nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 27. Avgust 2013
SP finn – Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec danes boljše
Vetra kar ni in tudi drugi dan svetovnega prvenstva finnov se je začel v šibkem vetru in spet z nekoliko odloženim startom. Ko se je le okrepil na slabih 5-6 vozlov, so jadralci prvi današnji start uspešno izvedli v drugem poskusu. Gašper Vinčec in Vasilij Žbogar sta jadrala veliko bolje kot včeraj in prvi plov končala na desetem oziroma 14. mestu.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 27. Avgust 2013
Izola v znamenju gledališke ustvarjalnosti
Mednarodne poletne gledališke delavnice, ki jih organizira Javni sklad RS za ljubiteljske dejavnosti v sodelovanju z Območno izpostavo Izola in Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola že 15 let, so v Izolo pripeljale osemdeset ljubiteljev gledališke umetnosti. Poletne gledališke delavnice predstavljajo edinstveno priložnost pridobiti in dopolniti osnovno gledališko znanje.
Slovensko-morje > Kultura JSKD Izola
Ponedeljek, 26. Avgust 2013
Slab začetek Žbogarja in Vinčeca
Po sinočnji svečani uradni otvoritvi se je danes na svetovnem prvenstvu finnov v Tallinnu začelo zares. Start prvega plova je bil zaradi prešibkega vetra sicer prestavljen za dve uri, potem pa se je v lahnem vetru moči 5-6 vozlov le dvignila zastava, ki je napovedala predstartno proceduro. 86 jadralcev iz 30 držav, med njimi tudi naša najboljša finaša, aktualni evropski prvak Vasilij Žbogar ter Gašper Vinčec, sta zajadrala na startno linijo, a je bil prvi start tega prvenstva razveljavljen in ponovljen.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 21. Avgust 2013
Esimit Europa 2 prvič na regati v Sloveniji
Po 25. zaporednih zmagah v Sredozemlju in na severu Evrope se bo jadrnica Esimit Europa 2 ljubiteljem jadranja prvič predstavila tudi v Sloveniji – 14. septembra bo 30-metrska formula 1 svetovnega jadranja nastopila na Diplomatski regati v Izoli – Skiper trikratni dobitnik olimpijskega zlata in dvakratni zmagovalec Pokala Amerike Jochen Schümann, Vasilij Žbogar v vlogi taktika.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 19. Avgust 2013
Dobrodelna košarka v Izoli
Evropsko košarkarsko prvenstvo je pred vrati in tudi Izola se bo pridružila krajem, ki bodo dali svoj prispevek temu pomembnemu športnemu dogodku. V sodelovanju s Turističnim združenjem, Košarkarskim klubom in Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola, v nedeljo, 1. septembra 2013 pripravljamo zanimivo celodnevno košarkarsko prireditev, ki jo bo zaokrožila atraktivna košarkarska tekma med veteransko reprezentanco Slovenije in znanimi Primorci.
Slovensko-morje > Šport Izola
Petek, 16. Avgust 2013
Obala je šahirala za Vesno Rožič
Šahovsko društvo Izola je v sredo, 14. avgusta, v svojih prostorih na Gregorčičevi 21 organiziralo dobrodelni šahovski turnir za slovensko velemojstrico Vesno Rožič, ki je hudo zbolela. Sodelovalo je kar 22 igralcev in igralk...
Slovensko-morje > Družba Šahovsko društvo
Petek, 9. Avgust 2013
Ovadili tatu s plaže v Simonovem zalivu
Policisti policijske postaje Izola so kazensko ovadili 30-letnika s Planine za štiri kazniva dejanja tatvine. Vsa štiri kazniva dejanja je izvršil v začetku avgusta na izolski plaži v Simonovem zalivu. Kasneje so ugotovili, da je bil pred tem že večkrat obravnavan za tovrstna premoženjska kazniva dejanja.
Slovensko-morje > Kronika Policijska postaja
Petek, 26. Julij 2013
Vasilij Žbogar pred jutrišnjo regato za medalje še naprej v vodstvu
Na odprtem evropskem prvenstvu finnov je vse bolj napeto. Vasilij še naprej jadra odlično in v edinem današnjem plovu (spet je nagajal veter ...) je zmagal z vodstvom skozi celotno regatno polje. Pred jutrišnjo regato za medalje ima kot vodilni v skupnem seštevku sedem točk prednosti pred drugouvrščenim, Britancem Edom Wrightom, na tretjem mestu je Novozelandec Andrew Murdoch, na četrtem pa Nizozemec Pieter-Jan Postma z zaostankom 26 točk.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 20. Julij 2013
Vasilij Žbogar na evropskem prvenstvu razreda finn
Vasilij Žbogar se bo v naslednjih dneh pomeril z najboljšimi jadralci razreda finn. V ponedeljek se v Nemčiji začenja odprto evropsko prvenstvo razreda finn, ki je v Warnemünde na severu Nemčije pripeljalo kar 116 jadralcev iz 29 držav. Eden od vrhuncev sezone in močna konkurenca za najuspešnejšnejšega slovenskega jadralca predstavlja težko preizkušnjo in hkrati velik izziv na njegovi poti do olimpijskih iger v Riu 2016.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 16. Julij 2013
V parku ne puščamo ničesar. Smeti nesemo s seboj
Javni zavod Krajinski park Strunjan (v nadaljevanju JZ KPS) je obiskovalce Naravnega rezervata Strunjan že v letu 2011 začel pozivati z informativnimi tablami k spoštljivemu vedenju do narave. Ena plastenka se razkraja 450 let. Smeti, ki jih puščajo za seboj obiskovalci, pa tudi tiste, ki jih prinese s seboj morje, so iz naravovarstvenega vidika izredno velika težava.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Ponedeljek, 15. Julij 2013
Vasilij Žbogar zmagal na 76. Warnemünder Woche
Pred evropskim prvenstvom v finnu, ki so bo od 19. do 27. julija odvijalo v nemškem Warnemündeju, so na prizorišču EP pretekli konec tedna opravili regato v okviru 76. Warnemünder Woche, ki se je je udeležilo 38 jadralcev, med njimi tudi naš Vasilij Žbogar. Po prvem dnevu je zaključil na šestem mestu, drugi dan prevzel vodstvo in ker so finni včeraj zaradi premočnega vetra ostali na kopnem, je sobotni rezultat obveljal tudi kot končni.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 25. Junij 2013
Žbogarjeva krstna preizkušnja v vlogi trenerja mladega ruskega jadralca
V Splitu se danes začenja mladinsko evropsko prvenstvo v jadralnem razredu laser radial. Vasilij Žbogar se bo na prvenstvu prvič predstavil v vlogi trenerja. Z mladim ruskim jadralcem Dimitrijem Tretjakovim sodeluje v okviru pobude projekta Esimit Europa, v kateri olimpijci na krovu jadrnice Esimit Europa 2 trenirajo mlade nadarjene jadralce.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]