nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Vasilij Žbogar

Sreda, 17. Avgust 2016
Solze sreče tudi v Izoli
Veliko nasmehov, veliko solz sreče in čestitk se je danes zvrstilo v nabito polnem klubskem prostoru Jadralnega kluba Burja v Izoli. Nikogar ni bilo, ki ne bi bil že od starta regate prepričan, da Vasiliju Žbogarju ne more pobegniti srebrna olimpijska kolajna. Veselje na koncu je bilo nepopisno.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 16. Avgust 2016
Vasilij Žbogar v Riu osvojil srebrno olimpijsko medaljo!
Izolski jadralec Vasilij Žbogar je v današnji regati za medalje na olimpijskem jadralnem polju Pão de Açucar v Riu osvojil 6. mesto in Sloveniji priboril srebrno olimpijsko medaljo. Vasilij je tako po bronu v Atenah leta 2004 in srebru v Pekingu leta 2008 v jadralskem razredu laser, na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru prišel že do svoje tretje olimpijske medalje, tokrat v kraljevskem jadralnem razredu finn.
Izola.info > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 15. Avgust 2016
Gremo Vasko! Medalja je praktično v žepu!
Simpatičnemu Vaskotu - Vasiliju Žbogarju se več kot nasmiha tretja olimpijska medalja. Po tem, ko je v Atenah bil bronast, je v Pekingu osvojil srebrno medaljo. Jutri bo dan odločitve za novo slovensko in prvo obalno medaljo na teh olimpijskih igrah. Gremo Vasko!
Regional Obala > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 8. Junij 2016
Izkušnje so njegov adut
Čez dva meseca se bodo v Rio de Janeiru začele olimpijske igre. Pod petimi krogi bo nastopil tudi jadralec v razredu finn Vasilij Žbogar, za katerega bodo to že pete olimpijske igre. Ima že dve olimpijski medalji, bron iz Aten in srebro iz Pekinga si je prijadral v razredu laser.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 29. Marec 2016
Žbogar v četrti regati tretji
Na Palma de Mallorci je za jadralkami in jadralci drugi dan regate za pokal princese Sofije, na kateri jadra tudi šest slovenskih predstavnikov, ki se potegujejo za čim boljše uvrstitve, v razredih laser in laser radial pa še za zadnji dve olimpijski vozovnici posameznega razreda.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 29. Marec 2016
Vasilij Žbogar na poti do Ria išče izboljšave
Včeraj se je na Palmi de Mallorci začela 47. regata za pokal princese Sofie, na kateri nastopa šest slovenskih predstavnikov. Za Vasilija Žbogarja v razredu finn ter Tino Mrak in Veroniko Macarol v razredu 470 bo regata nova priložnost za preverjanje pripravljenosti in opreme pred letošnjim vrhuncem, olimpijskimi igrami v Riu.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 12. Marec 2016
Za slovo od Barcelone zmaga na regati za medalje
Z regato za medalje se je v Barceloni končalo odprto prvenstvo v olimpijskem enosedu finnu. Po štirih zaporednih odličjih na prvenstvih stare celine je Vasilij Žbogar tokrat ostal brez medalje, bil je 6.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 4. Marec 2016
Evropsko prvenstvi za Žbogarja le etapni cilj do olimpijskih iger
Z meritvami danes, s prvima regatama pa v ponedeljek, se v Barceloni začenja evropsko prvenstvo v razredu finn. To bo prvo večje tekmovanje v tem razredu v letošnji sezoni in za številne evropske reprezentance tudi kriterijsko za olimpijske igre. Vasilij Žbogar ima vozovnico za Rio de Janeiro že zagotovljeno, zato bo prvenstvo izkoristil za piljenje forme.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Četrtek, 21. Januar 2016
Vasilij Žbogar najboljši slovenski jadralec v letu 2015
Vasilij Žbogar (Burja Izola) je bil razglašen za najboljšega slovenskega jadralca v lanskem letu. Na prireditvi na Ljubljanskem gradu sta priznanje za najboljši jadralki dobili Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož). Ta trojica je edina pri nas ki ima olimpijsko normo za nastop na igrah v Riu da Janeiru.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 5. December 2015
Vasilij Žbogar: “To je bilo to. Aleluja!”
November je v športnem pogledu najbolj zaznamoval jadralec Vasilij Žbogar, ki je na svetovnem prvenstvu (SP) razreda finn na Novi Zelandiji osvojil bronasto medaljo. V dolgi in lovorik polni karieri 40-letnega Izolana je bila to njegova prva medalja s SP, zato je bilo veselje še toliko večje. Vse misli zdaj lahko usmeri v Rio, kamor na treninge odpotuje že prihodnji teden, in kjer bo prihodnje leto lovil že svojo tretjo olimpijsko medaljo.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 1. December 2015
Žbogarja v Izoli pričakali številni navijači
“Ko se mi na regati zazdi, da ne morem več, se spomnim na izolske navijače in si mislim, če se še malo bolj potrudim, mi bodo Ribari spet lahko pripravili sprejem,” je svoje navijače danes v središču Izole pozdravil jadralec Vasilij Žbogar, ki se je s svetovnega prvenstva razreda finn na Novi Zelandiji vrnil z bronasto medaljo.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 30. November 2015
Po drami do brona
“Kdor čaka, dočaka. Težko je bilo, tokrat res zelo težko. A splačalo se je in prva medalja na svetovnih prvenstvih je tu!” je z Nove Zelandije po osvojeni bronasti medalji na svetovnem prvenstvu razreda finn včeraj sporočil presrečni Vasilij Žbogar. Najboljšemu slovenskemu jadralcu vseh časov medalje nikakor niso tuje, a ima tokratna prav poseben sijaj, saj je nanjo čakal skoraj 15 let - vse odkar v razredih laser in finn kroji svetovni jadralni vrh.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]