nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 2. November 2013
Pričeli z izgradnjo krožišča v Simonovem zalivu
Po pričetku izgradnje krožišča pri avtokampu na vhodu v Izolo se bo v ponedeljek, 4. novembra, pričela še izgradnja krožišča v Simonovem zalivu. V sklopu del se bo poleg samega krožišča izvedlo še asfaltiranje dovozov na Prešernovi cesti, Morovi ulici in Južni cesti, vključno z robniki, zelenicami, kolesarskimi stezami v območju krožišča, pločniki in javno razsvetljavo, obnovila se bo tudi dotrajana kanalizacija.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Ponedeljek, 14. Oktober 2013
Izolani premagali prvoligaše!
V soboto, 12. oktobra, je bil v prostorih ŠD Izola ter na Dobravi nad Izolo pravi šahovski spektakel. Glavni dogodek je bil dvoboj Izola - Piran. Dobila ga je Izola s 3,5-2,5. Izola, ki je igrala v popolni postavi, je dokazala, da bo imela pomembno vlogo v tretjeligaški konkurenci novembra letos v Postojni.
Slovensko-morje > Šport Šahovsko društvo
Sobota, 5. Oktober 2013
Občina Izola oddaja deset poslovnih prostorov
Občina Izola bo danes v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za oddajo desetih poslovnih prostorov v starem mestnem jedru. Poslovni prostori so različno veliki, nekateri so namenjeni storitvenim dejavnostim, drugi so primerni za pisarne, v tretjih pa je možna dejavnost trgovine.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Torek, 1. Oktober 2013
Iz srca do srca
Danes se je v prostorih Območnega združenja Rdečega Križa Izola odvijal slovesen humanitaren dogodek: predaja čeka v višini 3.935,13 eur za otroke-šolarje, katerih starši ne zmorejo kriti stroškov prehrane v osnovnih šolah. Pobudi TIC-a Izola, ki so se v okviru številnih aktivnosti odvijale ob Eurobasketu v Kopru, so se odzvali mnogi dobri ljudje in tako dokazali, da jim dobrota in solidarnost ni tuja in da so vsi otroci naši otroci.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 30. September 2013
V JK Burja končano DP za optimiste
Ta konec tedna so v Jadralnem, klubu Burja iz Izole organizirali odprto državno prvenstvo v razredu optimist. Udeležba je bila odlična, saj se je prijavilo preko 150 mladih jadralcev iz Italije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Prvi dan se je na žalost udeležencev in organizatorja pričel brez vetra, tako da so bili vsi na kopnem.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Četrtek, 26. September 2013
Odprto državno prvenstvo za optimiste
V organizaciji Jadralnem klubu Burja iz Izole, bo ta konec tedna, od jutri, pa vse do nedelje, potekalo odprto državno prvenstvo v jadralnem razredu optimist. Preko 150 mladih jadralcev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije se bo potegovalo za najboljša mesta.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Torek, 24. September 2013
Žbogar zabeležil še eno zmago
Včeraj se je na Blatonu zaključilo odrto državno prvenstvo v razredu finn na katerem je v konkurenci 55 finov iz 5 držav zmagal Vasilij Žbogar pred odličnim domačim tekmovlcem Berecs Zsombor in bivšim evropskim prvakom Ivanom Kljakovićem Gašpić. S to regato na Balatonu je Vasilij zaključil niz odličnih uvrstitev v letošnjem letu.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 21. September 2013
YOUTH ADRINET: Mednarodni dogodek s predstavitvijo filma in razpravo
V sredo je v izolskem kulturnem domu potekal dogodek v sklopu mednarodnega projekta Youth AdriNet. Isti dan je namreč iz Gorice v Izolo pripeljal AdriBus, to je čisto poseben avtobus s 24 mladimi iz različnih držav jadranskega območja, ki bodo v naslednjih 20-ih dneh prepotovali balkanski polotok in se v izhodiščno Gorico vrnili prek Italije.
Slovensko-morje > Družba Izola
Torek, 17. September 2013
V Izolo prihaja AdriBus z mladimi iz držav jadranskega območja
V Izolo prihaja AdriBus, tj. čisto poseben avtobus s 24 mladimi iz različnih držav jadranskega območja, ki bodo v naslednjih treh tednih prepotovali balkanski polotok in se v izhodiščno Gorico vrnili po italijanskem polotoku. Njegovi potniki so udeleženci aktivnosti projekta Youth AdriNet, katerega cilj je spodbujanje različnih aktivnosti, ki bi v celotnem jadranskem prostoru omogočile mladim, da najdejo svoje mesto v družbi – tako v domačem okolju kot tudi preko meja.
Slovensko-morje > Družba Izola
Nedelja, 15. September 2013
Diplomatska regata številka 11 ponovno uspešna
V Izoli je potekala že tradicionalna 11. diplomatska regata, ki jo organizira izolski jadralni klub Veter, častni pokrovitelj letošnje prireditve je bil minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. V imenu MZZ je predstavnike diplomatskega zbora, gospodarstva, medijev, jadralcev in druge visoke goste nagovoril državni sekretar Bogdan Benko, ki je čestital zmagovalcem in se organizatorjem ter udeležencem zahvalil za pozitivno vzdušje in prijetno druženje.
Slovensko-morje > Šport Izola
Četrtek, 12. September 2013
V soboto 11. Diplomatska regata
V soboto se bodo v Izoli ponovno zbrali diplomati, politiki, gospodarstveniki in jadralci na tradicionalni, letos že enajsti Diplomatski regati. Neformalno druženje ob slovenski obali je postal dogodek, ki je z velikimi črkami zapisan na koledarjih skoraj vseh diplomatsko – konzularnih predstavništvih, akreditiranih v Sloveniji. Letos se bo regate udeležila tudi jadrnica Esimit Europa 2, ki tekmuje pod zastavo in pokroviteljstvom Evropske Unije.
Slovensko-morje > Šport Izola
Sobota, 31. Avgust 2013
Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec ne bosta nastopila v regati za medalje
Po dveh dneh brezvetrja in zgolj štirih odpeljanih regatah se je tudi današnji dan začel zaskrbljeno in brez vetra. Zgodaj popoldne se je regatno polje le napolnilo z vetrom do osmih vozlov, kar je bilo dovolj za regularno izpeljavo nadaljnjih regat, s katerimi je bil organizator že močno v zaostanku.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]