nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 19. September 2016
V Izoli uvedli dodatno ambulanto
V Splošni bolnišnici Izola (SBI) so potrdili določene zamude na urološkem oddelku po smrti zdravnika konec avgusta. Zamude se sicer nanašajo samo na paciente, ki so bili naročeni do začetka septembra, zadeve pa rešujejo z odprtjem dodatne ambulante ob ponedeljkih popoldne.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 2. Junij 2016
Dora v bolnišnici Izola: "Želimo, da se ženske počutijo sproščeno"
Potem ko je državni presejalni program za raka dojk Dora, ki omogoča ženskam med 50. in 69. letom mamografijo dojk na vsaki dve leti, februarja pričel z delovanjem v Primorski regiji z mobilno enoto v Postojni, se je včeraj presejalno slikanje žensk začelo tudi v Splošni bolnišnici Izola, so sporočili z Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 17. Marec 2016
SBI: “Napeljave ponovno preverjamo”
Po odkritju neverjetne tehnične napake v urgentnem centru v Šempetru so v izolski urgenci začeli preverjati napeljave. Peter Golob, vodja urgentne dejavnosti v izolski bolnišnici: “Po tragičnem dogodku v šempetrskem urgentnem centru smo danes, kot zahteva zdravstveno ministrstvo, začeli tudi v našem urgentnem centru ponovno preverjati vse te napeljave...
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 27. Februar 2016
Od ponedeljka v izolski urgentni center
Ob izolski bolnišnici so včeraj odprli še zadnjega od desetih urgentnih centrov v Sloveniji. Razprostira se na 1500 kvadratnih metrih površine in je zasnovan tako sodobno, da spominja na urgence iz ameriških tv-nanizank. Tudi vodja urgentne dejavnosti Peter Golob ga je opisal kot enega najbolj funkcionalnih objektov v Sloveniji in zasluge pripisal projektantki Dunji Kinkela.
Primorske novice > Zdravstvo Izola
Petek, 26. Februar 2016
Bolnike bodo ločevali po intenzivnosti obravnave
Urgentni center v Izoli, ki so kot zadnjega v mreži regijskih urgentnih centrov odprli danes, je pomembna pridobitev za varno in kakovostno obravnavo pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, je poudaril direktor SBI Radivoj Nardin. Ministrica Milojka Kolar Celarc je napovedala, da bomo še letos v Sloveniji imeli enotno dispečersko službo.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 25. Februar 2016
Do zdravnika preko triaže
Jutri uradno odpira vrata nova urgenca v izolski bolnišnici. Prve paciente bo sprejela v ponedeljek. Na enem mestu bo na voljo vsa strokovna medicinska pomoč in diagnostika za ljudi, ki bodo potrebovali nujno medicinsko pomoč. Paciente bodo razvrščali s triažo. Diplomirani zdravstvenik bo določil resnost pacientovega stanja, od tega pa bo potem odvisno, kako dolgo bo ta moral čakati na zdravnika.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 26. Januar 2016
Revizija zaradi pohištvene opreme
Odprtje novega urgentnega centra se je v bolnišnici Izola zamaknilo zaradi revizije pri dobavi pohištvene opreme. Ta naj bi bila na svojem mestu do konca februarja, ko naj bi odprli še glavni vhod z avlo.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 5. Januar 2016
V izolski bolnišnici že prepovedali obiske
V Splošni bolnišnici Izola so na pediatričnem oddelku zaradi povečanega števila bolnikov z virusnimi okužbami zgornjih dihal in prebavil prepovedali obiske, so danes sporočili iz omenjene bolnišnice. Pojavljanje akutnih okužb dihal v običajnih okvirih je sicer za ta del leta običajen, v prihodnjih tednih na NIJZ pričakujejo tudi porast gripe.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 17. December 2015
Izolsko urgenco bodo odprli šele februarja
Na torkovem sestanku ministrstva za zdravje in vodstvo Splošne bolnišnice Izola (SBI) so sprejeli odločitev, da bo urgentni center Izola svoja vrata odprl konec februarja 2016. Kot so danes pojasnili iz SBI, je bil namreč vložen zahtevek za revizijo, zato je prišlo do manjšega terminskega zamika pri dobavi pohištvene opreme.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 2. December 2015
Nove naprave za izolsko pediatrijo
Na včerajšnji, že 17. Vinakoprovi dražbi 225-litrskih sodčkov vin letošnjega letnika, so dražitelji zbrali več kot 18.000 evrov za otroški oddelek in oddelek za novorojenčke izolske bolnišnice. Predsednik Vinakoprove uprave Nevio Pucer je povedal, da so do letošnje dražbe zbrali skoraj 260.000 evrov za omenjeni oddelek, včeraj pa je predstojnici oddelka Ireni Cetin Lovšin predal ček za 35.325 evrov.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 25. September 2015
V Izoli odštevajo dneve do otvoritve
Novogradnja ob izolski bolnišnici - urgentni center za centralno urgentno službo CUS - je v sredo dobil uporabno dovoljenje. Hkrati delavci urejajo glavni vhod z avlo na južnem pročelju, saj bodo sedanjega povezali s CUS in bo ob dokončanju vseh del služil le še urgenci. Zdaj že odštevajo dneve do odprtja glavnega vhoda in zatem otvoritve CUS, oboje bo decembra.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 15. September 2015
Od januarja brez mučnega čakanja v čakalnicah
Ne le zato, ker je izolska bolnišnica (SBI) del pilotnega projekta zdravstvenega ministrstva za skrajšanje čakalnih vrst, tudi zaradi namere, da bi bolnikom skrajšali čakanje na dan pregleda, so se že pred časom lotili prevetritve sistema sprejemanja bolnikov. Od januarja dalje naj bi po zaslugi novega sistema dela bilo konec večurnega mučnega posedanja pred ambulantami.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]