nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 25. Julij 2014
Dvignjen plato za umirjanje prometa na Južni cesti
V želji po umirjanju prometa na Južni cesti je Komunala Izola pričela z urejanjem dela Južne ceste pri semaforju v Jagodju. Na tem odseku ceste bo postavljen dvignjen plato, ki bo služil umirjanju prometa.
Izola.info > Okolje Južna Cesta
Petek, 18. Julij 2014
Idejna zasnova športnega centra na Maliji
Po predstavitvi članom krajevne skupnosti Korte je v ponedeljek, 14. julija, župan Igor Kolenc idejno zasnovo ureditve športnega centra na Maliji sinoči predstavil še krajanom Malije. Občina je začela pripravljati projekt ureditve novega športnega centra z različnimi športnimi panogami na razširjeni lokaciji današnjega nogometnega igrišča na Maliji.
Izola.info > Okolje Malija
Petek, 18. Julij 2014
Nudistični otok, razgledni stolp, muzej ...
80-metrski razgledni stolp, amfiteater na prostem in muzej pomorstva z akvarijem, umetni otok za nudiste ... To so le nekatere od idej, kaj storiti z obalnim pasom med Izolo in Koprom, potem ko bo glavnina prometa speljana skozi predor Markovec.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 16. Julij 2014
Izolski Svetilnik še nima prave podobe
Izolski Svetilnik še ne kaže podobe, ki so jo napovedali v vodstvu občine. Temu naj bi botrvale nedavne padavine. Tako jim je na zelenici uspelo razkopati le eno od dveh predvidenih betonskih sprehajalnih poti (za njo je ostala dobro vidna blatna sled). Druge še niso v celoti odstranili. V Komunali predvidevajo, da se bo to zgodilo ta teden.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Sreda, 9. Julij 2014
Na Svetilniku razkopavajo nove poti
Izolska Komunala na zelenici Svetilnika ta teden odstranjuje dve od treh sprehajalnih poti, ki so jih v sklopu urbanega opremljanja mesta postavili v začetku prejšnjega meseca. Ostala bo le ena, tista sredinska in najdaljša, ki povezuje pomožni slaščičarski objekt (ob Levstikovi ulici) in Kopališko ulico, pojasnjujejo v občinski upravi.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Ponedeljek, 7. Julij 2014
Jutri možni močni nalivi s točo
Na Upravi RS za zaščito in reševanje opozarjajo, da je v torek pričakovati nevihte z močnimi sunki vetra in nalivi, lokalno pa lahko pade tudi toča. Po napovedi Agencije RS za okolje se bodo nevihte začele pojavljati na zahodu v noči na torek, čez dan pa se bodo razširile po celi državi.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 7. Julij 2014
Na Šaredu trikrat več hiš
Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za Šared, ki ga občina obljublja že več kot 20 let, so na četrtkovi seji izolskega občinskega sveta končno sprejeli. Na osnovi njegovih določil bodo lahko urejali območje ter gradili komunalno infrastrukturo in nove objekte.
Primorske novice > Okolje Šared
Sobota, 5. Julij 2014
Občinski svet potrdil spremembo odloka o  pomožnih kmetijskih objektih
Občinski svet Občine Izola je na četrtkovi redni seji v drugi obravnavi soglasno potrdil dva prostorska akta, ki po dolgih letih urejata stanje na izolskem podeželju. Prostorski akt za umeščanje pomožnih objektov na kmetijskih zemljiščih natančno predpisuje, kakšne objekte je na kmetijskih zemljiščih možno postaviti, obenem pa strogo prepoveduje vsakršno uporabo teh objektov v namene turizma in bivanja.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Četrtek, 3. Julij 2014
Začasno montažno krožišče med Kajuhovo in Južno cesto
V kratkem bo Komunala Izola pričela z ureditvijo še enega krožišča in sicer med Kajuhovo in Južno cesto, kjer bo postavila začasno montažno krožišče. Vrednost del, ki jih bo opravila Komunala Izola, znaša dobrih 10 tisoč evrov. Predviden zaključek postavitve montažnega krožišča je do konca julija.
Izola.info > Okolje Kajuhova | Južna Cesta | Komunala Izola
Sreda, 25. Junij 2014
Sidra še orjejo po morskem dnu
Poleti se ob obali med Izolo in Piranom, predvsem pri Belih skalah, vsak dan zasidra po več deset čolnov. Da bi omilili škodo na morskem dnu, so v Krajinskem parku Strunjan in na piranski občini predlagali, da bi postavili niz mrtvih sider oziroma privezov na morju. Po več letih privezov še vedno ni in sidra še naprej orjejo po dnu.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 13. Junij 2014
Za Markovec so najcenejši Hrvati
V torek so odpirali ponudbe izvajalcev za dokončanje cestnih del pri predoru Markovec, najcenejšo ponudbo so dali hrvaški gradbinci GP Krk. Dars si še kar prizadeva, da bi se po hitri cesti do Jagodja lahko peljali še letos. To pa je v veliki meri odvisno od tega, ali se pri izboru izvajalca za končanje del na trasi hitre ceste ne bo nič zapletlo.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 12. Junij 2014
Občina bi imela park, kupec pa najbrž stanovanja
Izolski župan Igor Kolenc je prejšnji mesec predstavil idejno zasnovo ureditve območja Ribe in Male opreme, ki predvideva zelene in vodne površine. Čez dva tedna pa bo imel Primorjev stečajni upravitelj Rudolf Hramec za Malo opremo javno dražbo.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]