nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 13. Februar 2016
Odpadki glede na površino ali ljudi
V nadzornem odboru izolske občine in javnem podjetju Komunala merijo moči. Prvi menijo, da lahko nadzorujejo način zaračunavanja ravnanja s komunalnimi odpadki, drugi so prepričani, da tega ne bi smeli. Pravo vprašanje, ki bi ga morali načeti, pa je, ali je zdajšnji način zaračunavanja storitev Komunale, ki jih plačujejo vsa izolska gospodinjstva, ustrezen ali ne.
Primorske novice > Okolje Komunala Izola
Petek, 12. Februar 2016
V Izoli še en javni zavod: Za sanacijo 1710 svetilk 22.000 evrov
V občini Izola ustanavljajo javni zavod za podjetništvo ADRION, ki bo skrbel za večjo učinkovitost pri izvajanju projektov z evropskimi sredstvi. Prenovili in uredili bodo tudi javno razsvetljavo. Občina bo zagotovila dobrih 22.000 evrov, zasebni partner pa dober milijon evrov. S sanacijo naj bi porabo električne energije za javno razsvetljavo prepolovili.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 12. Februar 2016
S kolesom ob sebi lahko, na njem pa ne
Izolska občina je že lani jeseni označila pešpot ob Lonki in Sončnem nabrežju. Čeprav je postavila označevalno tablo in več talnih označb, da je območje namenjeno pešcem in ne kolesarjem, mnogi Izolani novost opažajo šele v zadnjem času. Kolesarji morajo torej ob Sončnem nabrežju in Lonki sestopiti s kolesa in kolo potiskati ob sebi.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 10. Februar 2016
27-letna Tjaša prosi za pomoč
Mielodisplastični sindrom je bolezen kostnega mozga, ki se v več kot 80 % pojavi pri populaciji starejši od 60 let in prizadene tvorbo vsaj ene vrste krvnih celic. Minulo poletje je za to redko boleznijo zbolela tudi 27-letna Tjaša, ki zbira sredstva za zdravljenje v Nemčiji.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 10. Februar 2016
Razpis za direktorja Centra za kulturo, šport in prireditve Izola
Občinska Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je objavila razpis za poslovno - programskega direktorja javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola. Zavod kot v.d. direktorja trenutno vodi Boris Kobal.
Slovensko-morje > Družba CKŠP Izola
Četrtek, 4. Februar 2016
V Izoli je nov dom dobilo najmanj 53 občanov
S simbolno predajo ključev novim najemnikom so v izolski občini včeraj popoldne sklenili projekt oddaje v najem skupno 27 neprofitnih stanovanj, katerih skupna vrednost znaša 2,5 milijona evrov. Župan Igor Kolenc ob tem računa, da bodo še v tem letu uspeli dodeliti še tri do pet tovrstnih stanovanj.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 4. Februar 2016
Dela na krožišču končana
V sredo so delavci zaključili z deli na krožišču pri izolski komunali, prek katerega se bo najhitreje dostopalo do izolske vpadnice in s tem do hitre ceste proti Kopru. Krožišča sicer še ne bodo takoj odprli, saj morajo na občini počakati na uporabno dovoljenje. Vlogo zanj bodo predvidoma vložili v prihodnjem tednu.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 29. Januar 2016
Rotterdam tudi v Izoli
Program letošnjega Filmskega festivala v Rotterdamu, ki velja za najpomembnejšo odskočno desko novih filmskih talentov in sejalca novih filmskih trendov, šteje kar 400 filmov. Delček tega si bomo danes in jutri ogledali tudi v izolskem Art kinu Odeon, ki se bo poleg ljubljanskega Kinodvora ter mestnih kinov v Domžalah in na Ptuju v živo vklopil v festivalsko dogajanje.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 29. Januar 2016
Podelitev ključev novim najemnikom neprofitnih stanovanj
Župan mag. Igor Kolenc bo v sredo, 3. februarja, ob 17. uri v Manziolijevi palači simbolno predal ključe novim najemnikom neprofitnih stanovanj. S tem bo sklenjen projekt s katerim Občina Izola v najem oddaja 27 neprofitnih stanovanj, ki so vredna približno 2,5 mio evrov.
Slovensko-morje > Družba Izola
Četrtek, 28. Januar 2016
Refuscus Mundi vabi na refošk v Izolo
V petek, 5. februarja, bo v Manziolijevi palači in stari občinski palači v Izoli potekal tretji festival Refuscus Mundi – Svet refoška. Na festivalu se bodo s svojimi vini predstavili pridelovalci vin iz sorte refošk, ki uspeva v več vinorodnih okoliših v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Festival se bo začel v palači Bessenghi s svečano otvoritvijo, ki bo obarvano tudi pesniško, saj je precej pesnikov verze namenilo refošku ali teranu.
Slovensko-morje > Turizem Manziolijeva palača
Sreda, 27. Januar 2016
“Bosanec sem, ne jamram, iščem začasno bivališče”
Damir Avdić tudi na novem, oktobra izdanem albumu Manjina (Manjšina) nadaljuje svojo pot pesnika bolečine, ljubezni in svobode. Medtem ko pljuva v oči resnicam, ki jih vsakodnevno zaužijemo, in kot starec z gore žuga politikom, vojnim dobičkarjem in verskim blaznežem, se do katarze dokoplje skozi virtuoznost kitarske distorzije. Kar je ne samo gorko, pač pa tudi zdravilno.
Primorske novice > Kultura Hangar
Sreda, 27. Januar 2016
Pol evra dražja voda: Le za gospodinjstva, za podjetja nespremenjeno
Župani občin Rižanskega vodovoda so potrdili triodstotno zvišanje cene vodarine in manj kot petodstotno zvišanje cene omrežnine. Po novem bodo gospodinjstva plačala za 0,45 evra večjo položnico.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]