nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 9. Junij 2015
Občino Izola tudi po odprtju Markovca čaka še precej dela
Tudi po odprtju predora Markovec je treba na cestah pred njim urediti še nekaj povezav, da bo promet potekal čim bolj tekoče. Izolska občina bo šele sredi meseca uredila povezavo z novega krožišča v mesto.
RTV SLO > Družba Izola
Četrtek, 28. Avgust 2014
Tožilstvo vložilo obtožnico proti Tomislavu Klokočovniku
Obtožnica bremeni nekdanjega župana Izole in priznanega srčnega kirurga Tomislava Klokočovnika ter še tri osebe zaradi domnevno spornih poslov, kjer naj bi Klokočovnik zlorabil položaj in prejel podkupnino. "Nič ne vem o tem, da bi tožilstvo vložilo ovadbo. Nič še nimam v rokah. Imam pa čisto vest, ker so bile vse investicije med mojim vodenjem izolske občine izpeljane zakonito in transparentno, zase pa nisem vzel niti evra. To je vse maslo Brede Pečan in njenega moža...
RTV SLO > Kronika Izola
Torek, 15. Julij 2014
Novinarji znova vzpostavili spletni Žurnal
Novinarji, ki so po ukinitvi časopisa in spletnega medija Žurnal ostali na cesti, so ustanovili podjetje Feniks media, najeli blagnovno znamko Žurnal in zagnali portal. V ekipi novega podjetja je trenutno 17 ljudi, od novinarjev do prodajnikov, je povedal odgovorni urednik portala in direktor podjetja Matej Košir, ki je v prejšnji ekipi prav tako zasedal položaj odgovornega urednika.
RTV SLO > Družba Izola
Torek, 4. Februar 2014
Mačkovšek okrepil Deničevo slovensko kolonijo
Rokometni reprezentant Borut Mačkovšek se po pol leta igranja v nemški bundesligi, v kateri je nastopal za Hannover, seli v Belorusijo. Tam bo igral za Dinamo Minsk, s katerim je podpisal za dve leti in pol.
RTV SLO > Šport Izola
Petek, 23. Avgust 2013
Izolska bolnišnica: policisti iz pridržanja izpustili vse osumljene
Policisti so v večernih urah končali hišne preiskave zaradi suma zlorabe položaja v Splošni bolnišnici Izola. Vse osumljence so izpustili iz pridržanja. V hišnih preiskavah so kriminalisti zasegli nekatere dokumente, preiskavo suma gospodarske kriminalitete in zlorabe položaja pa bodo še nadaljevali.
RTV SLO > Kronika Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 22. Julij 2013
Slovenija bo glasovala proti terminalu v Žavljah
Slovenska vlada bo kljub drugačnim napovedim glasovala proti seznamu prednostnih projektov skupnega pomena v EU-ju, med katerimi je tudi plinski terminal v Žavljah. Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je po sestanku na vladi pojasnil, da je Slovenija proti terminalu v Žavljah, in bo zato kljub sedmim dobrim projektom, ki so še na tem seznamu, glasovala proti.
RTV SLO > Okolje Izola
Sreda, 2. Januar 2013
Policija naj bi ovadila nekdanjega župana Tomislava Klokočovnika
Koprska policija je zaradi sporne oddaje gradbenih poslov v eni izmed obalnih občin ovadila štiri osebe zaradi suma storitve 20 kaznivih dejanj. Policisti so na podlagi prijave iz leta 2011 preverili naložbe ene izmed obalnih občin, ki jih je ta izvajala v letu 2010, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.
RTV SLO > Kronika Izola
Torek, 18. Oktober 2011
Klokočovnik prijavil sum korupcije na ministrstvu za zdravje
Kardiokirurg in nekdanji župan Izole Tomislav Klokočovnik je protikorupcijski komisiji prijavil ministrstvo za zdravje in Splošno bolnišnico Izola, ker naj bi delovali usklajeno in koruptivno.
RTV SLO > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 31. Avgust 2011
Dars podpisal skrivni protokol in podražil predor Markovec?
Gradnja predora Markovec se bo kot kaže znova podaljšala, poleg tega pa naj bi se še podražila za 18 milijonov evrov. Dars naj bi namreč na skrivaj podpisal novo pogodbo brez javnega razpisa.Vodstvo Darsa naj bi potem, ko družba CPM ni mogla več nadaljevati del, podpisal nov Protokol o nadaljevanju del na projektu Markovec z le enim članom konzorcija, družbo AlpineBau in to v obliki, ki v nekaterih točkah bistveno odstopa od prvotne pogodbe.
RTV SLO > Okolje Izola
Nedelja, 7. Avgust 2011
Kmetija Bužekijan na zaščitenem območju čaka, Senica in Pečanova brez komentarja
Razvpita istrska kmetija Bužekijan je zaradi imen, kot so Senica, Kresal in Pečan že kar nekaj let pod drobnogledom javnosti. Kaj se je pri pridobivanju soglasij za ta projekt dogajalo?
RTV SLO > Okolje Izola
Četrtek, 21. Julij 2011
Predor Markovec: Darsa ne zanima, ali so podizvajalci plačani
Na Dars se je obrnilo šest podjetij, ki jim denar dolguje CPM. Tako kot podizvajalci na pomurski avtocesti, ki od Darsa terjajo dobrih osem milijonov evrov, se s podobnimi težavami in ignoranco Darsa spoprijemajo tudi podizvajalci v predoru Markovec.
RTV SLO > Okolje Izola
Torek, 7. Junij 2011
Slovenskim ribičem priznali zgodovinske pravice
Zgodovinske pravice slovenskih ribičev so postale del evropskega pravnega reda, pravi minister Židan, zato bodo do določitve meje s Hrvaško upravičeni do povračila izpada dohodka. Hrvaška je v pogajanjih pred vstopom v Evropsko unijo zaprla pogajalsko poglavje o ribištvu in naša država je dosegla, da so zgodovinske pravice slovenskih ribičev postale del evropskega pravnega reda.
RTV SLO > Gospodarstvo Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]