nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 20. Junij 2011
Izolski hoteli poslej prijazni motoristom
V petek je bila novinarska TGZ, g.i.z. Izola ob podpisu pisma o nameri "Destinacija prijazna motoristom", ki so ga podpisali na terasi Hotela Belvedere predstavniki Hotela Belvedere, Hotel Keltika, San Simon resort in Moto klub Kondor Slovenija. Prisoten je bil tudi župan Izole, mag. Igor Kolenc, ki je izrazil svoje veselje ob odločitvi vlade glede ukinitve mednarodnega prehoda za za mednarodni potni promet.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Petek, 17. Junij 2011
Ukinitev mejnega prehoda za mednarodni morski promet v Izoli
Vlada RS je na včerajšnji seji izdala Uredbo o spremembi Uredbe o določitvi mejnih prehodov za mednarodni in meddržavni promet Republike Slovenije na zunanji meji Evropske unije. S 1. julijem 2011 se tako ukine mejni prehod za mednarodni morski promet v Izoli.
Izola.info > Turizem Carinski pomol
Torek, 7. Junij 2011
Valova regata 2011
Tudi letos bo slovenska navtična revija Val navtika v sodelovanju z jadralnim klubom Izola organizirala regato za pokal Val navtika, ki šteje za Pokal Slovenije 2011. Regatno polje bo postavljeno pred marino Izola in jadralcem bomo postregli z jadranjem oba dneva - soboto, 27. avgust in nedeljo, 28. avgust 2011.
Val navtika > Turizem Marina Izola
Ponedeljek, 6. Junij 2011
Skupaj z vami na Prazniku oljk, vina in rib
Za nami je že deveti Praznik oljk, vina in rib, ki je z leti pridobil sloves najboljše ulične fešte v Izoli. Z leti počasi širi svoje obzorje, a se kljub vsemu njegovo poslanstvo od prve izvedbe ni bistveno spremenilo. Vodilo praznika ostaja predvsem ponudba avtohtonih pridelkov, ki so specifični za Izolo in njeno zaledje.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Izola
Sreda, 1. Junij 2011
Smo v Izoli dovolj dobro pripravljeni na dolgo, vroče poletje?
Na novinarski konferenci »Priprave na turistično sezono«, ki jo je danes pripravila Občina Izola, je potekala predstavitev prihajajočega Praznika oljk, vina in rib ter ostalih prireditev v tekočem letu. Ker je turistična sezona že v teku, se 1. junij zdi precej pozen datum za tako predstavitev, a je župan, mag. Igor Kolenc zatrdil, da bodo v prihodnje prireditveni program izoblikovali že jeseni. Župan je prestavil tudi pobudo o spremembi zakonodaje, v povezavi s hrupom v turističnih destinacijah.
Izola.info > Turizem Občina Izola | CKŠP Izola | TIC Izola
Sreda, 1. Junij 2011
Priprave v polnem teku: Slovenian Boat Show - Izola 2011
Od 21. do 25. septembra 2011 bo v Izoli jesenska navtična razstava, ki bo glede na svoj termin v pravem pomenu besede prodajna. Na ogled bodo torej plovila, ki so jih izdelovalci pripravili za to in prihodnjo sezono, predstavili pa jih bodo najpomembnejši slovenski zastopniki in prodajalci plovil.
Val navtika > Turizem Marina Izola
Sreda, 25. Maj 2011
Morje ima že več kot 20 stopinj Celzija
Po napovedih vremenoslovcev se bodo lepi dnevi nadaljevali vse do noči na soboto. Kaže jih izkoristiti tudi za obisk najbližjega kopališča, saj temperatura ozračja dosega 29 ali 30 stopinj Celzija, na več kot prijetnih 20 stopinj pa se je - vsaj na površju - segrelo tudi morje.
Primorske novice > Turizem Izola
Petek, 13. Maj 2011
Urejajo, kar je uničila tramontana
V izolskem hotelu Delfin načrtujejo razširitev ploščadi ob zunanjem bazenu. S tem bodo pridobili ležalne površine in prostor za dodatne sanitarije. Naložbe se nameravajo lotiti po koncu poletne sezone, pred njenim skorajšnjim začetkom pa urejajo dostope v morje.
Primorske novice > Turizem Hotel Delfin
Ponedeljek, 25. April 2011
Ste si že ogledali ostanke rimske obmorske vile v Izoli?
Inštitut za dediščino Sredozemlja Znanstveno-raziskovalnega središča Koper Univerze na Primorskem vas, v sodelovanju z Občino Izola, tudi letos vabi na ogled arheološkega najdišča rimske obmorske vile v Simonovem zalivu v Izoli. Najbolj radovesni si boste arheološko najdišče lahko ogledali že v času velikonočnih in prvomajskih praznikov, saj bo park odprt od ponedeljka 25. aprila do 2. maja 2011 vsak dan, med 17. in 19. uro.
Podpalmo.si > Turizem Arheološki park
Nedelja, 24. April 2011
Velikonočni sejem starin Usake šćiat
V soboto je v Izoli potekala sedma izvedba velikonočnega sejma starin Usake šćiat, čigar ime v istrskem dialektu pomeni »vsega po malem«. Obiskovalci smo se lahko prepričali, da je tako ime za sejem upravičeno, saj so stojnice v Parku Pietro Coppo, na Lonki in Sončnem nabrežju ponujale vse, kar se razstaviti da: od predmetov častitljive starosti in zbirateljske vrednosti, preko izdelkov male obrti, pa vse do vsakdanje krame, kiča in cenenih kitajskih izdelkov.
Izola.info > Turizem > Fotoreportaža Park Pietro Coppo | Lonka | Sončno nabrežje
Petek, 22. April 2011
Mesec spomladanske istrske kuhinje užitnih in zdravilnih zelišč
Vsestranska uporaba užitnih in zdravilnih zelišč je bila od nekdaj sopotnik istrskega človeka. Tudi zato so se v hotelu Delfin odločili, da svojim gostom ponudijo delček naših kulinaričnih istrskih dobrot in jih tako gastronomsko poučijo o pomenu in učinkih zdravilnih bilk, ki rastejo na tukajšnjem območju.
Primorske novice > Turizem Hotel Delfin
Sreda, 20. April 2011
Jutri se v Izoli začenjajo Dnevi domačih pidočev
Še tako razvajene brbončice ljubiteljev klapavic (po domače pidočev) se bodo v prihodnjih dnevih naslajale ob okusih svežih školjk, ki jih bodo ponujali izolski hoteli, restavracije in gostilne, pa tudi na barki Delfin II. Jutri namreč začenjajo Dnevi domačih pidočev, skupen projekt školjkarjev in gostincev, ki bodo trajali do 30. aprila.
Primorske novice > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]