolenc si že nekaj časa prizadeva, da bi v Izoli vzpostavili Adrion, podporno točko Jadransko-jonskemu programu. Skupaj z evropskim poslancem Francem Bogovičem je včeraj gostil posvet o strategiji EU za Jadransko-jonsko regijo, kjer živi več kot 70 milijonov ljudi.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 22. September 2015
Koliko nas bo stala ocena učinkov uvedbe?
Ko sta koprski in izolski župan ministrstvo za infrastrukturo pozvala, naj se odzove glede uvedbe lokalne vinjete, se je le to posvetovalo z Darsom. Rezultat posveta: izdelati je potrebno poglobljeno študijo, ki bo pokazala pozitivne in negativne učinke uvedbe lokalnih vinjet.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 21. September 2015
Izola gostila posvet o razvojnih priložnostih širše istrske regije
Župan Občine Izola, Igor Kolenc in poslanec v Evropskem parlamentu, Franc Bogovič sta danes v Izoli gostila javni posvet o strategiji Evropske unije za Jadransko-jonsko regijo. Posveta se je z uvodnim nagovorom udeležila tudi ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 21. September 2015
V Izolo prihaja Čiliada
Ne glede na to, kakšno bo v soboto vreme, bo v Izoli nedvomno vroče oziroma pekoče. Na Manziolijev Trg in v Ljubljansko ulico prihaja festival čilija in pekoče kuhinje - Čiliada. Prireditev, ki jo pripravljajo Društvo Izolani, Center za kulturo, šport in prireditve Izola ter družba Gorki chili, obeta pestro kulinarično-izobraževalno druženje.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 18. September 2015
Iz medijev izvedeli, da bodo pri njih nastanili migrante
V Sloveniji je vse nared za prihod večjega števila migrantov, zagotavljajo vladni predstavniki. Objavili so tudi seznam nastanitvenih kapacitet, kamor bi jih lahko takoj naselili. A dogajanje v Istri že povzroča zmedo. Občina Izola je namreč o tem, da bi migranti lahko prišli objekt, katerega solastnica je, izvedela iz medijev.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 17. September 2015
Odlok na odlok, nasrkajo pa izolski mali kmetje
Predverje izolskega Kulturnega doma je bilo včeraj premajhno za vse, ki so se udeležili pogovora na temo nerešljivih težav v povezavi z legalizacijo obstoječih in novogradnjo objektov, ki služijo njihovemu kmetovanju. Dogodek sicer ni prinesel konkretnih rešitev, je pa pristojnim ponovno nakazal, s kakšnimi težavami se v Izoli srečujejo nekateri obdelovalci zemlje.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 16. September 2015
Na izolskih lopah merijo mišice
Po včerajšnjem soočenju zakupnikov izolskih kmetijskih zemljišč, izolske občine, sklada kmetijskih zemljišč in gozdov ter zavoda za varstvo kulturne dediščine je postalo jasno, da imajo vpletene institucije tako zelo različne poglede, da je nemogoče ne le postaviti nov kmetijski objekt, ampak tudi legalizirati stare.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 16. September 2015
Obalne ceste še ne bodo preuredili v enosmerno
Včeraj je potekel rok, ki sta ga izolski in koprski župan Igor Kolenc in Boris Popovič dala državi, da se odloči glede uvedbe lokalne vinjete. Sredi julija sta namreč javno zagrozila, da sta obalno cesto pripravljena preurediti v enosmerno. Čeprav ostaja usoda lokalne vinjete nedorečena, pa prvaka istrskih občin obalne ceste še ne bosta preurejala.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 14. September 2015
Posvet na temo priložnosti v Jadransko-jonski regiji
Občina Izola in poslanec v Evropskem parlamentu, Franc Bogovič prirejata javni posvet o strategiji Evropske unije za Jadransko-jonsko regijo. Posvet bo v ponedeljek, 21. septembra, s pričetkom ob 9.30 v Manziolijevi palači na Manziolijevem trgu 5 v Izoli.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]