nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 19. April 2011
Začenja se niz brezplačnih strokovnih delavnic za organizatorje istrskih praznikov
Fakulteta za humanistične študije UP je včeraj predstavila brezplačne delavnice, ki bodo organizatorjem istrskih praznikov v pomoč pri »oživljanju kulturne dediščine«. Delavnice bodo organizirane pod okriljem čezmejnega projekta Heritage Live, izvedli pa jih bodo v petih slovenskih in hrvaških občinah.
Primorska.info > Turizem Korte
Ponedeljek, 11. April 2011
Sejem oljčnega olja popestril referendumsko nedeljo v Izoli
V sklopu festivala Zlate oljčne vejice je bil v Izoli organiziran sejem oljčnega olja. Obisk so Izolani in turisti izkoristili tudi za prijetno druženje na eni izmed teras gostinskih lokalov ob morju.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Četrtek, 31. Marec 2011
Turisti in Izolani se bodo sprehajali po izolskih poteh
Na novinarski konferenci v sejni sobi Občine Izola sta župan mag. Igor Kolenc in direktor TGZ, g. i. z., mag. Danilo Markočič javnosti predstavila nove izolske pešpoti. S tem želi občina dodati nove turistične vsebine pred začetkom turistične sezone. Župan je spregovoril tudi o ureditvi objekta pod Belvederjem in o plaži Simonov zaliv.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Nedelja, 27. Marec 2011
Septembra v Izoli pričakujejo 50 razstavljavcev plovil
Izolska marina bo po enoletnem premoru septembra zopet gostila navtično razstavo, ki bo tudi prodajna. Po besedah Matjaža Franceta bo šlo sicer pri Slovenian Boat Show, kot so prireditev poimenovali, za novo prireditev. Računajo, da bo prisotnih okoli 50 razstavljavcev z okoli 300 blagovnimi znamkami, pričakujejo pa okoli 8000 obiskovalcev.
Primorska.info > Turizem Marina Izola
Sobota, 26. Marec 2011
Priložnost za zaslužek
"Lokalne turistične vodnike lahko angažira praktično kdorkoli. Po opravljenem izpitu vas vpišemo v register, in ko prejmemo povpraševanje, z vami stopimo v stik oziroma vaše kontaktne podatke posredujemo zainteresiranim. Seveda pa si lahko delo zagotovite tudi sami, na primer prek turističnih agencij," pove Lea Šuligoj...
Žurnal > Turizem Izola
Petek, 25. Marec 2011
Septembra bo v Izoli navtična razstava
Izolska marina bo po enoletnem premoru septembra zopet gostila navtično razstavo, ki bo tudi prodajna. Po besedah Matjaža Franceta bo Slovenian Boat Show povsem nova prireditev. Po napovedih naj bi plovila razstavljalo približno 50 razstavljavcev z okoli 300 blagovnimi znamkami, pričakujejo pa približno 8000 obiskovalcev.
Primorske novice > Turizem Marina Izola
Petek, 18. Marec 2011
Odkrivajmo istrsko kuhinjo v okviru Gastronomskih zakladov Istre
Odkrijte gastronomske zaklade Istre, združene v pravljične kulinarične menije. Tudi to pomlad ponudba izjemnih kulinaričnih doživetij v izbranih restavracijah slovenske Istre in številnih gastronomskih prireditvah Istre.
Primorska.info > Turizem Izola
Ponedeljek, 14. Marec 2011
Bosta KS Livade in Koper rešila izolski turizem?
Očitno bo v Izoli v prihodnosti več gastronomije in turistov iz ladij za križarjenja. Direktor Turistično gospodarskega združenja Danilo Markočič je udeležencem prvega srečanja gostinskih in turističnih delavcev občine Izola predstavil turistične prireditve, ki se Izoli obetajo v letu 2011. Promotor teh aktivnosti bo Občina Izola, koordinator Turistično gospodarsko združenje, idejni soustvarjalci pa vsi zainteresirani občani, turistični delavci in gostinci.
Podpalmo.si > Turizem Občina Izola
Sreda, 9. Marec 2011
Tudi v Izoli bi radi rezali rezine koprske križarske pogače
Kako nekaj gostov s križark, ki se ustavijo v Kopru, pritegniti v bližnjo Izolo? To vprašanje so si zastavili v izolskem Turistično gospodarskem združenju (TGZ) z Danilom Markočičem na čelu. Naredili so preprost izračun. Sosedje letos pričakujejo 150.000 obiskovalcev, od katerih jih kar 90.000 nima jasno začrtanega turističnega cilja. Kaj bodo počeli, se odločijo šele, ko stopijo na trdna tla oziroma do prve info točke, ki bo poslej skupna za vse tri istrske občine.
Primorske novice > Turizem Izola
Torek, 8. Marec 2011
Srečanje gostinskih in turističnih delavcev v občini Izola
Pred novo turistično sezono je župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc prepričan, da je potrebno dobre projekte iz preteklosti negovati in ohranjati, nujno pa je spodbuditi tudi razvoj nove gostinske in turistične ponudbe, ki bo za obiskovalce Izole dovolj pestra in kakovostna, za domačine pa prijazna in donosna.
Primorska.info > Turizem Manziolijeva palača
Petek, 25. Februar 2011
Letos pri nas kar trije navtični sejmi
Navtika. Poleg Internautice in Jesenskega navtičnega vikenda letos sejem znova tudi v Izoli. "Navtični sejmi so izjemnega pomena za pospeševanje prodaje plovil in navtične opreme, ker neposredno vplivajo na razvoj trga, narekujejo trende in predstavljajo nova odkritja," je dejal Jurij Korenc iz Studia 37, ki skrbi za organizacijo mednarodnega sejma Internautice.
Žurnal > Turizem Izola
Ponedeljek, 21. Februar 2011
Nova ležišča in termalni program
Na področju povezovanja turističnega gospodarstva moramo dati velik poudarek na izboljšanju sezone. Lanska sezona je bila namreč za deset odstotkov slabša kot leta 2009,” poudarja Danilo Markočič, novi direktor Turističnogospodarskega združenja (TGZ) Izola.
Žurnal > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]