nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 30. Avgust 2016
Bi lahko obudili nekdanje zdravilišče?
Pod morjem pred Izolo so že pred leti odkrili termalne vrelce vode. Ta v morje priteče s kraškega terena. Ponikne nekje na Kraškem robu ali v Podgrajskem podolju, pronica globoko pod zemljo in nato privre na dan na morskem dnu pred Izolo, pišejo v Slovenskih novicah. Osem vrelcev so že pred več kot desetletjem (v letih 2002 in 2003) odkrili potapljači Luke Koper in nekaj zanesenjakov. Potrebne bi bile nadaljnje raziskave.
Regional Obala > Turizem Izola
Torek, 16. Avgust 2016
Ribiški praznik - Mala barka
Prihajajoči konec tedna v Izolo znova prihaja Ribiški praznik - Mala barka. Na Lonki in Velikem trgu bodo v petek igrali Roxie Band in Mi trije, klapa Semikantà ter Rudi Bučar in XXL Istrabend, v soboto pa Primorski fantje, Ne me jugat in Gustafi.
Primorske novice > Turizem Izola
Ponedeljek, 25. April 2016
Hoteli v Izoli in Piranu polno zasedeni
Obeti turističnih delavcev v Slovenski istri pred bližnjimi prvomajskimi prazniki so spodbudni. V piranski občini bodo hoteli verjetno polno zasedeni, podobno pričakujejo tudi v Izoli.
Regional Obala > Turizem Izola
Sreda, 23. Marec 2016
Hoteli v Slovenski Istri že skoraj polni
Turistični delavci v Slovenski Istri so z zasedenostjo hotelov v času velikonočnih praznikov zadovoljni, saj pričakujejo podobne ali celo malenkost boljše rezultate kot lani. Med gosti bodo prevladovali tujci, v Kopru pa si dobro zasedenost obetajo predvsem na račun velikonočnega rokometnega turnirja.
Regional Obala > Turizem Izola
Četrtek, 28. Januar 2016
Refuscus Mundi vabi na refošk v Izolo
V petek, 5. februarja, bo v Manziolijevi palači in stari občinski palači v Izoli potekal tretji festival Refuscus Mundi – Svet refoška. Na festivalu se bodo s svojimi vini predstavili pridelovalci vin iz sorte refošk, ki uspeva v več vinorodnih okoliših v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Festival se bo začel v palači Bessenghi s svečano otvoritvijo, ki bo obarvano tudi pesniško, saj je precej pesnikov verze namenilo refošku ali teranu.
Slovensko-morje > Turizem Manziolijeva palača
Torek, 5. Januar 2016
Uspešno turistično leto v Izoli
V letu 2015 je bilo realiziranih preko 320000 nočitev, kar predstavlja 4 % rast v primerjavi s preteklim letom. Skupno so z 60 % prevladovali domači gostje. Med tujimi gosti je bilo največ avstrijskih državljanov, sledili so jim nemški, italijanski in belgijski gosti. Zabeležili smo pomemben porast nočitev na češkem, poljskem in skandinavskem tržišču. To so tudi države, ki bodo za nas v bližnji prihodnosti zagotovo predstavljale vedno pomembnejša tržišča.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Torek, 8. December 2015
Izolska kažeta na majavih tleh
Istrska kažeta, ki jo je kot turistično-informacijsko točko na Medljanu postavila izolska občina, stoji na zasebnem zemljišču Kodarinovih, ki so lastniki Turistične kmetije Medljan. Občina je z njimi sklenila 12-letno stavbno pravico, čeprav je njihovo zemljišče obremenjeno s hipotekama v višini 144.387 evrov. A to, da Kodarinovi lahko zemljišče izgubijo, se občini ne zdi sporno.
Primorske novice > Turizem Izola
Sobota, 28. November 2015
V Istri pričakujejo dobro zasedenost hotelov
December s svojimi številnimi prazniki v Slovensko Istro prinaša tudi številne turiste. Čeprav je o številkah še težko govoriti, pa je že zdaj jasno, da bo zasedenost hotelov vsaj podobna, ponekod pa še višja od lanske. Prvi vrhunec je pričakovati že okoli 8. decembra, ko v Italiji obhajajo praznik brezmadežne, ter nato od božiča do silvestrovega.
Regional Obala > Turizem Izola
Četrtek, 12. November 2015
Podeželje vabi z novo pridobitvijo
Danes je bila na Medljanu predstavljena tradicionalna istrska kažeta, ki jo je Občina Izola uredila v sklopu projekta REVITAS II in bo odslej turistično informativna točka na izolskem podeželju. Projekt je vključeval tudi nakup dveh avtohtonih istrskih oslov, ki domujeta ob kažeti in postavitev škarpeoziroma suhozidnega zidu.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Ponedeljek, 9. November 2015
Istrska kažeta na Medljanu – nova informacijska točka na izolskem podeželju
V okviru projekta REVITAS II je bila na Medljanu postavljena tradicionalna istrska kažeta, ki bo v prihodnje predstavljala turistično-informacijsko točko na izolskem podeželju. Na istrsko dediščino bosta opozarjala tudi avtohtona istrska osla, ki po novem živita ob postavljeni kažeti.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Petek, 30. Oktober 2015
Izolani so se predstavili na Dunaju
Preteklo sredo in četrtek se je na specializiranem sejmu BTB pri Dunaju z bogato turistično ponudbo predstavilo tudi Turistično združenje Izola.
Regional Obala > Turizem Izola
Četrtek, 10. September 2015
Ali Izola potrebuje dve pasji plaži?
Izolska občina si je prejšnji mesec po mnenju bralcev revije Kužek prislužila naziv psom najbolj prijazne občine letošnjega leta. V občini si bodo zato prizadevali, da bodo še bolj prijazni do psov. Prihodnje leto bodo uredili novo plažo zanje in izboljšali tisto pri ladjedelnici, ki so jo uredili pred tremi leti.
Primorske novice > Turizem Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]