nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. Oktober 2015
Razvojni potencial Izole je sprostitev obstoječih stavbnih zemljišč
Občina Izola aktivno dela na ureditvi treh con, ki bi omogočile razvoj poslovnih in proizvodnih dejavnosti, saj povpraševanje po takih zemljiščih obstaja, občina sama pa jih nima veliko v lasti. V Izoli namreč še naprej ostaja več degradiranih območij in veliko število stavbnih zemljišč, ki so v rokah zasebnikov in niso izkoriščena. O tej prostorski problematiki je na današnji novinarski konferenci spregovoril župan, Igor Kolenc.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Za boljše življenje izolskih upokojencev
“Želimo si, da bi se občani v tretjem življenjskem obdobju čim več družili med sabo in z drugimi Izolani,“ pravi predsednik Društva upokojencev Izola Alojz Pečan. Skupaj z društvom upokojencev, ki deluje pod okriljem KS Jagodje-Dobrava, so pripravili Teden starejših občanov, že 35. po vrsti. Društvo upokojencev Piran pa v četrtek ob 17. uri v Tartinijevem gledališču načrtuje Dan starejših občanov.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Občine bodo vendarle objavile razpis za obalno zavetišče
Občine Koper, Izola in Piran pripravljajo skupni javni razpis za izbiro upravljalca obalnega zavetišča za živali. Ta zdaj deluje pod okriljem Komunale Koper, ki je že od poletja interventni upravljalec. Kdaj bodo objavili razpis in kakšni bodo zahtevani pogoji, še ni znano. Tudi zato samostojna svetnica v koprskem občinskem svetu Polka Bošković zahteva sklic izredne seje, vendar zaradi pičle podpore svetniških kolegov z namero ni uspela.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 17. Oktober 2015
V Izoli že obnavljajo pred časom nameščeno urbano opremo
Izolska občina je za urbano opremo na Svetilniku ter Alietovi in Tartinijevi ulici porabila kar 687.714 evrov, ker je glavnino (511.000 evrov) dobila iz evropskih regionalnih razvojnih programov. Tako navitemu znesku navkljub pa oprema slabo kljubuje vremenskim razmeram, zato občina zahteva, da izvajalec Makro 5 na njej odpravi napake in pomanjkljivosti.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 2. Oktober 2015
Še letos bodo izboljšali promet na več koncih Istre
Skladno s predvčerajšnjim dogovorom med izolskim in koprskim županom Igorjem Kolencem in Borisom Popovičem ter ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem bo Direkcija za infrastrukturo do konca leta popravila krožišče na vrhu Jagodja.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 2. Oktober 2015
Kaj seva z Malijskega hriba?
“Pred nekaj meseci so spet postavili nekaj novih krožnikov, a o tem nihče nič ne ve. Izvedeti ne uspemo niti tega, kdo vse ima antene na Malijskem hribu,” pravi Edvard Kleva z Malije. Zadnjih 15 let opazuje, kako nad vasjo raste gozd anten - zdaj jih je tam pet s številnimi oddajniki. Krajani, ki jih nihče ni nič vprašal ali jim seznanil z vplivi, se bojijo, da je nakopičeno sevanje škodljivo.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 1. Oktober 2015
Lokalno vinjeto bi lahko vpeljali leta 2017
Če bo obveljal včerajšnji dogovor med izolskim in koprskim županom Igorjem Kolencem in Borisom Popovičem ter ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem, bi lokalno vinjeto v Istri in drugih delih države lahko vpeljali leta 2017. Usoda obalne ceste med Koprom in Izolo pa bo znana čez 10 dni.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 29. September 2015
Burja mi očisti dušo
Marina Martensson je tisto rdečelaso, skodrano in pegasto dekle s kitaro, na katero so se v prvi epizodi avdicije šova Slovenija ima talent vsuli zlati lističi, saj je s svojim nastopom prepričala žirijo in se tako neposredno uvrstila v nadaljevanje šova. V Izolo se je s Švedske preselila pred dvema letoma, od tu sta namreč doma njena nona in nono. Ko se srečava na Manziolijevem trgu, pa me kljub temu, da se vidiva prvič, pozdravi s poljubom na lice. Nič kaj švedsko torej.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 28. September 2015
Pričetek izdaje odločb za neprofitna stanovanja
V tem tednu bo Občina Izola pričela z izdajo odločb prosilcem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Občina je v maju objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog. 29 vlog je bilo z odločbo že zavrnjenih ali zavrženih, saj prijavitelji niso izpolnjevali formalnih pogojev za prijavo na razpis ali vlog niso pravočasno dopolnili.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Ponedeljek, 28. September 2015
Izolska občina pošilja odločbe za oddajo neprofitnih stanovanj
Občina Izola bo v tem tednu začela izdajati odločbe prosilcem ki so se spomladi prijavili na javni razpis za dodelitev 24 neprofitnih stanovanj v najem. Novi najemniki bi se v neprofitna stanovanja lahko vselili še pred koncem leta. Na razpis za oddajo 24 neprofitnih stanovanj, ki ga je izolska občina objavila v maju, je prispelo 285 vlog. 29 so jih zavrnili, ker prijavitelji niso izpolnjevali formalnih pogojev za prijavo oziroma vlog niso pravočasno dopolnili.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Nedelja, 27. September 2015
Čiliji so v Izolo pritegnili radovednost in dobro voljo
Prvi, a zagotovo ne zadnji je bil sobotni festival čilija in pekoče kuhinje v Izoli. Čiliada je na Manziolijev trg in v Ljubljansko ulico že zgodaj popoldan pritegnila množico ljubiteljic in ljubiteljev pekočega, ki so lahko izbirali med pekočimi izdelki več kot desetih ponudnikov.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 25. September 2015
Plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ)
Občina Izola obvešča vse občane, da se v sredo, 30. septembra, izteče prvi rok za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za fizične osebe. Za plačilo drugega obroka imajo fizične osebe čas še do konca meseca oktobra. Finančna uprava Republike Slovenije je zavezane fizične osebe o odmeri NUSZ obvestila šele v mesecu avgustu.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]