nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Svetilnik

Četrtek, 9. Julij 2015
Sonce bo zašlo ob zvoku svobode
“Veš, kaj je tip, ki je končal jazz akademijo in nima dekleta? Brezdomec,” se pošali izolski pianist Dean Semolič. Drevi ob 20.30 bo na izolskem Svetilniku s svojo glasbo na klavirju pospremil sončni zahod. Nekonvencionalnega pianista, skladatelja svobodnega duha, ki je več let igral na številnih evropskih odrih, danes najbrž pozna manj poslušalcev, kot bi si zaslužil.
Primorske novice > Družba Svetilnik
Sreda, 8. Julij 2015
Na izolskem Svetilniku znova deluje restavracija
Sežansko podjetje Tim International je nedavno temeljito obnovilo gostinski objekt na izolskem Svetilniku, za katerega je aprila lani z občino sklenilo desetletno najemno pogodbo. Direktorica Urška Krulej pravi, da bo restavracija Svetilnik delovala čez vse leto, ne samo v času turistične sezone.
Primorske novice > Družba Svetilnik
Sreda, 10. Junij 2015
Nič novega na obrobju Svetilnika
Na obrobju Levstikove ulice in Svetilnika se bo tudi to poletje, tako kot zadnjih pet let, z gostinsko ponudbo ukvarjalo lokalno podjetje Rodina. Pred dnevi je namreč podjetje z občino sklenilo novo najemno pogodbo.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
Sreda, 20. Maj 2015
Na plažah le metle in čopiči
Pred letošnjo kopalno sezono upravljalci plaž ne načrtujejo večjih posegov in obnov. Še največ se v dneh pred začetkom poletja dogaja v Izoli, kjer so obnovili dostopne poti ob pasjem kopališču in na sprehajalni poti proti Svetilniku. V prihodnjih tednih pa nameravajo še odstraniti drseče betonske plošče na plaži in jih nadomestiti s prodom. Sanacija klifa nad plažo na Debelem rtiču pa bo morala počakati, da se občini Koper in Ankaran dogovorita o delitveni bilanci.
Primorske novice > Turizem Svetilnik
Sobota, 28. Marec 2015
Ne urbana, pač pa zanemarjena oprema
V začetku junija lani, ko so na Svetilnik namestili urbano opremo, so bili na nogah mnogi Izolani. Z oglatimi oblikami in klopcami brez primernih naslonjal naj bi bila celo nevarna in neuporabna za obiskovalce, med katerimi prevladujejo starejši in družine z majhnimi otroki.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Torek, 11. November 2014
Pri Svetilniku se sprehajajo upokojenci, vranjeki in golobi
O izolskem Svetilniku je bilo poleti veliko slišati. Izolane je razjezila urbana oprema, ki jo je tja namestila občina. V teh deževnih novembrskih dneh, ko je sprehajalcev le za vzorec in so vsi tamkajšnji gostinski objekti zaprti, pa se zdi prav urbana oprema tista, ki kljubuje jesenskemu mrtvilu.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Sreda, 16. Julij 2014
Izolski Svetilnik še nima prave podobe
Izolski Svetilnik še ne kaže podobe, ki so jo napovedali v vodstvu občine. Temu naj bi botrvale nedavne padavine. Tako jim je na zelenici uspelo razkopati le eno od dveh predvidenih betonskih sprehajalnih poti (za njo je ostala dobro vidna blatna sled). Druge še niso v celoti odstranili. V Komunali predvidevajo, da se bo to zgodilo ta teden.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Sreda, 9. Julij 2014
Na Svetilniku razkopavajo nove poti
Izolska Komunala na zelenici Svetilnika ta teden odstranjuje dve od treh sprehajalnih poti, ki so jih v sklopu urbanega opremljanja mesta postavili v začetku prejšnjega meseca. Ostala bo le ena, tista sredinska in najdaljša, ki povezuje pomožni slaščičarski objekt (ob Levstikovi ulici) in Kopališko ulico, pojasnjujejo v občinski upravi.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Petek, 6. Junij 2014
Prihodnji teden sestanek o Svetilniku
V zvezi z urbano prenovo območja izolskega Svetilnika je danes potekal sestanek delovne skupine v razširjeni sestavi, na njem pa so sklenili, da bodo pogovore nadaljevali prihodnji teden in poskušali najti konstruktivno rešitev, je povedal župan Igor Kolenc.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Sreda, 4. Junij 2014
Hočejo Svetilnik brez novih poti in klopi
Svetilnik naj ostane tak, kakršen je bil. Občina naj odstrani vse elemente urbane opreme, ki jih je tja namestila, je menila večina udeležencev zbora krajanov KS Izola - staro mesto, ki ga je v ponedeljek sklicala predsednica KS Karmen Bučar. Čeprav se je na seznam udeležencev podpisalo le 140 Izolanov, se jih je zbora udeležilo precej več.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Sreda, 4. Junij 2014
Svetilnika pa ne!
Izolski župan Igor Kolenc zagotavlja, da se občina pri urbanem opremljanju Svetilnika zaveda, kaj počne, in da se je tega lotila celovito. Potem ko so uredili Sončno nabrežje in bližnje ulice, se zdi Svetilnik edina logična izbira. Drži, a le če odmislimo vprašanje, kako se sodobno zasnovane klopi podajo k palmam v okrasnih posodah, ki posnemajo antični slog. Slednje je resda namestila prejšnja oblast, a ni zato zadrega na promenadi Svetilnika nič manjša.
Primorske novice > Okolje Svetilnik
Torek, 3. Junij 2014
Zaradi Svetilnika celo na referendum?
Po včerajšnji vroči, več kot dveurni razpravi, je bil sklep zbora krajanov KS Izola - staro mesto zelo jasen: “Udeleženci zbora na Svetilniku zahtevamo vzpostavitev prvotnega stanja. Ne želimo ne nevarnih betonskih klopi ne invalidom neprijaznih poti, nobene urbane opreme, kot so si jo zamislili v občinskem vodstvu.”
Primorske novice > Družba Svetilnik
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]