nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 18. Junij 2013
Vasilij Žbogar na mladinskem evropskem prvenstvu v jadralnem razredu laser radial prvič v vlogi trenerja
Prihodnji teden se na Hrvaškem začenja mladinsko evropsko prvenstvo v jadralnem razredu laser radial, ki bo v Splitu potekalo od 24. junija do 1. julija. Vasilij Žbogar se bo na prvenstvu prvič predstavil v vlogi trenerja. Z mladim ruskim jadralcem Dimitrijem Tretjakovim namreč sodeluje v okviru pobude projekta Esimit Europa, v kateri olimpijci na krovu jadrnice Esimit Europa 2 trenirajo mlade nadarjene jadralce.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 17. Junij 2013
Predstavili aktivnosti in turistične ponudbe Istre
Danes so Turistična organizacija Koper, Turistično združenje Portorož in Turistično združenje Izola predstavili turistično ponudbo, prireditve in aktivnosti, ki jih v letošnji poletni turistični sezoni pripravljajo vse tri Obalne občine. Predstavitve v Pretorski palači so se udeležili številni turistični akterji – upravljalci Turistično informacijskih točk slovenske Istre, turistični delavci in drugi zainteresirani.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Ponedeljek, 10. Junij 2013
Stadion v Izoli je po 23 letih legaliziran
Občina Izola je pridobila uporabno dovoljenje še za vzhodni del tribun izolskega stadiona. S pridobitvijo uporabnega dovoljenja je stadion v celoti legaliziran in izpolnjuje vse formalne pogoje za pridobitev vsakoletne tekmovalne licence Nogometne zveze Slovenije.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Mestni stadion
Četrtek, 30. Maj 2013
Evropski kuharski mojstri so nagradili Argeto
Argeta Tunina pašteta in Argeta Kokošja pašteta sta prejeli nagrado za izreden okus Superior Taste Award 2013, ki jo vsako leto podeljuje Mednarodni institut za okus in kakovost (iTQi - International Taste & Quality Institute) iz Bruslja. Vsako leto se za nagrado Superior Taste Award potegujejo izdelki več sto majhnih in velikih podjetij iz držav celega sveta.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Droga Kolinska
Sreda, 22. Maj 2013
Pomol pod Belvederjem na poti k ureditvi
Občina Izola je pričela z deli za obnovo pomola pod Belvederjem. Izvajalec del Geoit d.o.o. bo z deli zaključil predvidoma prvi teden v juniju. Vrednost investicije je dobrih 30 tisoč evrov proračunskih sredstev. Prenova vključuje odstranitev obstoječih dotrajanih betonskih in lesenih delov pomola ter nadomestitev z novo leseno konstrukcijo. Zaključek del, ki je odvisen tudi od vremenskih razmer, je predviden v prvem tednu junija.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Ponedeljek, 20. Maj 2013
Pokal Burje pod streho
Ta konec tedna je v organizaciji Jadralnega kluba Burja iz Izole potekala že tradicionalna regata za POKAL BURJE. Regata je bila razpisana za jadralce v razredih optimist, laser 4.7, laser standard in 470. Obenem je bila to tudi zadnja kriterijska regata za določitev reprezentantov, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu na Balatonu in svetovnem na Rivi del Garda.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Četrtek, 16. Maj 2013
Festival stekla prihaja v Izolo
Na današnji novinarski konferenci so župan, mag. Igor Kolenc, direktor Turističnega združenja Izola, Danilo Markočič in predstavnik Društva steklarjev Slovenije, Tone Jost predstavili pomen in program festivala stekla, ki bo letos prvič med 17. in 26. majem bogatil dogajanje v Izoli.
Slovensko-morje > Družba Izola
Četrtek, 9. Maj 2013
Esimit Europa 2 odpira novo poglavje v svoji zgodovini
Na dan Evrope, ko je v Valenciji potekal prvi uradni trening v novi sezoni, sta Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, in Jochen Schümann, skiper jadrnice Esimit Europa 2, razkrila načrte za novo jadralsko sezono. Tudi letos bo v ekipi jadralskih zvezdnikov slovenski olimpijec Vasilij Žbogar
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 30. April 2013
Izolan osumljen ropa bencinskega servisa v Kopru
9. aprila 2013 ob 4.21 uri je varnostnik obvestil Operativno-komunikacijski center PU Koper, da je bil oboroženi rop na bencinskem servisu v Kopru (Istrska cesta). Z zbiranjem obvestil na kraju so policisti ugotovili, da je storilec prišel v prostore prodajalne bencinskega servisa, pristopil do blagajne, izvlekel pištolo in jo uperil proti uslužbencu, od njega pa zahteval denar.
Slovensko-morje > Kronika Policijska postaja
Sobota, 27. April 2013
Hyeres: Vasilij Žbogar skupno osmi
Na zadnji dan četrte in zadnje regate ISAF svetovnega pokala v sezoni 2012-2013 je bilo v Hyeresu oblačno, padla je tudi kakšna kaplja dežja, vetra je bilo malo. Finni so morali zaradi prešibkega vetra celo nekoliko počakati na prvi štart, a jim je vseeno uspelo odpeljati obe regati za medalje, kjer se točke štejejo dvojno.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 6. April 2013
Vasiliju bron, Tina Mrak in Veronika Macarol osmi
V Palmi se je danes z dvema plovoma »regate za medalje«, v katerih se je pomerilo po deset najbolje uvrščenih jadralcev iz vsakega razreda, zaključila tretja od štirih ISAF regat svetovnega pokala. Z velikim veseljem poročamo o velikem uspehu naših jadralcev! Vasilj Žbogar, finn, je z današnjima petim in drugim mestom ter prištetimi točkami iz finalnih regat zaključil z bronom.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 5. April 2013
V jutrišnjo regato za medalje trije slovenski jadralci
V Palmi na španskem otoku Mallorca so se danes zaključili zadnji finalni plovi pred jutrišnjo regato za medalje, v katero so se uvrstili trije naši jadralci – Vasilij Žbogar v finnu ter Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470. Vasilij Žbogar je prvi današnji plov zaključil kot šesti, drugega na devetem mestu in je skupno četrti.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]