nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Ambasada Gavioli

Petek, 18. December 2015
Gianni Gavioli: Imel sem popolno svobodo
Praznovanja 20. rojstnega dneva kultnega izolskega kluba Ambasada Gavioli, ki so ga organizatorji danes popoldne začeli z dnevom odprtih vrat in ga bodo nadaljevali z žurom do zgodnjih jutranjih ur z glavno zvezdo večera Umka, se je udeležil tudi njen stvaritelj, arhitekt Gianni Gavioli, po katerem je klub tudi dobil ime. “Še danes, po tolikih letih, ko vstopim v ta prostor me prevzamejo številna čustva,” je dejal svetovno znani arhitekt, ki je med drugim zakrivil vrsto arhitekturnih podob različnih klubov po svetu, največ pa v rodni Italiji.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 18. December 2015
Ambasada je upehana, a še pleše
Ura je že odbila polnoč. Industrijsko cesto na obeh robovih cestišča prekrivajo kolone avtomobilov, prispelih z vseh koncev Slovenije ter iz sosednjih držav. Trume ekstravagantno oblečenih in naličenih mladenk in mladeničev romajo v svojo zabaviščno meko. Takšni prizori so bili konec devetdesetih in v minulem desetletju v Izoli ob koncu tedna nekaj povsem običajnega.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Sreda, 16. December 2015
Posebne akcije za posebne priložnosti
Izolska ambasada arhitekture in elektronske glasbe letos praznuje 20. rojstni dan. Ob tej priložnosti bo Ambasada Gavioli tudi odprla svoja vrata, petkov večer pa bodo proslavili kot se za tako obletnico spodobi. Z nastopi priznanih imen iz sveta elektronske glasbe, med njimi največjim slovenskim didžejem, DJ-jem Umekom.
Regional Obala > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 24. Julij 2015
Fatboy Slim v Izoli, Dubfire v Opatjem Selu
Primorski ljubitelji elektronske glasbe so te dni gotovo v zadregi. V Opatjem Selu se že danes začenja Eco festival, ki drevi gosti detroitskega pionirja Jeffa Millsa (1963), do nedelje pa se bo za mešalkami zvrstilo čez 70 didžejev s štirih kontinentov, med katerimi bosta tudi z grammyjem nagrajeni producent Dubfire (polovica DJ dua Deep Dish)in italijanski producent Sam Paganini. Jutri pa v izolsko Ambasado Gavioli v drugo prihaja Millsov generacijski sovrstnik Fatboy Slim...
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Četrtek, 2. Julij 2015
Richie Hawtin v Ambasadi Gavioli
V izolski diskoteki Ambasada Gavioli bo prihodnji petek nastopil eden najbolj priznanih svetovnih DJ-jev, Richie Hawtin. Richie Hawtin je bil pomemben člen gibanja drugega vala detroitskega techna v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja in glavni predstavnik minimal techna od 90. let dalje, piše na Wikipedii. Najbolj znan je po svojem delu pod imenom Plastikman. Hawtin v Izolo prihaja v sklopu dogodka Summer gathering.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Nedelja, 24. Maj 2015
Fatboy Slim se vrača v Ambasado Gavioli
24. julija bo izolsko Ambasado Gavioli ponovno obiskal Fatboy Slim. Ta se je prvič v Sloveniji zglasil prav v izolski diskoteki leta 2011, sedaj se vrača na “kraj zločina”. Jutri, 25. maja, bo izšla kolekcija 57 uspešnic Fatboy Slima z naslovom Collection. Na štirih zgoščenkah je poleg svojih še “preoblekel” številne skladbe naslednjih izvajalcev: Chemical Brothers, Basement Jaxx, the Prodigy, Leftfield, Gorillaz, Groove Armada, Arman van Helden, Underworld, Justice, Simian Mobile Disco, David Morales, Frankie Knuckles.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Torek, 4. Marec 2014
Gavioli naprodaj za dva milijona evrov
Na seznamu več kot 140 slovenskih nepremičnin, ki jih Mercator skuša prodati, je tudi šest istrskih. Najdražja med njimi je izolska diskoteka Ambasada Gavioli, ki je naprodaj za skoraj dva milijona evrov. V Mercatorju pravijo, da je interesentov zanjo v zadnjem času veliko.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Nedelja, 9. Februar 2014
Umek spet napolnil Ambasado Gavioli
DJ Umek osmega februarja že tradicionalno gostuje v izolski Ambasadi Gavioli. S svojim dveurnim setom je tudi v soboto pokazal, da za polno plesišče ni treba vrteti radijskih hitov največjih svetovnih DJ-jev.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 20. December 2013
Ambasada elektronske ustvarjalnosti
Izolska Ambasada Gavioli z jutrišnjim klubskim dogodkom praznuje polnoletnost. Meka elektronske glasbe, gostiteljica svetovnih zvezd, valilnica talentov ali pač Katedrala luksuznih barv.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
Torek, 22. Januar 2013
Na izolski prestol za 20. obletnico kariere
V Sloveniji je Umek verjetno ena najbolj znanih javnih osebnosti in poznajo ga tudi tisti, ki ga še nikoli niso slišali vrteti v kakšnem izmed naših klubov. Vendar pa mnogim ni čisto znan njegov status v tujini, kjer ga predvsem v zadnjih letih uvrščajo v sam vrh tehno in tech-house didžejev. Na plesišču je Uroš tisto, kar je trenutno Tina Maze med količki.
Podpalmo.si > Družba Ambasada Gavioli
Ponedeljek, 16. April 2012
Oldisi odkljukani, Gavioli kliče Paula Kalkbrennerja
Sobotno druženje ob zvokih najžlahtnejšega, kar je v dobrih treh desetletjih ponudila plesnoelektronska glasba - v setih Virgin Helene, Crazy Lemona, Sputnika, Eddieja F-a, Psiha, Petra Dundova in Lucce smo odjadrali vse do detroitskih pionirjev in celo do njihovih predhodnikov, kot so Kraftwerki – je v izolsko zibelko klubske kulture po dvomesečnem premoru spet privabilo množico ljubiteljev kvalitetne plesne glasbe.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Ambasada Gavioli
Ponedeljek, 13. Februar 2012
Gavioli-house se še ne bo umaknil turbo folku in jugonostalgiji
Čeprav so se v podjetju Gavioli z Vejsilom Hotom in Samom Hlajem na čelu nadejali, da bodo dobili v najem izolsko diskoteko Gavioli, se to ni zgodilo. Mercator, lastnik diskoteke, naj bi namreč podaljšal pogodbo dosedanjemu najemniku, s katerim sodeluje Edis Bečič oziroma njegovo podjetje FTV, ki prireja glasbene (house) dogodke.
Primorske novice > Družba Ambasada Gavioli
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]