nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Občina Izola

Petek, 4. Marec 2016
Občinski svetniki sprejeli proračun Občine Izola
Na včerajšnji izredni seji so izolski občinski svetniki potrdili proračun Občine Izola za leto 2016. Ta predvideva 20,5 milijonov evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov odhodkov. Občina Izola se lahko v letu 2016 dolgoročno zadolži za izvedbo investicij do višine 1.1 milijona evrov in za upravljanje z dolgom do višine 4 milijone evrov.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Četrtek, 14. Januar 2016
E-novice ali Novice iz Izole
Občina Izola bo jutri, v petek, 15. januarja 2016, pričela s pošiljanjem dvotedenskih novic po elektronski pošti. E-novice ali Novice iz Izole se bodo na elektronske naslove pošiljale predvidoma vsak drugi petek. Občina Izola si je za enega od ciljev v letu 2016 zadala boljšo informiranost in obveščenost širše javnosti.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Petek, 18. December 2015
Sprejet nov rebalans in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave
Na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki sprejeli nov Odlok o rebalansu proračuna Občine Izola za leto 2015 in Odlok o koncesiji za prenovo in urejanje javne razsvetljave. Sprejet je bil nov predlog Odloka rebalansa proračuna Občine Izola za leto 2015 kjer sta bistveni spremembi pridobitev valobrana 3 in zadolžitev zaradi povračila kupnine in obresti v višini 1,07 mio evrov podjetju Riba, d.o.o. glede na odločbo sodišča.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Četrtek, 17. December 2015
Zaradi Ribe drugi rebalans izolskega proračuna
Do včeraj bi morala izolska občina podjetju Riba plačati 1,070 milijona evrov. A tega ni naredila, ker mora občinski svet najprej sprejeti rebalans letošnjega proračuna. V njem bodo predvideli novo zadolžitev, čeprav je bil župan Igor Kolenc še pred enim tednom prepričan, da to ne bo potrebno.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Torek, 1. December 2015
Občina Izola pridobila gradbeno dovoljenje za krožišče pri komunali
Občina Izola je danes prejela gradbeno dovoljenje za manjše krožišče na novi vpadnici v Izolo (krožišče pri Komunali Izola) kjer so bila dela na podlagi inšpekcijske odločbe začasno ustavljena. Pred nadaljevanjem del bo potrebno počakati še na pravnomočnost gradbenega dovoljenja. Občina Izola je danes prejela gradbeno dovoljenje, ki je bilo izdano v petek, 27. novembra 2015, za območje krožišča pri Komunali Izola s katerim se »dovoli rekonstrukcija ceste za ureditev križišča »Stavbenik« s pripadajočimi komunalnimi vodi na delih zemljiških parcel«.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Četrtek, 26. November 2015
Župan Kolenc ima v kabinetu novo vodjo
Izolski župan Igor Kolenc ima v svojem kabinetu novo vodjo, 33-letno Polonco Skendžič iz Lucije. Po izobrazbi je pravnica, pravi pa, da Izolo dobro pozna. Polonca Skendžič nadomešča dosedanjo vodjo županovega kabineta Kristino Zelić, ki je odšla na porodniški dopust.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Torek, 10. November 2015
Občina Izola oddaja poslovne prostore
Občina Izola je v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za oddajo desetih poslovnih prostorov v mestnem jedru.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Torek, 20. Oktober 2015
Razvojni potencial Izole je sprostitev obstoječih stavbnih zemljišč
Občina Izola aktivno dela na ureditvi treh con, ki bi omogočile razvoj poslovnih in proizvodnih dejavnosti, saj povpraševanje po takih zemljiščih obstaja, občina sama pa jih nima veliko v lasti. V Izoli namreč še naprej ostaja več degradiranih območij in veliko število stavbnih zemljišč, ki so v rokah zasebnikov in niso izkoriščena. O tej prostorski problematiki je na današnji novinarski konferenci spregovoril župan, Igor Kolenc.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Ponedeljek, 28. September 2015
Pričetek izdaje odločb za neprofitna stanovanja
V tem tednu bo Občina Izola pričela z izdajo odločb prosilcem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Občina je v maju objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog. 29 vlog je bilo z odločbo že zavrnjenih ali zavrženih, saj prijavitelji niso izpolnjevali formalnih pogojev za prijavo na razpis ali vlog niso pravočasno dopolnili.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Ponedeljek, 28. September 2015
Izolska občina pošilja odločbe za oddajo neprofitnih stanovanj
Občina Izola bo v tem tednu začela izdajati odločbe prosilcem ki so se spomladi prijavili na javni razpis za dodelitev 24 neprofitnih stanovanj v najem. Novi najemniki bi se v neprofitna stanovanja lahko vselili še pred koncem leta. Na razpis za oddajo 24 neprofitnih stanovanj, ki ga je izolska občina objavila v maju, je prispelo 285 vlog. 29 so jih zavrnili, ker prijavitelji niso izpolnjevali formalnih pogojev za prijavo oziroma vlog niso pravočasno dopolnili.
Primorske novice > Družba Občina Izola
Petek, 25. September 2015
Plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ)
Občina Izola obvešča vse občane, da se v sredo, 30. septembra, izteče prvi rok za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za fizične osebe. Za plačilo drugega obroka imajo fizične osebe čas še do konca meseca oktobra. Finančna uprava Republike Slovenije je zavezane fizične osebe o odmeri NUSZ obvestila šele v mesecu avgustu.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Sreda, 26. Avgust 2015
Izolska občina prodaja osem stanovanj
Izolska občina išče kupce svojih stanovanj. Na javni dražbi bo kupcem na voljo osem večinoma prenovljenih stanovanj v Livadah, Jagodju in starem mestnem jedru. Če bo uspešna, bo občina iztržila 561.577 evrov. Izolska občina že vrsto let ni prodajala svojih stanovanj. Tokrat se je odločila, da jih bo kupcem ponudila osem.
Primorske novice > Družba Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]