nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. September 2011
V Izoli se začenja Slovenian Boat Show 2011
S svečano otvoritvijo v izolski marini, bo v sredo 21. septembra ob 12:00 tudi uradno svoja vrata odprl Slovenian Boat Show 2011. Navtični sejem bo potekal do nedelje 25. septembra, s seboj pa poleg treh ekskluzivnih predstavitev plovil, prinaša tudi kopico obsejemskih prireditev z bogatim kultrurnim in zabavnim programom na Manziolijevem trgu in Lonki, preko katerih bo sejem vzpostavil povezavo s starim mestnim jedrom.
Izola.info > Turizem Marina Izola
Četrtek, 15. September 2011
Jesenski Gastronomski zakladi Istre
Od danes bodo v izbranih restavracijah v Kopru, Izoli in Piranu ponovno navduševale domače dobrote in specialitete iz istrske kuhinje, vse do decembra pa se nam obetajo še številni dogodki, med katerimi velja izpostaviti Sladko Istro, Dneve kmetijstva Slovenske Istre, 31. Martinov tek in pohod ter Praznik kakijev.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Sreda, 14. September 2011
Bliža se Slovenian boat show 2011
Navtične prireditve imajo v Izoli nekajletno tradicijo, vendar pa je Slovenian Boat Show – Izola 2011, ki bo potekal od 21. do 25. septembra, v taki obliki letos prvič na sporedu. V organizaciji podjetja Navtika abc d.o.o. bodo na njem tri premierne predstavitve, med njimi tudi jadrnice Elan 350 Onedesign (Burin YC).
Izola.info > Turizem Marina Izola
Torek, 13. September 2011
Izolski sejem navtike z bogatim spremljevalnim programom
V Amfori izolske marine so danes predstavniki podjetja Navtika ABC iz Izole predstavili prihajajoči sejem navtike, ki ga bo izolska marina gostila od 21. do 25. septembra. Organizatorji napovedujejo poleg sejma navtike še bogato sejemsko in obsejemsko dogajanje v starem ribiškem mestecu Izola.
Slovensko-morje > Turizem Marina Izola
Petek, 2. September 2011
Izola s podobnim obiskom kot lani
V izolskem turistično informativnem centru so pripravili statistiko obiska letošnjega avgusta in jo primerjali z lansko. Ugotavljajo, da je Izola še vedno zanimiva destinacija za turiste
Podpalmo.si > Turizem Izola
Sreda, 17. Avgust 2011
Kosilo na morju
V izolski Pizzeriji Gušt, kjer poleg pizz postrežejo tudi z drugimi dobrotami, so se odločili za prav posebno ponudbo razvažanja hrane na morju. Izletniki na čolnih in jadrnicah, si tako lahko kosilo naročijo kar sredi zaliva.
Obala.net > Turizem Restavracija Gušt
Torek, 16. Avgust 2011
Ribiški praznik “kur an bot”
Vrhunec turistične sezone bo Izola doživela ta konec tedna z Ribiškim praznikom. V petek in soboto bodo obiskovalci na različnih prizoriščih lahko okusili ribje specialitete in druge domače dobrote, manjkalo pa ne bo niti glasbenih in športnih dogodkov. Župan Igor Kolenc poudarja, da se želijo vrniti h koreninam tega tradicionalnega praznika.
Primorske novice > Turizem Izola
Torek, 9. Avgust 2011
Kopališče Pri svetilniku: Urejeno, a na lastno odgovornost
Mestni plaži na zahodni strani mestnega jedra domačini pravijo kar Na svetilniku. Plaža se razteza od prenovljene stavbe izolske izpostave Uprave RS za pomorstvo do posebej prirejenega dela plaže doma Dva topola slovenskega društva distrofikov. Na prilagojeni plaži je tudi terapevtski bazen z ogrevano vodo.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
Sobota, 30. Julij 2011
Slastna Izola
V sagi o letošnji poletni sezoni na slovenski obali, smo preverili turistični utrip v Občini Izola. Na tamkajšnjem Turistično informacijskem centru pravijo, da se zavedajo upada izvenpenzionskih gostov, zato so že pred sezono nastopili z različnimi akcijami za izboljšanje ponudbe in kakovosti.
Obala.net > Turizem Izola
Četrtek, 23. Junij 2011
Na cestah so že zastoji
Zaradi začetka glavne turistične sezone bo že ta vikend povečan promet, sicer pa bodo prometne razmere najbolj kritične zadnji vikend v juliju in tudi ves avgust ter prvi teden v septembru. Na ministrstvu za promet voznikom svetujejo, da naj se na pot dobro pripravijo.
Primorske novice > Turizem Izola
Sreda, 22. Junij 2011
Kresna noč v Kortah – nova prireditev istrskega podeželja vabi
Kresna noč – Solsticij Korte 2011 je nova prireditev, s katero si v Kortah prizadevajo razširiti ponudbo istrskega zaledja in ga približati tako turistom kot domačinom. Dogajati se bo začelo danes in bo trajalo do sobote, 25. junija, ko bo najbolj živahno na kmetiji Koterle ter bo na bližnjem Čuku pod Kaštelirjem tudi zagorel kres.
Podpalmo.si > Turizem Korte
Torek, 21. Junij 2011
Danes ob 19.15 se začenja poletje
Danes ob 19.15 po srednjeevropskem poletnem času bo nastopil poletni solsticij ali Sončev obrat, s katerim se bo začelo astronomsko poletje. Dan bo tako najdaljši v letu, noč, ki jo imenujemo tudi kresna noč, pa najkrajša. Poletje se bo končalo z jesenskim enakonočjem, ki bo letos 23. septembra ob 11.03.
Primorska.info > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]