nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. September 2016
Žirija izbrala »Houston, imamo problem!«, občinstvo pa »Pojdi z mano«
V nedeljo se je v portoroškem Avditoriju zaključil 19. Festival slovenskega filma. Letošnja filmska bera je obsegala 96 filmov, med katerimi se jih je 52 potegovalo za nagrado vesna. Dvajset vesen in še nekaj preostalih nagrad so v glavni dvorani Avditorija podelili že v soboto, ob spretnem krmarjenju voditelja Jureta Longyke in glasbenih točkah Severe Gjurin.
Izola.info > Kultura Izola
Četrtek, 15. September 2016
Razstava Aroma želje/Želja arome v Placu Izolanov
V galeriji Plac Izolanov je še do petka na ogled zanimiva in v mnogočem tudi intrigantna razstava dveh umetnikov, katerih predmet ustvarjanja se zelo razlikuje, obenem pa se izjemno dopolnjuje. Bagrat Arazjan - armenski slikar, grafik, oblikovalec in fotograf, ki že nekaj časa živi v Jurščah pri Pivki - tokrat pred občinstvo postavlja grafično in dizajnersko obdelane fotografije najintimnejših delov ženskega telesa.
Primorske novice > Kultura Izolani
Sreda, 14. September 2016
Badjurova nagrada Dušanu Milavcu naznanila začetek Festivala slovenskega filma
Včeraj zvečer se je s tradicionalno podelitvijo nagrade Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filma, v portoroškem Avditoriju začela 19. edicija Festivala slovenskega filma. Letos je nagrado prejel scenograf Dušan Milavec. Do nedelje bo na ogled 98 filmov, za nagrado vesna se jih bo potegovalo 52, med njimi 14 celovečercev, 4 srednjemetražnih in 34 kratkih filmov.
Izola.info > Kultura Izola
Torek, 6. September 2016
V Portorož prihaja sto filmov
V Portorožu se bo prihodnji torek začel 19. festival slovenskega filma, ki bo ponudil 98 filmov, od tega 52 v tekmovalnem programu. Selekcijska komisija je imela pri izboru težko nalogo, saj je prejela 167 prijav, kar je 20 več kot lani. Veliko je kratkih filmov, kar po besedah vodje festivala Igorja Prassla kaže na porast mladih avtorjev.
Primorske novice > Kultura Izola
Torek, 6. September 2016
Na 19. FSF-ju jih bodo zavrteli skoraj 100
V Portorožu se bo prihodnji torek začel 19. festival slovenskega filma, ki bo ponudil 98 filmov, od tega 52 v tekmovalnem programu. Selekcijska komisija je imela pri izboru težko nalogo, saj je prejela 167 prijav, kar je 20 več kot lani. Veliko je kratkih filmov, kar po besedah vodje festivala Igorja Prassla kaže na porast mladih avtorjev.
Regional Obala > Kultura Izola
Četrtek, 4. Avgust 2016
Denarja za muzej Parenzana ni
Društvo Histrion, ki upravlja z muzejem Parenzana, opozarja na finančen težave že od marca. Pred pol leta so z občino Izola sklenili pogodbo za obdobje petih let. Zdaj občina predlaga sporazumno prekinitev sodelovanja, čemur pa društvo nasprotuje in pričakuje dogovor. V nasprotnem primeru bodo zapustili muzej in s seboj odnesli razstavne predmete.
Regional Obala > Kultura Izola
Petek, 10. Junij 2016
Lutk ne bo v Izolo in Piran
Mednarodni ulični in lutkovni festival, ki pod imenom PUF in s podnaslovom Lutke brez meja v mesta slovenske Istre in njihova zaledja, že štirinajsto leto zapored prinaša predstave z vseh koncev Evrope pa tudi od drugod, bo letos nekoliko drugačen.
Primorske novice > Kultura Izola
Petek, 3. Junij 2016
Iskrena gesta zbliževanja hčere z materjo
V ospredju 12. Kino Otoka so ženske tematike, dobro pa so zastopane tudi režiserke. Italijanska dokumentaristka Alina Marazzi se na festivalu med drugim predstavlja s filmoma Za eno samo uro s teboj. V njem preko družinskih filmčkov predstavi zgodbo svoje matere, ki se je borila z depresijo, vzporedno pa odpira vprašanja ženske svobode.
Primorske novice > Kultura Izola
Petek, 3. Junij 2016
Ujeti mesto v dobre tri minute
Danes ob 16. uri bo v Art kinu Odeon oživel pozabljeni filmski format - super osem. Mladi italijanski režiser Luca Chinaglia je kot darilo ob diplomi prejel 16 kolutov super osem filmskega traku in začel razmišljati, kako bi to darilo nadgradil. “Pokuril” je dva koluta, ki ju je prikazal na lanskem Kinu Otok, tu pa je se je rodila zamisel, da bi 14 režiserjem iz vsega sveta podaril po en kolut, kot temo pa jim določil mesto. Med temi režiserji se je znašel tudi Izolan Davorin Marc.
Primorske novice > Kultura Izola
Nedelja, 27. Marec 2016
V Izoli zazvenela Cohenova Hallelujah v izvedbi Allison Crowe
“Čarobno mesto kot je Izola s čarobnimi prebivalci privlači čarobne umetnike,” je za uvod v sobotni koncert Allison Crowe v Manziolijevi palači v Izoli povedala Milka Šmid O'Rilley, sicer tudi pobudnica koncerta, na katerem je kot gost nastopil glasbenik in producent Martin Štibernik.
Primorske novice > Kultura Manziolijeva palača
Petek, 18. Marec 2016
Premiera izolskega filma: V njem tudi Rudi Bučar
Danes dopoldne se je v Art kinu Odeon odvila predstavitev novega promocijskega filma Izole in nove celostne grafične podobe Turističnega združenja Izola. V letu 2016 se bodo v združenju namreč osredotočili na digitalno obliko promocije, ki sloni na sodobnih oblikovalskih pristopih.
Regional Obala > Kultura Kino Odeon
Petek, 26. Februar 2016
Dom, v katerem ni nihče doma
Okna v stavbi na ulici Vide Pregarc 34 v ljubljanskih Mostah so brez zaves. Pogled razkriva gole stene. S stropa brlijo žarnice. “Včasih je bilo videti kak obraz na oknu, utrujen, zgaran in zamišljen. Slutil sem, da so za temi okni tudi težke zgodbe. Vedel pa sem tudi, da bo težko priti do njih, čeprav so z ulice samo ena vrata. Bilo je zelo težko vstopiti,” pravi Metod Pevec, režiser in scenarist dokumentarnega filma Dom.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]