nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 24. Februar 2016
Podjetje Riba toži izolsko občino še za 970.000 evrov
Potem ko je Občina Izola podjetju Riba morala izplačati 890.000 evrov kupnine, ta zahteva še dobrih 970.000 evrov za izpad dobička oziroma povračilo nepovratnega evropskega denarja. V Ribi na podlagi pravnomočne sodbe pričakujejo, da bo sodišče odločalo le o višini odškodnine, po mnenju občine pa se ta sodba bistveno razlikuje od prejšnje.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 23. Februar 2016
Riiba je odplavala iz mestnega jedra
Prostor na Trgu Etbina Kristana v Izoli, kjer je od lanskega februarja deloval kreativno-podjetniški zavod Riiba, od novega leta sameva. Okolje očitno ni prepoznalo kakovosti vsebin, ki so jih ponujali v zavodu in občina je v začetku februarja z najemniki prekinila pogodbo. Katere vsebine mu bodo namenili v prihodnje, še razmišljajo.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 23. Februar 2016
Bodo v Izoli postavili še več stacionarnih radarjev?
Stranka IJN predlaga županu Igorju Kolencu, naj odstrani stacionarni radar (na fotografiji) na cesti Jagodje-Belvedere in vzpostavi ustrezno prometno signalizacijo. Po njihovem mnenju z radarjem bolj polnijo občinsko blagajno kot skrbijo za prometno varnost. Opozarjajo še, da so nevarni tudi drugi cestni odseki v bližini vrtcev in šol ter Južna cesta med Simonovim zalivom in Livadami.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 22. Februar 2016
Bivši direktor kmalu pred sodnika
V prihodnjih nekaj tednih naj bi pred preiskovalnega sodnika koprskega okrožnega sodišča stopili nekdanji direktor izolske bolnišnice Jani Derinč, nekdanja vodja bolnišnične finančne službe Elena Beškovnik ter Ivo in Andraž Krebelj. Dve leti in pol po izbruhu afere tožilstvo proti njim zahteva preiskavo zaradi sporne sterilizacije bolnišnične opreme, ki se je izvajala v tržaški bolnišnici na Katinari.
Primorske novice > Kronika Splošna bolnišnica
Nedelja, 21. Februar 2016
Dobova previsoka ovira za nekompletno Izolo
Pomembno gostovanje smo začeli brez Petra Božiča, Elvina Čosića in Blaža Žgavca, pa tudi nekaj drugih igralcev je imelo zdravstvene težave. Vseeno so se naši v prvem polčasu kar dobro kosali z domačini, ki so bili sicer vsekozi v prednosti. Z malo več sreče v zadnjih sekundah prvega in na začetku drugega polčasa bi se lahko približali na vsega gol zaostanka.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 18. Februar 2016
Zaradi Delamarisa tožilstvo zahteva novo preiskavo
Specializirano državno tožilstvo je na koprsko sodišče pred dnevi vložilo zahtevo za preiskavo zoper znanega ljubljanskega odvetnika Mira Senico in še pet osumljenih. Očitajo jim zlorabo položaja in pranje denarja, ki naj bi se zgodila ob prenosu dejavnosti in opreme z Delamarisa prek njegove hčerinske družbe na Pivko Perutninarstvo.
Primorske novice > Kronika Izola
Sreda, 17. Februar 2016
Gorsko kolesarjenje ob morju
Kolesarki park Bike park Izola ima dobro leto po odprtju končno pravo podobo. Zanj skrbijo v Klubu gorskih kolesarjev Obala, kjer zadovoljstva ne skrivajo. Želijo pa si, da bi park v bodoče lahko še asfaltirali, kar bi jih po grobih ocenah stalo 40.000 evrov.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 17. Februar 2016
Občina bo uredila parkirišče za OŠ Vojke Šmuc
Izolska občina namerava urediti parkirišče za Osnovno šolo Vojke Šmuc (v bližini zdravstvenega doma). Naročila je že izdelavo projektne dokumentacije in ta bo kmalu nared. “Projekt predvideva ureditev enosmerne ceste z vhodom ob zdravstvenem domu in izhodom ob kulturnem domu. Označili bomo parkirna mesta in prostor za intervencijska vozila,” pojasnjujejo v uradu za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj, ki ga vodi Tomaž Umek.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 17. Februar 2016
 Mi igramo za vas! Izolska dobrodelna nogometna tekma
V petek, 26. februarja, ob 18.00 se bo v dvorani Osnovne šole Livade odvila posebna nogometna tekma. Izola bo gostila velikane slovenskega športa, ki se bodo v malem nogometu pomerili z velikani izolskega prostora. Dogodek bo humanitarne narave; celoten izkupiček od prodaje kart bo namenjen izolskim osnovnošolcem.
Slovensko-morje > Družba OŠ Livade
Torek, 16. Februar 2016
Bomba v simonovem zalivu
Na plažo v Simonovem zalivu v Izoli je okoli osme ure naplavilo ročno bombo modela M 52. Policisti so območje zavarovali, neeksplodirano ročno bombo pa je medtem že prevzel pirotehnik, je za STA potrdil vodja operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Koper Amedeo Žigon.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 16. Februar 2016
Še naprej bodo krpali luknje
Dokler ne bodo odprli krožišča pri Komunali, bodo mnogi vozniki še naprej uporabljali obvoz z Industrijske ceste čez Polje in mimo Mehana. Cesta je bila že doslej v slabi kondiciji, zdaj ima le še več lukenj. Jo bo torej občina v bližnji prihodnosti celovito obnovila? “Večjih posegov tam za zdaj ne načrtujemo,” odgovarjajo v občinski upravi.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 16. Februar 2016
Prva izolska sablja
Pred dnevi so v Zagrebu pripravili sabljaški turnir z najdaljšo tradicijo v tem športu na Hrvaškem. Na tekmovanju so se tokrat v članski konkurenci pomerili najboljši člani slovenske in hrvaške sabljaške zveze. Člani slovenske zveze so v disciplini meča v kvalifikacijah zasedli prva štiri mesta: Jan Golobič (SS Tabor - Ljubljana) in Antonije Hajdin (SK Izola) sta z vsemi zmagami v svojima skupinama zasedla prvo oziroma drugo mesto...
Primorske novice > Šport Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]