nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 1. December 2015
Žbogarja v Izoli pričakali številni navijači
“Ko se mi na regati zazdi, da ne morem več, se spomnim na izolske navijače in si mislim, če se še malo bolj potrudim, mi bodo Ribari spet lahko pripravili sprejem,” je svoje navijače danes v središču Izole pozdravil jadralec Vasilij Žbogar, ki se je s svetovnega prvenstva razreda finn na Novi Zelandiji vrnil z bronasto medaljo.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 30. November 2015
Do točk le Izolanke
Konec tedna so igrali le namiznoteniški prvoligaši. Med tremi primorskimi so se točk veselile samo Izolanke, ki so na ničli pustile Kajuh Slovan. Med primorskimi dvoboji je bil najbolj zanimiv ženski v Vrtojbi, kjer se je domača Letrika pomerila s tekmecem za obstanek, Ptujem.
Primorske novice > Šport Izola
Ponedeljek, 30. November 2015
Skok v čase, ko smo se šalili tudi o resnih stvareh
Dvorana izolskega kulturnega doma je bila v petek zvečer polna pričakovanja, sivolasi mladeniči na odru pa pripravljeni, da jo pljusknejo nazaj v osemdeseta leta, v obdobje, ko je na slovenskem novem valu uspešno srfala koprsko-izolska skupina Deseti brat. Fantje iz skupine Deseti brat so se družili le kratkih sedem let, vendar so s ploščo Madona dejmi danes, ki je izšla leta 1985, pustili za seboj pomemben pečat.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 30. November 2015
Po drami do brona
“Kdor čaka, dočaka. Težko je bilo, tokrat res zelo težko. A splačalo se je in prva medalja na svetovnih prvenstvih je tu!” je z Nove Zelandije po osvojeni bronasti medalji na svetovnem prvenstvu razreda finn včeraj sporočil presrečni Vasilij Žbogar. Najboljšemu slovenskemu jadralcu vseh časov medalje nikakor niso tuje, a ima tokratna prav poseben sijaj, saj je nanjo čakal skoraj 15 let - vse odkar v razredih laser in finn kroji svetovni jadralni vrh.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 28. November 2015
Izolski urar Anton Štimec, najstarejši obrtnik v Sloveniji
Čeprav bo konec januarja dopolnil že 81 let, hodi še vsak dan v službo. In to z največjim veseljem. “Delo v urarski delavnici je moja terapija,” pravi izolski urar Anton Štimec, ki mu je Obrtna zbornica Slovenije v četrtek podelila priznanje za najstarejšega obrtnika v letošnjem letu, ki še ohranja dejavnost.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 27. November 2015
Tekel bo tudi olimpijski prvak
Prijave za tretji Istrski maraton bodo začeli sprejemati že 1. decembra. Tretja izvedba te vse bolj priljubljene množične prireditve, ki se je je lani udeležilo nekaj manj kot 3500 tekačev iz 21 držav, bo 10. aprila prihodnje leto s startom in ciljem v Portorožu. Za zvezdniško udeležbo bo tokrat poskrbel Gelindo Bordin, italijanski olimpijski prvak v maratonu iz Seula leta 1988.
Primorske novice > Šport Izola
Četrtek, 26. November 2015
Kako si je izolska občina zamislila gradnjo krožišča na Industrijski cesti
“Gradnjo krožišča pri Komunali smo predvideli v okviru vzdrževalnih del v javno korist, kar dopušča zakon o cestah. Ker smo načrtovali, da ga bomo zgradili že v dobrem mesecu, pa smo zaprli del Industrijske ceste,” je na današnji seji izolskega občinskega sveta pojasnjeval Tomaž Umek, vodja urada za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 26. November 2015
Župan Kolenc ima v kabinetu novo vodjo
Izolski župan Igor Kolenc ima v svojem kabinetu novo vodjo, 33-letno Polonco Skendžič iz Lucije. Po izobrazbi je pravnica, pravi pa, da Izolo dobro pozna. Polonca Skendžič nadomešča dosedanjo vodjo županovega kabineta Kristino Zelić, ki je odšla na porodniški dopust.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Sreda, 25. November 2015
Žbogar še bliže najboljšim
Drugi dan svetovnega prvenstva v jadranju v razredu finn na Novi Zelandiji je zaznamovalo pomanjkanje vetra in posledično tudi odpoved druge regate. V edini izpeljani regati je Vasilij Žbogar ciljno črto prečkal kot sedmi, v skupnem seštevku je peti.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 24. November 2015
Žbogar osmi po prvem dnevu SP
Edini slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v razredu finn na Novi Zelandiji Vasilij Žbogar je po 19. in šestem mestu v uvodnih regatah po prvem dnevu na skupnem osmem mestu. Nastopa 80 jadralcev iz 28 držav, med njimi 19 nosilcev naslovov olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 23. November 2015
Primorci berejo: v devetih letih več kot 53.000 knjig!
S prireditvama v ilirskobistriški in sežanski knjižnici se je zaključila že deveta akcija spodbujanja branja slovenskih avtorjev Primorci beremo 2015. Letošnja bera: 887 bralcev in 7602 prebrani knjigi. Zaključek projekta bo do 10. decembra obeležilo tudi ostalih sedem primorskih knjižnic, ki poleg omenjenih dveh sodelujejo v akciji Primorci beremo.
Primorske novice > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 20. November 2015
Cesta je občinska, zemljišča pa še ne
Koprska občina bo svoj del obalne ceste Koper-Izola vrnila državi, v Izoli pa tega ne nameravajo storiti. Poraja se torej pravno-formalno vprašanje, ali država v takšnem primeru lahko prevzame cesto, pa tudi, ali je ta zdaj res občinska. Občini sta z državo sklenili primopredajni zapisnik o prenosu vzdrževanja javne ceste, vendar spremembe doslej še nista vnesli v odlok o kategorizaciji občinskih cest.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]