nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 20. Junij 2015
Ne bomo plačevali trikrat dražjih komunalnih privezov!
Septembra naj bi občina Izola sprejela novi odlok o občinskem pristanišču v katerem med drugim načrtuje skoraj trikrat dražja nadomestila. Na spletni strani nova peticija je neke vrste upor proti napovedani podražitvi podpisalo čez 50 ljudi.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 20. Junij 2015
Zaživel bo prvi vodni arheološki park na Obali
V okviru projekta, s katerim Univerza na Primorskem oživlja območje rimske obmorske vile v Simonovem zalivu, bodo v juliju in avgustu nudili možnost rezplačnih potopov in s tem ogledov rimskega pristanišča. rojekt AS – Arheologija za vse. Oživljanje arheološkega parka Simonov zaliv poteka od februarja letos, zanj pa je Univerza na Primorskem pridobila nepovratna sredstva v višini 1.214.671,00 evrov.
Regional Obala > Turizem Arheološki park
Petek, 19. Junij 2015
Obalna cesta je v lasti koprske in izolske občine
Z včerajšnjim podpisom primopredajnega podpisnika med občinama Koper in Izola ter Direkcijo RS za infrastrukturo in družbo CPK d.d. je obalna cesta tudi uradno prešla v upravljanje Mestne občine Koper in Občine Izola.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 15. Junij 2015
Italijana priznala rop banke v Izoli
Na koprskem okrožnem sodišču se je sklenila pot roparjev bank v Kranjski Gori in Izoli iz začetka leta. Italijana Sergio Oldrati in Daniele Zoppeti sta na današnjem predobravnavnem naroku pristala na sporazum o priznanju krivde ter na zaporno kazen sedmih let in desetih mesecev oz. petih let in desetih mesecev, kolikor je predlagalo tožilstvo.
Regional Obala > Kronika Izola
Četrtek, 11. Junij 2015
Žbogar po padcu namesto na jadrnici v telovadnici
S prvima regatama se je v sredo v Weymouthu začela tekma svetovnega pokala v jadranju za olimpijske razrede, v floti razreda finn pa tokrat ni Vasilija Žbogarja. Drugi Evropejec na odprtem prvenstvu stare celine se je že na začetku sezone odločil, da na olimpijskem prizorišču ne bo nastopil.
Regional Obala > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 10. Junij 2015
Nova hitra cesta potrebuje še nekaj fines
Čeprav so predor Markovec v petek predali namenu in se je, kot je opaziti, večji del prometa z obalne ceste preselil na hitro cesto, ki odslej povezuje Koper in Izolo, ostaja še nekaj odsekov, ki jih bo potrebno urediti, da bo promet tekel popolnoma brez ovir.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 9. Junij 2015
Kam z mladino na Obali?
Na to vprašanje je včeraj na primeru Izole potekala debata v prostoru za cooworking Riiba, kjer so sogovorniki na okrogli mizi z naslovom Izola-mesto brez mladih? skupaj z občinstvom analizirali stanje na področju mladine v tem obalnem mestu in širši regiji ter skušali oblikovati možne rešitve.
Regional Obala > Družba RIIBA
Ponedeljek, 8. Junij 2015
Novi izolski radar med vikendom ujel kar 2.580 prekrškarjev
V petek, 5. junija 2015, je bil na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem postavljen stacionarni radar, ki meri hitrost voznikov v smeri iz Belvederja proti Izoli. Podatki občinskega redarstva že po prvem vikendu kažejo, da več kot 55 % voznikov na tem odseku vozi s hitrostjo višjo od dovoljene, to je 50 km/h.
Regional Obala > Kronika Izola
Petek, 5. Junij 2015
Predor Markovec je odprt
Premier Miro Cerar in predsednik uprave Darsa Matjaž Knez sta popoldne po krajši slovesnosti z rezanjem traku tudi uradno prometu predala petkilometrski odsek hitre ceste Koper-Izola s predorom Markovec. Cerar je priznal, da so na izgradnjo predora čakali predolgo. Napovedal je spremembo zakonodaje, da se ne bi ponovila zavlačevanja s postopki.
Regional Obala > Okolje Izola
Sreda, 3. Junij 2015
11-letna saga gradnje predora Markovec
Odločitev o gradnji dvokilometrskega predora Markovec na slovenski obali je bila sprejeta že v 80. letih minulega stoletja, a do izgradnje tega ključnega dela hitre ceste med Koprom in Izolo je ob številnih zapletih preteklo veliko vode. Sledi kronologija nekaterih ključnih dogodkov na tej poti.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 1. Junij 2015
Izola v znamenju Mokre Čiste desetke
V sredo, 3. junija 2015, s pričetkom ob 14. uri, se v San Simonu v Izoli pripravlja vrhunec začetka poletne sezone. Mokra Čista desetka je tu! Vozili bomo karjole, dirkali s pedalini, skakali kot divji zajčki, metali vodne balone in še mnogo drugega.
Regional Obala > Družba Izola
Nedelja, 31. Maj 2015
Rajko Hrvat bronast na EP
Slovenski veslač Rajko Hrvat je na evropskem prvenstvu v Poznanju na Poljskem osvojil bronasto medaljo med lahkimi skifisti. Od Izolana sta bila v velikem finalu boljša le Francoz Pierre Houin in Slovak Lukaš Babač.
Regional Obala > Šport Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]