nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 12. Junij 2014
V slovenskem morju enajst min
Te dni v slovenskem morju poteka akcija premeščanja neeksplodiranih morskih min na novo odlagališče. Čeprav mine niso več aktivne, je varnost vseeno na prvem mestu, saj bi eksplozija uničila morsko dno in favno. V upravi za zaščito in reševanje si prizadevajo za nakup vodnega rezalca, ki bi ga lahko uporabili tudi pri drugih neeksplodiranih bombah.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 11. Junij 2014
Tomažičeva ulica bo kmalu postala enosmerna
Prihodnji teden bo Komunala Izola pričela s spremembo prometne ureditve na Tomažičevi ulici, ki bo po novem postala enosmerna. Na izolski Občini pojasnjujejo, da je sprememba prometne ureditve pomembna za izboljšanje prometne varnosti na križišču med Dantejevo, Tomažičevo, Morovo ulico in uvozom v izolsko marino.
Izola.info > Okolje Tomažičeva
Petek, 6. Junij 2014
Prihodnji teden sestanek o Svetilniku
V zvezi z urbano prenovo območja izolskega Svetilnika je danes potekal sestanek delovne skupine v razširjeni sestavi, na njem pa so sklenili, da bodo pogovore nadaljevali prihodnji teden in poskušali najti konstruktivno rešitev, je povedal župan Igor Kolenc.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Petek, 6. Junij 2014
Plavalcem delajo družbo klobučnjaki
Morje, ki se približuje 20 stopinjam, je bilo dopoldne toplejše od ozračja. V nedeljo popoldne pa naj bi se živo srebro povzpelo na več kot 31 stopinj Celzija. Številni se bodo pognali med valove, kjer jim bodo družbo delali uhati klobučnjaki (Aurelia aurita).
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 4. Junij 2014
Hočejo Svetilnik brez novih poti in klopi
Svetilnik naj ostane tak, kakršen je bil. Občina naj odstrani vse elemente urbane opreme, ki jih je tja namestila, je menila večina udeležencev zbora krajanov KS Izola - staro mesto, ki ga je v ponedeljek sklicala predsednica KS Karmen Bučar. Čeprav se je na seznam udeležencev podpisalo le 140 Izolanov, se jih je zbora udeležilo precej več.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Sreda, 4. Junij 2014
Svetilnika pa ne!
Izolski župan Igor Kolenc zagotavlja, da se občina pri urbanem opremljanju Svetilnika zaveda, kaj počne, in da se je tega lotila celovito. Potem ko so uredili Sončno nabrežje in bližnje ulice, se zdi Svetilnik edina logična izbira. Drži, a le če odmislimo vprašanje, kako se sodobno zasnovane klopi podajo k palmam v okrasnih posodah, ki posnemajo antični slog. Slednje je resda namestila prejšnja oblast, a ni zato zadrega na promenadi Svetilnika nič manjša.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Petek, 23. Maj 2014
Izolani ne dovolijo posegov na Svetilniku
Urejanje območja na izolskem Svetilniku je ponovno sprožilo val razburjenja. Izolani se bojijo, da jim občina ponovno poskuša “zabetonirati” priljubljeno kopališče. Na občini mirijo, da ne gre za nobena gradbena dela in za nobeno betoniranje, ampak zgolj za zaokrožitev projekta urbane opreme Izole.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Petek, 16. Maj 2014
Nič stanovanj, le trava, voda in še kaj
Izolski župan Igor Kolenc je odločen, da morajo preprečiti pozidavo območja Ribe in Male opreme. “Še posebej na tem območju, imenovanem IPA 3, moramo paziti, kaj bomo pustili zanamcem. Praznih stanovanj je v Izoli in Istri dovolj, 1200.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 8. Maj 2014
V torek predstavitev idejne ureditve območja »IPA3«
Občina Izola je pričela pripravljati prostorski akt za ureditev območja med Srednjo šolo Izola, Argom in Dantejevo ulico, ki je sicer poimenovano območje IPA3. Predstavitev idejne zasnove bodoče ureditve območja bo potekala v torek, 13. maja 2014, ob 17. uri v sejni sobi občinskega sveta na Kristanovem trgu 1.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Torek, 22. April 2014
Predor prehiteva hitro cesto
Predor Markovec še kar pleskajo, čeprav bi ga morali po prvotnih napovedih popleskati do 17. marca. Dars pa je medtem podpisal dve novi pogodbi, za montažo elektro-strojno opreme in dokončanje gradbenih del v predoru. Zdi se, da mu bo predor uspelo dokončati še letos, kot je nazadnje napovedal. Kaj pa traso hitre ceste?
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 17. April 2014
Zemlje ne moreš obdelovati z golimi rokami
V Izoli so razgrnili predlog spremenjenega odloka o prostorskih ureditvenih pogojih (PUP) za podeželje, s katerim naj bi v prihodnjih dveh letih uzakonili pomožne kmetijske objekte na zemljiščih, s katerimi upravlja Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Zakupniki pravijo, da je predlog odloka dober. V občinski upravi se nadejajo, da ga bo občinski svet potrdil še pred poletjem.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 17. April 2014
Sončno nabrežje se nastavlja soncu v novi preobleki
Zaključna dela na Sončnem nabrežju so se zaključila v dogovorjenem roku, pred velikonočnimi prazniki. Zaključku projekta, ki je bil vreden dober milijon evrov bo sledila še hortikulturna ureditev zelenic, ki jo bo po projektni rešitvi Vladimirja Vremca izvedel Miha Vrunč.
Izola.info > Okolje Sončno nabrežje
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]