nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 22. Marec 2013
Slikarstvo, v katerem zveni sonce
Mira Ličen Krmpotić je umetnica, ki ustvarja nepretrgoma in dela neustavljivo. V šali bi lahko pristavili, da v njenem ateljeju zagotovo brbota in kipi. Do 6. aprila se v galeriji koprskega Pokrajinskega muzeja in izolski Insuli predstavlja z razstavo Barve duše: na ogled postavlja slike, ki imajo v svojem “rojstnem listu” zapisano - Pariz.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Sreda, 13. Marec 2013
So ženske in ženske, vsaka je edinstvena
V Mestni knjižnici Izola so ob dnevu žena gostili novinarko, blogerko in pisateljico Mileno Miklavčič, ki je predstavila svoj roman »Ženske«. Knjiga niza intimne zgodbe žensk zdajšnjega časa, tistih, s katerimi se srečujemo domala na vsakem koraku - doma, v službi, na ulici, med prijateljicami. Te ženske so srečne, nesrečne, jezne, ljubljene in zaljubljene, nagajive in strastne, ljubosumne in maščevalne, predvsem pa resnične.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 11. Marec 2013
V multipleksih obisk upada, v Odeonu pa narašča
Art kino Odeon iz Izole letos praznuje deset let predvajanja pretežno umetniške filmske produkcije. Odeon, ki je edini art kino v slovenski Istri, se je po mnenju vodje kina Petre Božič v tem času že usidral v zavest tamkajšnjih ljubiteljev kakovostnega filma. Obisk kina narašča, v zadnjih dveh letih je število prodanih vstopnic preseglo 10.000.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Sreda, 27. Februar 2013
V Mestni knjižnici Izola podprli FONTANO
Mestna knjižnica Izola je 5. februarja obiskovalce povabila na literarni večer v podporo Literarni reviji Fontana Koper. V Mestni knjižnici Izola smo se za ta literarni večer odločili zato, ker želimo podpreti nadaljnji obstoj te revije, ki pomembno bogati naš istrski kulturni prostor in ker se ne strinjamo z današnjim mačehovskim odnosom politike do kulture, ki je vse bolj zapostavljena.
Podpalmo.si > Kultura Mestna knjižnica
Četrtek, 21. Februar 2013
Predstavil se je Plesni studio LAI
Izolski Kulturni dom je v mesecu februarju še drugič gostil produkcijo sodobnega plesa. Po odmevnem nastopu izolskega plesnega studia Erato, so se v petek s plesno predstavo »V iskanju pravljice« predstavile sekcije izolskega Plesnega studia LAI.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom | Plesni studio LAI
Ponedeljek, 18. Februar 2013
Izola je zaživela s krstno izvedbo Literarnega festivala IzolArt
V organizaciji Kulturnega društva Svilena pot je v treh dejanjih minila prva izvedba Literarnega festivala IzolArt. Festival se je pričel v petek z literarnim večerom v Galeriji 22, v soboto pa je ljubitelje pisane besede najprej združila ulična prireditev na Largu pri špini, svoje druženje pa so popoldne nadaljevali ob recitalih v idilični atmosferi Besenghijeve palače.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Svilena pot
Nedelja, 17. Februar 2013
Umrl je Toni Biloslav
V 67. letu je danes umrl Toni Biloslav, dolgoletni ravnatelj Obalnih galerij: vodil jih je 38 let, do upokojitve decembra lani. Leta 1972 je ustanovil galerijo Meduza, prvo prodajno galerijo v nekdanji Jugoslaviji, ki jo je vodil do leta 1974, ko je s pomočjo treh obalnih občin ustanovil Obalne galerije...
Primorske novice > Kultura Izola
Petek, 15. Februar 2013
Z Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčem
Tudi letos smo slovenski kulturni praznik v Izoli počastili z občinsko proslavo v Kulturnem domu, kjer so se poleg osrednjega gosta večera, režiserja in igralca Borisa Kobala, predstavili še vokalna skupina Tamariska, Kvartet 7 Plus in člani izolskega Gledališča »Steps«.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom | Kvartet 7 Plus | Leon Bučar
Sreda, 6. Februar 2013
Piranski utrinki Barbare Kožar
V februarju vas vabimo k ogledu nove fotografske razstave z naslovom Piranski utrinki. V kotičku ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola je tokrat naša gostja Pirančanka Barbara Kožar. Barbara Kožar je po poklicu učiteljica in knjižničarka. Poleg tega je študentka tik pred diplomo na Fakulteti za management. Po duši je zaljubljena v Piran in njegove lepote, zato je zadnja leta njen najljubši hobi fotografiranje...
Podpalmo.si > Kultura Mestna knjižnica
Nedelja, 3. Februar 2013
Plesni studio Erato je zanetil ERvolucijo
Plesalke izolskega plesnega studia Erato so v soboto v kulturnem domu predstavile svojo najnovejšo produkcijo sodobnega plesa, ki se skriva za pomenljivim imenom ERvolucija. Predstava je navdušila izolsko občinstvo, ki se ob plesnih nastopih studia Erato vselej odzove na povabilo, k čemur prav gotovo pripomore dejstvo, da ima sodobni ples v Izoli skoraj 30-letno tradicijo.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža KUD Erato
Petek, 1. Februar 2013
Ob tednu kulture umetniki odpirajo svoja vrata
V sklopu Tedna kulture, ki bo v Izoli potekal od 4. do 10. februarja se bodo umetniki in razstavljavci, ki delujejo v starem mestnem jedru, javnosti predstavili z dnevom odprtih vrat. Z dogodkom, ki ga Občina organizira v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve, bodo v Izoli na poseben način obeležili kulturni praznik.
Izola.info > Kultura Izola
Torek, 15. Januar 2013
Kiara: roman o ljubezni in žalovanju
Mestna knjižnica Izola tudi v letošnjem letu nadaljuje z nizom literarnih večerov. Na januarskem je v Izoli rojena režiserka Ksenija Murari predstavila svoj knjižni prvenec »Kiara«, knjigo pa bralci lahko najdejo tudi na policah Mestne knjižnice Izola.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]