nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Jadralni klub Burja Izola

Torek, 29. Marec 2016
Izola spring cup: 230 jadralcev, za Slovence kriterijska regata
Jadralni klub Burja je izpeljal 29. tradicionalno pomladno regato za olimpijske razrede Laser Standard, Laser Radial (dekleta), posadke 470 ter neolimpijske razrede laser 4.7, Laser Radial (moški) in posadke 420.
Regional Obala > Šport JK Burja
Ponedeljek, 1. Junij 2015
Pokal Burje pod streho
Ta vikend je v organizaciji JK Burja v Izoli potekala regata Pokal Burje 2015, kriterijska regata za razred optimist in laser 4.7. V petek in soboto se je v izolskem zalivu pomerilo preko sto jadralk in jadralcev iz Slovenije, Italije in Turčije, v obeh razredih so v prvih dve dneh izpeljali po pet plovov. V nedeljo pa je vreme nekoliko ponagajalo organizatorjem, zaradi pomanjkanja vetra je bilo po nekaj urah čakanja na veter na sporedu samo še zadnje dejanje regate, podelitev pokalov.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Torek, 7. April 2015
Burja skrajšala regato
Na regati Izola Spring Cup, ki jo že 28. leto zapored organizira Jadralni klub Burja iz Izole, je nastopilo nekaj več kot 200 jadralcev iz desetih evropskih držav. Tekmovali so lahko le v petek, saj je bil v soboto veter prešibak, v nedeljo pa premočan. Edino slovensko zmago je v razredu laser osvojil Nik Pletikos.
Primorske novice > Šport JK Burja
Četrtek, 2. April 2015
V Izoli poteka »Izola spring cup 2015«
V jadralnem klubu Burja iz Izole, že odštevajo ure pred pričetkom tradicionalne regate »Izola Spring Cup«, ki jo v klubu organizirajo že osemindvajseto leto zapovrstjo. Letošnja regata bo potekala od 02. do 06. aprila. Na dveh regatnih poljih v izolskem zalivu se bo pomerilo preko dvesto jadralcev iz desetih evropskih držav.
Izola.info > Šport JK Burja
Sreda, 26. November 2014
60 let JK Burja
JK Burja iz Izole, je pretekli teden praznoval 60. let svojega uspešnega delovanja. Slavja v hotelu Belvedere nad Izolo se je udeležilo veliko število članov kluba, jadralcev in gostov, med katerimi tudi župan občine Izola mag. Igor Kolenc, predsednik Jadralne Zveze Slovenije Aljoša Tomaž, ter trije bivši klubski predsedniki: Alceo Cobalti, Branko Mahne in Leopold Gorjup.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Petek, 7. November 2014
Konec tedna v Izoli Martinova regata
Ta konec tedna, natančneje 8. in 9. novembra 2014 v Jadralnem klubu Burja organizirajo že tradicionalno Martinovo regato. Na regatnem polju se bodo pomerili jadralci v razredih Optimist, Laser 4.7 in Laser Strandard. Organizator pričakuje veliko število jadralcev iz Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in seveda iz Slovenije.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Ponedeljek, 26. Maj 2014
Tradicionalna regata za Pokal Burje v poletnem vzdušju
Včeraj se je v organizaciji JK Burja iz Izole zaključila tradicionalna regata za Pokal Burje. V treh tekmovalnih dneh so imeli organizatorji precej sreče z vremenom, saj se je Izola vse tri dni kopala v soncu. Slab vtis je naredil le petkov veter, ki je prešibek za izpeljavo regat. V soboto in nedeljo pa je regatni odbor izpeljal skupaj 7 plovov.
Izola.info > Šport JK Burja
Torek, 22. April 2014
Več kot 180 jadralcev ob letošnji izvedbi Izola Spring Cup
V času velikonočnih praznikov je izolski jadralni klub Burja organiziral 27. tradicionalno mednarodno regato Izola Spring Cup. V petih jadralnih razredih (tri olimpijske ter dva neolimpijska) se je pomerilo več kot 180 jadralcev iz vse Evrope. V treh dneh je regatni odbor v muhastem vremenu uspelo izpeljati 4 lepe regate, s čimer so poskrbeli da je regata veljavna in da bodo imeli jadralci prost velikonočni ponedeljek, ki je sicer rezerviran za primer, da se ne bi izpeljalo dovolj regat.
Izola.info > Šport JK Burja
Sreda, 16. April 2014
Slovensko morje bodo konec tedna napolnila bela jadra
Slovenska obala bo konec tedna gostila več kot 600 jadralcev na dveh prizoriščih. V Izoli se bodo pomerili jadralci v petih jadralnih razredih, med njimi so trije olimpijski, v Portorožu pa mladi jadralci v raredu Optimist. Obe regati imata za seboj že bogato, več kot dvajsetletno zgodovino.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Četrtek, 3. April 2014
Bliža se 27. regata »Izola spring cup«
V izolskem jadralnem klubu Burja so že globoko v pripravah za organizacijo že sedemindvajsete regate »Izola spring cup«, ki bo od 17. do 21. aprila 2014. Organizator pričakuje od 250 do 300 jadralcev, ki se bodo na dveh regatnih poljih pred Izolo borili za čim boljše uvrstitve.
Izola.info > Šport JK Burja
Nedelja, 10. November 2013
Martinova regata pod streho
Danes so v Jadralnem klubu Burja Izola uspešno zaključili letošnjo Martinovo regato in obenem državno prvenstvo za razred optimist. V dveh dneh so jadralci izpeljali šest plovov.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Ponedeljek, 30. September 2013
V JK Burja končano DP za optimiste
Ta konec tedna so v Jadralnem, klubu Burja iz Izole organizirali odprto državno prvenstvo v razredu optimist. Udeležba je bila odlična, saj se je prijavilo preko 150 mladih jadralcev iz Italije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Prvi dan se je na žalost udeležencev in organizatorja pričel brez vetra, tako da so bili vsi na kopnem.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]