nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 27. Marec 2013
Evropski dan mladega filmskega občinstva – 5. maja v Izoli
Letos se bo Izola letos prelevila v filmsko mesto že pred začetkom 9. festivala Kino Otok. V nedeljo, 5. maja 2013, bomo namreč v Art kinu Odeon izvedli brezplačen filmski dan za mlade gledalce med 12. in 14. letom, ki se bodo preizkusili v vlogi čisto prave filmske žirije! Pobudnik projekta je Evropska filmska akademije, v Sloveniji pa bo potekal prvič.
Kino Otok > Družba Izola
Torek, 10. April 2012
Poziv prostovoljcem - otoška ekipa išče okrepitve!
Pomlad je tu, poletne temperature tudi, in filmski zanesenjaki se že pripravljamo na množično selitev v Izolo, kjer se bo med 30. majem in 3. junijem zgodil 8. mednarodni filmski festival Kino Otok. In s sabo vabimo tudi tebe, če se le prepoznaš v katerem od spodaj naštetih opravil. Prijave zbiramo do 22. aprila 2012.
Kino Otok > Kultura Izola
Petek, 30. Marec 2012
Natečaj Video na plaži 2012 je odprt
Tudi 8. edicija mednarodnega filmskega festivala Kino Otok - Isola Cinema, ki se bo letos zgodila med 30. majem in 3. junijem, tradicionalno odpira prostor namenjen kratkometražnim filmom pod okriljem sekcije Video na plaži. Manj prepoznavni avtorji bodo tako svoja dela postavili na ogled pod zvezdnatim nebom ob izolski plaži Svetilnik.
Kino Otok > Kultura Izola
Četrtek, 26. Maj 2011
Brez strahu za otvoritev Kino Otoka!
S filmom Brez strahu, ki je na noge spravil Benetke, se bo začel 7. Kino Otok. V Izolo prihaja njegov avtor Piergiorgio Gay, učenec legendarnega Ermana Olmija. Film bo na ogled v Letnem kinu na Manziolijevem trgu, ki bo za pet festivalskih dni spet postal najlepši kino v Sloveniji.
Kino Otok > Kultura Manziolijev trg
Ponedeljek, 23. Maj 2011
Stop motion animacija – festivalska delavnica z Milošem Tomićem
Kino Otok bo filmskih ustvarjalcem tudi letos ponudil možnost, da si naberejo nova praktična znanja. V okviru festivala bo pod vodstvom priznanega srbskega animatorja Miloša Tomića potekala štiridnevna delavnica stop motion animacije, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Kulturno-izobraževalnim društvom PiNA iz Kopra. Prijave zbiramo do 3. junija 2011!
Kino Otok > Kultura Izola
Ponedeljek, 16. Maj 2011
Novo za otroke in mlade: na Otok prideta Kinobalon in Sezamov kotiček
Kino Otok z vsakim letom raste, a obenem še zdaleč ni pozabil na igriva otroška leta! Zato smo letos festivalski program obogatili z novo filmsko sekcijo za otroke in mlade Kinobalon, ki sicer skozi vse leto poteka v ljubljanskem Kinodvoru in po slovenskih vrtcih ter osnovnih šolah.
Kino Otok > Kultura Izola
Sreda, 11. Maj 2011
Gledamo in uživamo – poteka izbor del za festivalsko sekcijo Video na plaži
S festivalsko sekcijo Video na plaži smo na letošnji Otok prijazno povabili mlade (in mlade po srcu), še neuveljavljene filmske ustvarjalce kratkega filma iz Slovenije in tujine. Natečaj se je iztekel 1. maja 2011, odziv nanj pa je s skoraj 100 prispelimi filmi presegel pričakovanja.
Kino Otok > Kultura Izola
Sreda, 8. September 2010
Otvoritev Kina Otok prestavljena v Kulturni dom
Danes ob 20. uri bo festival Kino Otok - Isola Cinema tudi uradno zagnal svoje filmske kolute. Muhasto vreme je projekcijo z Manziolijevega trga pregnalo v Kulturni dom, kjer bo vsem filmofilom na ogled film Povej mi, kdo si, ki je nastal pod taktirko malijskega mojstra Souleymana Cisséja.
Kino Otok > Kultura Izola
Sreda, 8. September 2010
Predvečer pod milim nebom
Včerajšnja brezplačna projekcija filma Pekel Henrija-Georgesa Clouzota se je na veliko veselje otoške ekipe in obiskovalcev odvila na prostem. Manziolijev trg je gostil kar lepo število ljubiteljev filma, ki so z aplavzom pozdravili skorajšnji začetek festivala. Zagnali smo projektor, preizkusili platno in odgnali začetno tremo. Kmalu gre zares!
Kino Otok > Kultura Manziolijev trg
Torek, 7. September 2010
Brezplačna projekcija za vse domačine in podpornike festivala Kino Otok
Tudi letos se bo na predvečer začetnega dne festivala, v torek, 7. septembra, ob 21h, odvrtela darilna projekcija, ki bo brezplačno na ogled ponudila film Pekel Henri-Georgesa Clouzota. Kino Otok – Isola Cinema na predvečer festivala tradicionalno vsem domačinom, prijateljem, podpornikom in partnerjem podarja prijeten filmski večer.
Kino Otok > Kultura Izola
Ponedeljek, 6. September 2010
V Izoli so zrasla Kinodrevesa
Letos bodo obiskovalcem festivala v Izoli pravo pot od prizorišča do prizorišča kazala Kinodrevesa, ki so nastala pod oblikovalsko taktirko Andraža Seiferta. Umetno ustvarjeni gozd bo na ključnih točkah, kjer se križajo mestne poti, s svojimi kažipotnimi listi marsikomu v veliko pomoč, obenem pa bo brez dvoma še polepšal izgled ulic in pripomogel k festivalskemu vzdušju.
Kino Otok > Kultura Kino Otok
Ponedeljek, 30. Avgust 2010
Filmi in festivalski gosti letošnjega Kino Otoka
Na Izola.info pripravljamo obsežen program letošnjega dogajanja na filmskem festivalu Kino Otok - Isola Cinema. Zaenkrat vam ponujamo povezavo na uradno stran festivala, kjer lahko dobite informacije o letošnjih filmih in festivalskih gostih.
Kino Otok > Kultura Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]