nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Ljubljanska ulica

Sreda, 11. December 2013
Veseli december v Ljubljanski ulici
Prednovoletne prireditve, ki jih prireja Center za kulturo in šport Izola, se bodo letos odvijale v Ljubljanski ulici. Z 20. decembrom bodo tam zaživele stojnice, ki bodo namenjene prodaji izdelkov domače obrti in gostinski ponudbi, primerni za božični čas. Dogodki namenjeni otrokom se bodo pričenjali ob 17. uri, vse ostale prireditve pa ob 19. uri.
Izola.info > Družba Ljubljanska | CKŠP Izola
Četrtek, 5. September 2013
V Ljubljanski je dišalo po divji mineštri in baziliki
Pretekli konec tedna so se po Ljubljanski ulici širile omamne vonjave. Najprej je v soboto svoje nabiralsko-kuharske sposobnosti prikazal slovenski guru divje kuhinje, Dario Cortese, v nedeljo pa se je na istem mestu odvila še tradicionalna Bazilikijada, kjer so Izolanke in Izolani, ki so sodelovali pri pripravi jedi, tudi tokrat pokazali svoj bogat kulinarični talent.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Sreda, 28. Avgust 2013
Dario Cortese se vrača v Ljubljansko
V sklopu sosedskih srečanj, ki jih pripravljajo v izolski Ljubljanski ulici se bo v soboto, 31. avgusta ob 10. uri po nekaj letih spet prikazal divjerastlinski vrač Dario Cortese, vsem »divjakom« znani avtor člankov in knjig na temo užitnih divjih rastlin in drugih knjig na enostavno prehransko temo.
Izola.info > Družba Ljubljanska
Ponedeljek, 24. December 2012
Nocoj se v Izoli začenja niz prazničnih prireditev »Decembrska Zmrzal«
Z današnjim koncertom skupine Tina Hribar Band se v Ljubljanski ulici pričenja letošnja »4. Decembrska Zmrzal«. Od ponedeljka 24. do sobote 29. decembra se bodo v petih večerih zvrstili koncerti glasbenih skupin, ob tem pa bo vsak dan, pred glasbenimi nastopi potekal tudi program za otroke.
Izola.info > Družba Ljubljanska | Izolani
Torek, 4. September 2012
Vonjave četrte Bazilikijade premamile množico obiskovalcev
Če so prve izvedbe Bazilikijade minile kot skromni, a simpatični ulični dogodki, lahko za letošnjo, že 4. Bazilikijado mirno zatrdimo, da je prerasla v pravcati praznik bazilike. Organizatorji iz Društva Izolani so ob podpori stanovalcev starega mestnega jedra, pripravili pestro dogajanje, ki se je končalo z nepogrešljivo pokušino jedi, oplemenitenih s kraljico prireditve - baziliko.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Torek, 28. Avgust 2012
Paride Di Stefano na ulici
V nizu sobotnih razstav pod imenom »Umetnost na cesti«, se je tokrat v Ljubljanski ulici predstavil vizualni umetnik mlajše generacije Paride Di Stefano. Sobotni obiskovalci in naključni sprehajalci so si z zanimanjem ogledovali opus del »Pagus Mundi«, ki jih je Paride ustvaril v letih 2011 in 2012 ter jih spomladi premierno razstavil v Delavskem domu Trbovlje.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Ljubljanska | Galerija Apeiron
Ponedeljek, 27. Avgust 2012
Četrtkovi večeri v Ljubljanski ulici so pravšnja poletna poživitev
V Ljubljanski ulici tamkajšnji aktivisti neutrudno nadaljujejo z nizom četrtkovih poletnih večerov, ki v stari del mesta prinašajo prepotrebno popestritev, tako za domačine, kot za obiskovalce našega mesta. Predzadnji večer je bil posvečen pokojnemu arhitektu Vojtehu Ravnikarju, nazadnje pa je množico obiskovalcev zabavala »Izolanka iz sosednje ulice« - Marjetka Popovski.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska | Izolani
Torek, 14. Avgust 2012
V Ljubljanski ulici na ogled dokumentarni portret Vojteha Ravnikarja
V sklopu četrtkovih večerov domačih izklopov in izvršb, ki jih v Ljubljanski ulici v Izoli (Largo PR' ŠPINI) organizira Društvo Izolani, bo ta četrtek, 16. avgusta ob 21:00, na vrsti projekcija filma Arhitekt Mediterana (Dokumentarni portret arhitekta Vojteha Ravnikarja). Projekcijo soorganizira Zbornica za arhitekturo in prostor - Regionalni odbor ZAPS, z avtorjem scenarija, arhitektom Matejem Mljačem.
Izola.info > Družba Ljubljanska
Nedelja, 12. Avgust 2012
Nani je pripravil izvrsten kantavtorski večer
V četrtek se je v Ljubljanski ulici v sklopu »Četrtkovih kantavtorskih večerov« predstavil izolski kitarist in pevec Stevo Pahek, ki mu vsi preprosto pravijo »Nani«. Obiskovalci so bili nad nastopom tako očarani, da jim niti dežne kaplje ob pričetku koncerta, niso pokvarile prijetnega glasbenega večera na ulici.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
V Ljubljanski je dišalo po nostalgiji in lavandi
Tudi konec prejšnjega tedna je bilo v Ljubljanski ulici nadvse prijetno. V četrtek je v okviru »Četrtkovih kantavtorskih večerov« nastopil Enzo Hrovatin in očaral občinstvo, ki je kajpada večinsko pripadalo nežnejšemu spolu. V soboto smo se nato bolj podrobno seznanili z rastlino, katere uporabo in zdravilne učinke ne poznamo ravno najbolje, čeprav je v obalnih krajih prisotna malodane na vsakem koraku.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska | Enzo Hrovatin | Galerija Apeiron
Četrtek, 2. Avgust 2012
V Ljubljanski ulici je živahno tudi v vročih poletnih dneh
Aktivisti iz Ljubljanske ulice (še) niso na dopustu. Prav nasprotno, v preteklem tednu so člani Društva Izolani pripravili izvrsten ulični koncert, v soboto pa so ob obeleženju 25-letnice delovanja izolske galerije Insula, na ogled postavili razstavo grafičnih eksponatov. Nocoj bo večerne obiskovalce zabaval Enzo Hrovatin.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ljubljanska | Izolani
Sobota, 21. Julij 2012
Spontano je najbolje
Tako kot se najboljše stvari v življenju zgodijo spontano, tako so tudi najboljše prireditve nenapovedane. Glas o njih gre od ust do ust in ne zahtevajo večjih priprav, saj jih poganja srčnost. Táko je bilo tudi četrtkovo srečanje znanih primorskih glasbenikov, ki so zaznamovali mnoge starejše, pa tudi letošnje Melodije morja in sonca.
Primorske novice > Družba Ljubljanska
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]