nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 4. April 2011
Golf, pokopališče in druge nepremičnine
V četrtek je Občinski svet Občine Izola izpeljal svojo četrto redno sejo. Na njej so potrdili podporo pri zagotavljanju nadomestnih kmetijskih zemljišč za potrebe golf igrišča v Sečovljah, sprejeli letni program športa v Občini Izola za leto 2011, potrdili zaključni račun proračuna za leto 2010 ipd.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Petek, 25. Marec 2011
Türk: Izola simbolizira razvoj v postindustrijsko družbo
Izola na mnogo načinov simbolizira razvoj Slovenije v postindustrijsko družbo, kar je mogoče videti tudi v prostorskem planiranju, medicinskih storitvah in turizmu, je po koncu včerajšnjega obiska občine Izole povedal predsednik republike Danilo Türk.
Primorska.info > Politika Izola
Četrtek, 24. Marec 2011
Danilo Türk na obisku v Izoli
Predsednik republike Slovenije Danilo Türk je danes obiskal Občino Izola. Najprej se je srečal z županom Igorjem Kolencem in predstavniki občine, nato pa še s predstavniki Italijanske samoupravne narodne skupnosti Izola. Sledil je sestanek z izolskimi ribiči in za konec še srečanje z vodstvom Splošne bolnišnice Izola. 
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Četrtek, 24. Marec 2011
Ekonomist, sindakalist in študent proti malem delu
Včeraj je Klub izolskih študentov (KIŠD) v izolskem Kulturnem domu organiziral okroglo mizo o malem delu. Med razpravljalci so bili Peter Majcen, predsednik sindikata KS 90, Janez Šušteršič, ekonomist in Željko Urumovič, predsednik študentskega zbora Univerze na primorskem, vodil pa jo je Vojko Rotar. Poslanec Franco Juri je bil sicer napovedan, ampak je svojo odsotnost opravičil z zasedenostjo v Državnem zboru.
Podpalmo.si > Politika Kulturni dom | KIŠD
Ponedeljek, 21. Marec 2011
Volitve nesmiselne
Nadomestne volitve. Nekatere stranke že vedo, koga bodo kandidirale, druge se še odločajo. “Ne bomo dali svojega kandidata, ker ne vidimo smisla teh volitev. Župan je imel možnost, da bi jih preprečil, saj smo predlagali, naj počaka iztek šestmesečnega obdobja, da Mefa zamenja naslednji z liste, a tega ni storil,” nam je dejal Slavko Samotorčan iz liste Mef in Izolani.
Žurnal > Politika Občina Izola | Drago Mislej - Mef
Ponedeljek, 7. Marec 2011
Istrski župani so obudili skupno koordinacijo
Oskrba z vodo, ravnanje z odpadki, predstavništvo v Ljubljani, komisija za obalno cesto, skupna redarska služba, štipendijski in stanovanjski sklad, golf igrišča. To je le nekaj projektov, ki jih bodo istrske občine vodile skupaj. “Za dobrobit občanov,” so po sestanku včeraj v en glas zatrdili vsi trije župani.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Sreda, 2. Marec 2011
Izola: Svetniki potrdili letošnji proračun
Na ponedeljkovi 2. izredni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki po skrajšanem postopku sprejeli proračun Občine Izola za leto 2011. Proračun predvideva 22.2 evrov prihodkov in 24.5 evrov odhodkov. Izolski župan Igor Kolenc je po sprejemu proračuna poudaril, da je bilo "soglasje pri sprejemanju proračuna doseženo s pomočjo konstruktivnega dialoga in kaže na to, da v Izoli želijo delati v dobrobit občank in občanov."
Primorska.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 28. Februar 2011
V Izoli odprt lov za prazno svetniško mesto
Julija 2008 so imeli Izolani predčasne lokalne volitve, 8. maja letos bodo volili nadomestnega člana občinskega sveta, ker je odstopil Drago Mislej Mef (lista Mef in Izolani).
Primorske novice > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 28. Februar 2011
Oljka: »Podprli bomo letošnji proračun občine Izola«
Zavedamo se, da predlagan proračun ne bo moral zadovoljiti prav vseh, vendar je glede na težke gospodarske okoliščine in slabo stanje v katerem se je znašla občina Izola po zadnjem mandatu, korak naprej od dosedanje stagnacije in bo podlaga za ureditev vrsto let zanemarjenih težav.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 28. Februar 2011
Volitve v Izoli 8. maja
Izolska občinska volilna komisija je na podlagi 41. člena Zakona o lokalnih volitvah na 2. redni seji 23. februarja sprejela rokovnik za izvedbo nadomestnih volitev za eno svetniško mesto. Te so posledica odstopa svetnika liste "Mef in Izolani" Draga Misleja – Mefa. Volitve bodo izvedene 8. maja tako, da občina ne bo razdeljena na volilne enote in se bo za volilno enoto štelo celotno območje občine Izola.
Podpalmo.si > Politika Izola
Četrtek, 24. Februar 2011
Izolski podeželski KS o predlogu občinskega proračuna
Sveta KS Korte in Jagodje-Dobrava, ki ga vodita Edi Grbec in Maks Filipčič, bosta imela drevi ob 19. uri na Baredih skupno sejo. Obravnavali bodo predlog letošnjega občinskega proračuna.
Primorske novice > Politika KS Jagodje-Dobrava | KS Korte
Ponedeljek, 21. Februar 2011
Kolenc: Nič več brezplačno
Deponija. Izola za izkop in prevoz materiala iz predora Markovec hoče plačilo. Izola ni tako bogata, da bi kaj podeljevala brezplačno. Imamo odloke, ki zahtevajo, da se prevozi tovornjakov plačajo. In pri tem bom vztrajal,” je ob izteku prvih sto dni županovanja dejal Igor Kolenc, izolski župan.
Žurnal > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]