nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Galerija Salsaverde

Četrtek, 16. Oktober 2014
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde
V soboto so v izolski galeriji Salsaverde pripravili odprtje razstave Uroša Weinbergerja, ki se pod naslovom »The Final Countdown«, preko ustvarjanja risbe, sooča z aktualnimi vprašanji moderne družbe in interpretacijo aktualne družbene resničnosti.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Sobota, 26. Oktober 2013
V Izoli razstava posterjev Loesje
V izolski Galeriji Salsaverde bodo drevi odprli razstavo Loesje istoimenske mednarodne nevladne organizacije poster-aktivistov, kot se sami označujejo. Iskrive opazke o svetu, predstavljene v preprosti obliki črnega besedila na belem papirju, bodo v Izoli na ogled še vse do 26. novembra.
Primorske novice > Kultura Galerija Salsaverde
Torek, 10. September 2013
V galeriji Salsaverde razstavlja Katja Smerdu
V soboto so v izolski galeriji Salsaverde odprli razstavo ene izmed najbolj svežih in prodornih domačih avtoric mlajše generacije. Izolanka Katja Smerdu, ki je na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje diplomirala in magistrirala iz smeri kiparstva, se je predstavila z zbirko del brez naslova.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Torek, 11. Junij 2013
V Galeriji Salsaverde strežejo tudi Beli sladoled
V izolski Galeriji Salsaverde z vsako novo razstavo svoje zveste obiskovalce presenetijo z izvirnostjo predstavitve umetnikov in njihovih umetniških del. Tudi v soboto so bili prisotni ob odprtju razstave umetniškega dvojca, ki se skriva za imenom »Beli sladoled«, priča pristnemu uličnemu performansu, ki ga je najprej pričarala glasbeni dvojec Erič, nato pa so se pred ogledom razstavljenih del posladkali s sladoledom iz avtomata.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Petek, 14. December 2012
V Salsaverde zaključujejo leto z odmevno razstavo Marka Jakšeta
V izolski galeriji Salsaverde letošnjo bero zaključujejo z razstavo ”A ŠE?! PA JA NE?!”, avtorja Marka Jakšeta. Zadnje dejanje letošnje razstavne sezone se bo zgodilo nocoj, v petek 14. decembra ob 19:30. Odprtje zanimive razstave bo pravi magnet vse redne obiskovalce, pa tudi za tiste, ki v izolske galerije zaidejo bolj poredko.
Izola.info > Kultura Galerija Salsaverde
Sreda, 31. Oktober 2012
V Salsaverde so se poklonili umetniški zapuščini Marka Butine
V izolski galeriji Salsaverde so včeraj odprli razstavo pokojnega umetnika in likovnega pedagoga Marka Butine, ki se sam ni želel umeščati v nobeno umetniško gibanje ali smer, saj so njegova dela vsebovala tako elemente nadrealizma, kakor tudi abstraktnega slikarstva in modernizma. Ob otvoritvi razstave, ki nosi ime »Tudi jaz sem slikar«, je obiskovalcem fragmente iz umetnikovega življenja in ustvarjanja predstavila žena, Miljana Butina Smrdel.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Sreda, 3. Oktober 2012
Darjo je »odkrit« v galeriji Salsaverde
Darij Gregorič ali preprosto Darjo, kakor ga kličejo prijatelji, je eden izmed najbolj plodnih izolskih avtorjev brez lastnega ateljeja. Čeprav je na formalnem nivoju dosegel skorajda vse, kar lahko doseže amaterski umetnik, le redko dobimo priložnost za vpogled v njegov umetniški opus, ki poleg slikarstva grafike, risbe, kolaža, dekolaža in kiparstva, sega še na številna druga področja umetniškega izražanja. V petek so v izolski galeriji Salsaverde razgalili košček njegove ustvarjalne intime.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde | Darij Gregorič
Nedelja, 8. Julij 2012
V galeriji Salsaverde razstavljata »socializatorja bika«
V četrtek so v izolski galeriji Salsaverde odprli razstavo »Risbe«, ki na ogled postavlja dela likovnih ustvarjalcev Zvonka Čoha in Milana Eriča. Zanimiva in nevsakdanja risarska instalacija se izvrstno umešča v prostor galerije, ki s svojo svežo vizijo in iskrenim ter neformalnim pristopom do obiskovalcev, vedno znova dokazuje, da je odprtje umetniške razstave dobra priložnost za prijeten socialni dogodek.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Četrtek, 5. Julij 2012
V Salsaverde “Risarska tapeta” Zvonka Čoha in Milana Eriča
V galeriji Salsaverde v Izoli bodo drevi ob 20. uri odprli razstavo Zvonka Čoha in Milana Eriča Risbe. Avtorja se podobno kot na lanskoletni razstavi Transformerji v Ljubljani predstavljata z risarsko instalacijo iz risb v črnobeli tehniki, prepletenih v “risarsko tapeto”, ki sta ji tokrat dodala originalne risbe in ilustracije v barvah.
Primorske novice > Kultura Galerija Salsaverde
Sreda, 14. December 2011
Decembra v Galeriji Salsaverde kraljujejo naši najmlajši
V soboto so v izolski galeriji Salsaverde odprli razstavo ”IzBUBljeni svet” velenjske umetnice Maje Lesjak. Ker je rdeča nit razstave otroška ilustracija in ker v decembru v Izoli poteka tudi Primorski pravljični festival, so v Galeriji Salsaverde izkoristili pravljično decembrsko vzdušje in ob otvoritvi pripravili otroško predstavo, ki je v galerijo privabila kopico najmlajših. Ti so se ob nenapovedanem obisku Dedka Mraza imenitno zabavali.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Petek, 9. December 2011
Pisane figurice na izolskih zelenicah vabijo v ”IzBUBljeni svet”
Te dni smo lahko v Izoli poleg prazničnih lučk v Parku Pietro Coppo in bližnjih zelenicah opazili tudi zanimive figurice. Simpatična popestritev je plod jutrišnje razstave v Galeriji Salsaverde, kjer bodo poleg odprtja razstave ”IzBUBljeni svet” velenjske umetnice Maje Lesjak pripravili tudi lutkovno predstavo za otroke.
Izola.info > Kultura Galerija Salsaverde
Nedelja, 7. Avgust 2011
Galerija Salsaverde znova na udaru občutkov likovnih podob
V izolski galeriji Salsaverde je bilo v soboto že pregovorno živahno. Potekala je namreč otvoritev razstave akademskega slikarja Mitje Ficka, ki se je Izolanom in ostalim gostom predstavil s samostojno razstavo, ki nosi ime »Mala hiša, mali svet«. V umetnikovem svetu podob nikoli do konca zaključenih doživetij, smo lahko zaznali občutljivost, ki sega preko meja globalnega občutja in zaznavanja sveta okoli nas.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]