nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Javno podjetje Komunala Izola, d.o.o.

Četrtek, 8. September 2016
“Eni se res trudijo ... nekateri pa so celo nesramni”
Siniša Dabič je voznik manjšega komunalnega vozila za ločeno zbiranje odpadkov pri Komunali Izola. Pobira tudi pomije in odpadno olje iz restavracij. Njegov delavnik traja od ponedeljka do sobote. “Na področju zbiranja odpadkov se je veliko spremenilo, zlasti od leta 2001,” pove. “A še vedno je veliko ljudi, ki se jim ne da ločevati.”
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Torek, 6. September 2016
Uporabniki zelo zadovoljni s Komunalo Izola
Uporabniki so zelo zadovoljni s storitvami Komunale Izola, kažejo rezultati letošnje ankete. Skupna ocena več kot 1.176 anketirancev (od tega okoli 543 občanov in 633 učencev Izolskih osnovnih šol) je 4,5, kar je v primerjavi z lansko oceno (3,8), skoraj za oceno bolje. Uporabniki ocenjujejo, da so dobro obveščeni o ločenem zbiranju odpadkov, akcijah zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev ter o individualnem naročanju storitev.
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Petek, 1. April 2016
Komunala bi zvišala cene
Na sinočnji seji izolskega občinskega sveta je najprej prvi mož Komunale Denis Bele predstavil nov poslovni načrt in dopustil “minimalne” podražitve nekaterih storitev, potem pa so potrdili Zvonko Radojevič za novo direktorico Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP).
Primorske novice > Družba Komunala Izola
Sobota, 13. Februar 2016
Odpadki glede na površino ali ljudi
V nadzornem odboru izolske občine in javnem podjetju Komunala merijo moči. Prvi menijo, da lahko nadzorujejo način zaračunavanja ravnanja s komunalnimi odpadki, drugi so prepričani, da tega ne bi smeli. Pravo vprašanje, ki bi ga morali načeti, pa je, ali je zdajšnji način zaračunavanja storitev Komunale, ki jih plačujejo vsa izolska gospodinjstva, ustrezen ali ne.
Primorske novice > Okolje Komunala Izola
Torek, 29. December 2015
Namesto nakupa voščilnic letos darujejo živalim
V Javnem podjetju Komunala Izola so konec leta tako kot lani sklenili z dobrodelnostjo. Tokrat so namesto nakupa novoletnih voščilnic za poslovne partnerje sredstva v višini 500 evrov donirali Društvu za dobrobit živali Izola, ki jih bo v celoti porabilo za reševanje zavrženih živali.
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Ponedeljek, 22. Junij 2015
Odpadki ne sodijo v kanalizacijo
Komunala Izola obvešča vse uporabnike javne kanalizacije, da nepravilno odlaganje odpadkov v kanalizacijo pogosto privede do zamašitev v ceveh in na črpališču, ki odpadno vodo potiska do čistilne naprave na Srminu. Nepravilno delovanje sistema odvajanja odpadnih vod, še posebej ob močnem deževju, privede do zalivanja kleti ali razlivanja odpadne vode iz jaškov po dvoriščih in utrjenih površinah.
Slovensko-morje > Družba Komunala Izola
Sreda, 17. Junij 2015
Kmalu dražji komunalni privezi
Predvidoma septembra se v Izoli obeta podražitev komunalnih privezov. Direktor Komunale Denis Bele kot razlog navaja plačilo občini za najem pristaniške infrastrukture pa tudi dolg do države, za staro vodno povračilo. Z novim cenikom bodo obenem zmanjšali razkorak pri cenah za različno dolga plovila - ceno za posamezni meter krajših plovil bodo bolj približali metru daljših plovil.
Primorske novice > Družba Komunala Izola
Sreda, 3. Junij 2015
 V Izoli bodo obeležili svetovni dan okolja
Javno podjetje Komunala Izola se bo na svetovni dan okolja, ki ga obeležujemo v petek, 5. junija, predstavilo na stojnici, dogajanje pa bodo popestrili tudi otroci in izolski Bepi. V popoldanskem času bosta svoja vrata odprla zbirni center in center uporabnih predmetov Staro kot novo. Na ogled bosta tudi dve razstavi unikatnih izdelkov, ki so plod ponovne uporabe odpadnih materialov.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Komunala Izola
Sreda, 25. Marec 2015
Komunala ne odpelje napačno odloženih odpadkov
Ne pretiravamo veliko, če napišemo, da se stanovalci in lastniki oziroma najemniki poslovnih prostorov v objektu na Cesti v Jagodje 2 utapljajo v smeteh. Komunala je ekološki otok spraznila šele po enajstih dneh, in s tem presegla zadnji rekord s konca lanskega leta, ko so na praznjenje zabojnikov čakali deset dni.
Primorske novice > Okolje Komunala Izola
Ponedeljek, 23. Marec 2015
Dan za spremembe v Izoli posvečen novemu življenju rabljenih predmetov
Občina Izola se bo skupaj z javnim podjetjem Komunala Izola pridružila vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki bo pod okriljem Slovenske filantropije, potekala v soboto 28. marca med 9. in 13. uro v Parku Pietro Coppo. Na ta dan prostovoljci z različnimi akcijami poskušajo narediti nekaj dobrega v svojem okolju. Letošnji dan za spremembe bo v Izoli namenjen prenovi še uporabnih izdelkov za ponovno uporabo in promociji novega Centra uporabnih predmetovStaro kot novo na izolskem odlagališču odpadkov.
Slovensko-morje > Družba Komunala Izola
Torek, 16. December 2014
Bo Bele novi stari direktor?
Na razpis za izbor direktorja izolske Komunale sta se pravočasno, torej do minule srede, prijavila dva kandidata: zdajšnji direktor Denis Bele, ki je to funkcijo prevzel pred štirimi leti, in Dejan Ivković. V službi občine za pravne zadeve so v petek pregledali obe prijavi.
Primorske novice > Družba Komunala Izola
Sreda, 22. Oktober 2014
Zbrali več kot tono nevarnih odpadkov
Komunala Izola je v prejšnjem tednu izpeljala že drugo akcijo zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico iz gospodinjstev v tem letu. Zbrali so kar 1.047 kg nevarnih odpadkov, nekaj več kot v prejšnjem letu.
Izola.info > Okolje Komunala Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]