nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 6. November 2015
Krožišče, črna pika izolske občine
“Občina bo še letos dokončala krožišče na Industrijski cesti,” je nedavno napovedal izolski župan Igor Kolenc. Kot kaže, se je nekoliko uštel, kajti izdajo gradbenega dovoljenja ovira 21 bližnjih obrtnikov in podjetnikov, ki zahtevajo, da jim občina tudi z novo prometno ureditvijo ohrani dostop do hal. Tega pa jim še ne more zagotoviti. Zaradi vseh teh zapletov izolska opozicija zahteva sklic izredne seje.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 5. November 2015
Zaradi dolgov prodajajo Bužekijanove nepremičnine
Čez teden dni bodo na piranskem okrajnem sodišču dražili nepremičnine Edija Bužekijana, bolj kot primorskega kmetovalca znanega zaradi gradnje posestva Mala Seva nad strunjansko dolino, s katerim povezujejo tudi Miro Senico. Na dražbi bodo prodajali šest nepremičnin v kompletu, gre pa za izvršbe zaradi dolgov.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 4. November 2015
Ribari: moder dres za valobran
Izolski valobran 3 ob ribiškem pomolu je dokončan in samo vprašanje časa je, kdaj ga bo podjetje Marinvest predalo občini ter v upravljanje javnemu podjetju Komunali. Še pred tem pa so zid na njem pobarvali v modro, čeprav za čopiče niso poprijeli ne v Marinvestu ne v Komunali.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 4. November 2015
Umrl je Marjan Motoh
Včeraj je umrl izolski grafik in karikaturist Marjan Motoh. Marjan Motoh, karikaturist Mandrača in nekdaj tudi Pavlihe, je ob odprtju razstave karikatur pod naslovom Iz Motohovega kota leta 2006 za Primorske novice povedal, da ima risba kot plod bistrega uma zanj posebno izrazno moč.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 31. Oktober 2015
Oljkarstvo potrebuje optimizem
Po dveh deževnih in zaspanih dneh se obeta kar dolgo obdobje lepega vremena, sredi dneva ne bo hladno in oljkarji bodo imeli pravzaprav idealno vreme za spravilo pridelka. Dobra letina bo, napovedujejo. Količinsko sicer podpovprečna, a kakovost letošnjega oljčnega olja naj bi bila v povprečju veliko boljša kot v lanskem, za oljkarstvo katastrofalnem letu.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 30. Oktober 2015
Delavci Delmarja bodo končno dobili vsaj prvi del poplačila
Delavci propadlega Delmarja si po več kot letu dni od začetka stečaja končno lahko obetajo prvi del poplačila, napoveduje stečajni upravitelj Andrej Marinc: “Prihodnji teden bomo delavcem izplačali prvih 30 odstotkov njihovih prednostnih terjatev.”
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 29. Oktober 2015
Kdo bo kaznoval nedovoljeno oglaševanje?
Dober mesec je že tega, kar smo mediji opozorili na nedovoljeno postavljene velike oglaševalske panoje nad vhodom v predor Markovec z izolske strani. Tako imenovani jumbo plakati sicer stojijo na zasebnem zemljišču, a izolski odlok tam plakatiranje izrecno prepoveduje. Ker občinski inšpektorat tam nima pooblastil, se je pojavilo vprašanje, katera inšpekcija ima sploh pristojnosti za izdajanje sankcij v tem primeru.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 28. Oktober 2015
Odprli prvi objekt kampusa Livade
V zahodnem delu izolskih Livad so včeraj končno odprli tako imenovani objekt A univerzitetnega kampusa Livade, ki ga je Univerza na Primorskem začela graditi pred petimi leti. Čeprav bi moral biti že več let poln študentov in raziskovalnih delavcev, so uporabno dovoljenje zanj dobili šele konec lanskega leta, minulo poletje pa so jim odobrili denar za njegovo opremo.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 28. Oktober 2015
V Jagodju plača država, na Industrijski kup zapletov
Urejanje krožišča na Industrijski cesti v Izoli stojijo že tri mesece. Krožišče, ki bi moralo biti po obljubah župana Igorja Kolenca končano že v septembru, zaradi tegaše vedno ni pretočno kot bi moralo biti. Inšpekcija je dela ustavila, ker niso bila v skladu z gradbenim dovoljenjem. Se pa danes končno začenja sanacija krožišča v Jagodju, za katerega bo večino denarja prispevala država, nekaj tisočakov pa bo morala odšteti tudi izolska občina.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 27. Oktober 2015
S čolni za visoke valove veslali po mirnem morju
Minulo nedeljo so se v Izoli spomnili legende o golobici, ki naj bi rešila Izolane pred genovskim ladjevjem. Praznik izolskega čudeža so počastili s tretjo mednarodno veslaško regato Open race Izola 2015, ki jo je pripravil Veslaški klub Izola.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 23. Oktober 2015
Od Pirana do Sežane zbirajo materialno pomoč za begunce, iz Nove Gorice pošiljajo postelje
Območna združenja Rdečega križa Izola, Koper, Piran in Sežana zbirajo materialno pomoč za begunce. Potrebujejo hrano, higienske pripomočke, predvsem pa vse potrebno za zaščito pred mrazom. Materialno pomoč bodo zbirali na šestih lokacijah vsak dan od ponedeljka, 26. oktobra, do vključno petka, 30. oktobra. od 9. do 12. ure, v sredo tudi od 14. do 16. ure.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Bodo obremenili nekatere zasebnike zaradi neizkoriščenih stavbnih zemljišč?
Občina Izola bo z ureditvijo nekaterih con v svoji lasti v bližnji prihodnosti omogočila razvoj poslovnih in proizvodnih dejavnosti, poudarja župan Igor Kolenc. Veliko težavo pa po njegovem predstavljajo številna neizkoriščena stavbna zemljišča v rokah zasebnikov, zato na občini razmišljajo, da bi lastnike obremenili z neko dajatvijo.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]