nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 17. September 2016
Ladjedelnica spet na dražbo, tokrat z zniževanjem izklicne cene
Polovica območja pri izolski ladjedelnici bo konec oktobra spet na dražbi, tokrat z zniževanjem izklicne cene. Gre za del, ki ga prodaja stečajna upraviteljica Kraškega zidarja. Izklicna cena je 4,76 milijona evrov. Pričakovati je, da se bo na dražbi za nakup potegovala slaba banka, ki je že lastnica preostanka kompleksa.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 12. September 2016
Kazni letijo v nabiralnike
Merilci hitrosti ob eni od izolskih osnovnih šol – občina je pred začetkom letošnjega šolskega leta namestila tri ohišja za stacionarne radarje na Prešernovi cesti ob OŠ Vojke Šmuc, ob stadionu ter na Južni cesti ob šolskem avtobusnem postajališču OŠ Livade – so samo v prvih dneh septembra zabeležili prek 8000 voznikov, ki so prekoračili omejeno hitrost. Rekorderji so mimo šole divjali tudi z 90 kilometri na uro, vse kršitelje pa bodo položnice s kaznimi pričakale v nabiralnikih.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 8. September 2016
“Eni se res trudijo ... nekateri pa so celo nesramni”
Siniša Dabič je voznik manjšega komunalnega vozila za ločeno zbiranje odpadkov pri Komunali Izola. Pobira tudi pomije in odpadno olje iz restavracij. Njegov delavnik traja od ponedeljka do sobote. “Na področju zbiranja odpadkov se je veliko spremenilo, zlasti od leta 2001,” pove. “A še vedno je veliko ljudi, ki se jim ne da ločevati.”
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Sreda, 7. September 2016
Dars bo preučil predlog o izločitvi predora Markovec iz vinjetnega sistema
Ministrstvo za infrastrukturo je Dars zaprosilo za mnenje o predlaganih spremembah vladne uredbe o kategorizaciji državnih cest, s katerimi bi predor Markovec izločiti iz vinjetnega sistema. Strokovne službe Darsa bodo predlog preučile, nato pa bo Dars odgovoril ministrstvu, "tudi skozi prizmo interesov Darsa kot gospodarske družbe".
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 6. September 2016
Uporabniki zelo zadovoljni s Komunalo Izola
Uporabniki so zelo zadovoljni s storitvami Komunale Izola, kažejo rezultati letošnje ankete. Skupna ocena več kot 1.176 anketirancev (od tega okoli 543 občanov in 633 učencev Izolskih osnovnih šol) je 4,5, kar je v primerjavi z lansko oceno (3,8), skoraj za oceno bolje. Uporabniki ocenjujejo, da so dobro obveščeni o ločenem zbiranju odpadkov, akcijah zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev ter o individualnem naročanju storitev.
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Torek, 6. September 2016
V Izolo se vrača BunkerFest
Mladina iz zakloniščnega prostora "Bunker" v Jagodju se na glasbene odre letnega kina Arrigoni v Izoli ponovno vrača v petek, 9. septembra, s III. Open Air festivalom, ki bo tudi letos postregel z veliko raznolike glasbe iz domačih krajev ter tujine.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 3. September 2016
Bazilika je znova kraljevala v Izoli (foto)
Bazilika je kraljevala današnjim kuharskim dogodivščinam, ki so jih pisali kuharji in kuharice z vseh vetrov. Izolani, natančneje tisti, ki stanujejo v Ljubljanski ulici, so namreč pripravili že 8. Bazilikijado, šefi kuhinj pa so poprijeli za kuhalnice.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 2. September 2016
Gašperšič napoveduje spremembe še ta mesec
Skozi predor Markovec se bodo vozniki vendarle lahko vozili brez vinjete. Infrastrukturni minister Peter Gašperšič, ki je danes obiskal portoroško letališče, je namreč napovedal spremembo vinjetnega sistema cestninjenja v predoru, poroča RTV Slovenija. Zahteve obalnih prebivalcev, ki so jih župani od odprtja predora že večkrat predstavili tudi v Ljubljani, naj bi bile uslišane še ta mesec.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 2. September 2016
S skuterji zavzeli obalno cesto Izola-Koper
Izolska navijaška skupina Ribari je včeraj organizirala tradicionalni Skuter žur. Gre že za peti Skuter žur, ki se je začel z zborom okoli 18. ure v izolskem Arrigoniju, in od koder so nato krenili na pot. Zbralo se je več kot 200 skuteristov s spremljevalci in spremljevalkami. Odpravili so se tudi na obalno cesto Izola-Koper, pri izolski Rudi pa jih je dočakala policijska blokada.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Begunke z otroki obiskale Izolo in Svetilnik
Včeraj je Izolo in Piran obiskalo 30 mater in otrok, nastanjenih v azilnem domu v Ljubljani. Enodnevni izlet jim je pripravila delovna skupina za azil iz Socialnega centra Rog, da bi jim popestrili dneve (v azilni dom so večinoma prišli oktobra ali novembra lani).
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 8. Avgust 2016
Radarji pri osnovnih šolah
Do konca tedna naj bi v Izoli postavili tri ohišja za merilnike hitrosti v bližini osnovnih šol. Problematika prevelikih hitrosti je še vedno pereča, radarska kontrola prometa na Prešernovi cesti proti Belvederju je pokazala pozitiven učinek.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 6. Avgust 2016
Pr'špini je spet dišalo po šalši
Že šestič je v Ljubljanski ulici zadišalo po slastni domači šalši. Izmed desetih ekip, ki so vihtele kuhalnice, se je po mnenju komisije najbolje izkazal dvojec iz društva Lokva. Prireditveni prostor, ki mu domačini pravijo Largo pr'špini, je bil danes že šestič prizorišče Šalšiade - tekmovanja v kuhanju domače šalše, ki ga pripravlja Društvo Izolani s pomočjo občine in Centra za kulturo, šport in prireditve.
Primorske novice > Družba Largo pri špini
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]