nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 18. November 2015
Izolani bodo svoj del obalne ceste obdržali
Izolski župan Igor Kolenc je napovedal, da Izola ne bo sledila koprskemu zgledu in državi oziroma direkciji za infrastrukturo ne bo vrnila svojega dela obalne ceste. Koprska občina bo namreč svoj del ceste med Koprom in Izolo vrnila direkciji, ki je z njo upravljala do odprtja hitre ceste med obema mestoma.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 17. November 2015
Obalna cesta ne bo enosmerna
“Obalne ceste med Koprom in Izolo konec marca ne bomo preuredili v enosmerno, leta 2017 pa je ne bomo zaprli. Naj ostane takšna, kot je. Vrnili jo bomo državi in naj jo država ureja,” je včeraj presenetil koprski župan Boris Popovič. Informacijo je podal na srečanju s predstavniki krajevnih skupnosti Semedela, Za gradom, Žusterna in Olmo-Prisoje.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 16. November 2015
Koprčani in Izolani enotni: Zmagal je rokomet!
Primorski derbi si je prišlo ogledat približno 3000 gledalcev, ki so v izjemnem vzdušju Arene Bonifika na koncu videli tesno zmago domačinov. Izolani so bili povsem enakovredni vse do zadnje minute, po koncu tekme pa se je rokometno druženje nadaljevalo še pozno v noč. Koper 2013 : Istrabenz plini Izola 25:22 (12:11).
Primorske novice > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 13. November 2015
Veseli stoli za stanovalce doma upokojencev
Stanovalci izolskega doma upokojencev bodo konec meseca sedli na “vesele stole”. V izolski Komunali namreč vabijo občane in druge, ki bi se radi znebili odsluženih stolov, naj jih podarijo v dobrodelne namene. Starim stolom bodo v skupini Utrip s stilsko preobrazbo vdahnili novo življenje in jih namenili domu.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 6. November 2015
Užitne klapavice niso užitne
Pedoči, ki jih te dni prodajajo v ribarnicah, ne smejo priti iz slovenskih školjčišč. Vsa tri školjčišča - Debeli rtič, Seča in Strunjan so namreč trenutno zaprta, ker so v njih presežene vrednosti lipofilnih toksinov. Veterinarski inšpektorji so presežene vrednosti toksinov (DPS) odkrili konec minulega tedna pri rednem sistematičnem nadzoru pedočev (njihovo pravilno ime je užitne klapavice) v slovenskih školjčiščih, zato so prepovedali promet školjk iz gojišč pri Debelem rtiču, v Seči in Sečovljah, je sporočila uprava za varno hrano.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 6. November 2015
Krožišče, črna pika izolske občine
“Občina bo še letos dokončala krožišče na Industrijski cesti,” je nedavno napovedal izolski župan Igor Kolenc. Kot kaže, se je nekoliko uštel, kajti izdajo gradbenega dovoljenja ovira 21 bližnjih obrtnikov in podjetnikov, ki zahtevajo, da jim občina tudi z novo prometno ureditvijo ohrani dostop do hal. Tega pa jim še ne more zagotoviti. Zaradi vseh teh zapletov izolska opozicija zahteva sklic izredne seje.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 5. November 2015
Mitja Gasparini: “Žena ni več jezna”
Športnika minulega meseca je bilo enako lahko izbrati kot avgusta. Obakrat je to postal izolski odbojkar Mitja Gasparini - stroj za točke slovenske reprezentance, ki je najprej osvojila evropsko ligo, nato pa še zgodovinsko srebrno odličje na evropskem prvenstvu.
Primorske novice > Šport Mitja Gasparini
Sreda, 4. November 2015
Ribari: moder dres za valobran
Izolski valobran 3 ob ribiškem pomolu je dokončan in samo vprašanje časa je, kdaj ga bo podjetje Marinvest predalo občini ter v upravljanje javnemu podjetju Komunali. Še pred tem pa so zid na njem pobarvali v modro, čeprav za čopiče niso poprijeli ne v Marinvestu ne v Komunali.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 4. November 2015
Umrl je Marjan Motoh
Včeraj je umrl izolski grafik in karikaturist Marjan Motoh. Marjan Motoh, karikaturist Mandrača in nekdaj tudi Pavlihe, je ob odprtju razstave karikatur pod naslovom Iz Motohovega kota leta 2006 za Primorske novice povedal, da ima risba kot plod bistrega uma zanj posebno izrazno moč.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 2. November 2015
“Konkurenca v finnu je vse bolj brutalna”
Že minulo nedeljo je na prizorišče svetovnega prvenstva razreda finn, ki bo konec novembra na Novi Zelandiji, odpotoval izolski jadralec Vasilij Žbogar. Letos je že osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu, odličja si želi tudi na SP. Priprave pred prvenstvom so potekale po načrtih, nekoliko ga skrbi le poletni izpad treningov, ko je moral dva meseca in pol počivati zaradi poškodbe.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 31. Oktober 2015
Oljkarstvo potrebuje optimizem
Po dveh deževnih in zaspanih dneh se obeta kar dolgo obdobje lepega vremena, sredi dneva ne bo hladno in oljkarji bodo imeli pravzaprav idealno vreme za spravilo pridelka. Dobra letina bo, napovedujejo. Količinsko sicer podpovprečna, a kakovost letošnjega oljčnega olja naj bi bila v povprečju veliko boljša kot v lanskem, za oljkarstvo katastrofalnem letu.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 30. Oktober 2015
Delavci Delmarja bodo končno dobili vsaj prvi del poplačila
Delavci propadlega Delmarja si po več kot letu dni od začetka stečaja končno lahko obetajo prvi del poplačila, napoveduje stečajni upravitelj Andrej Marinc: “Prihodnji teden bomo delavcem izplačali prvih 30 odstotkov njihovih prednostnih terjatev.”
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]