nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. September 2016
Božič med kandidati za državnega sekretarja
Poslanec SMC Tilen Božič je v izjavi v DZ potrdil, da je med kandidati za državnega sekretarja na ministrstvu za finance oz. je imel razgovor s kandidatko za ministrico Matejo Vraničar Erman. Slednjo bo DZ predvidoma imenoval v sredo, izbira državnega sekretarja pa je njena odločitev, pravi Božič. Obenem priznava, da je ta funkcija velik izziv.
Regional Obala > Politika Izola
Petek, 22. April 2016
Na 11. redni seji potrjeni načrti in programi javnih zavodov
Na včerajšnji 11. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki potrdili programe in načrte javnih zavodov za leto 2016. Sprejet je bil tudi sklep o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Javni zavod za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola.
Občina Izola > Politika Izola
Petek, 18. Marec 2016
Izolsko SDS je centrala razpustila
Izolska SDS je ostala brez glave. Lokalno vodstvo je razpustila krovna stranka. Ker pa naj bi njen dopis prišel prepozno, je prišlo do prave komedije zmešnjav, saj naj bi v Izoli vmes že sami poiskali zamenjavo za predsednika Saša Glavaša. Na njegovo mesto naj bi imenovali Leopolda Žolgarja.
Primorske novice > Politika Izola
Ponedeljek, 13. April 2015
Simonovič še predsednik
Izolski Desus je za štiriletnega predsednika izbral dosedanjega prvega moža Branka Simonoviča, ki je tudi generalni sekretar stranke in izolski občinski svetnik. Na skupščini so poudarili, da izolski Desus v občinskem svetu zaseda štiri stole, kar je največ v 20-letnem delovanju stranke.
Primorske novice > Politika Izola
Sreda, 3. December 2014
Kadrovanje v izolske odbore, svete javnih zavodov in komisije
Nadzorni odbor izolske občine sestavlja deset članov, po eden iz vsake stranke in liste, ki ji je uspelo priti v občinski svet.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Četrtek, 27. November 2014
Kupčkanje v izolskih odborih
Lista Izolanov je umaknila predloge za svoje kandidate iz vseh odborov in komisij občinskega sveta (razen iz nadzornega odbora). S takšno potezo protestirajo proti preglasovanju, ki naj bi ga bili deležni; od 82 mest, kolikor jih je v odborih in komisijah, bi Listi Izolani pripadala le dva. O sestavi odborov bodo odločali na današnji seji občinskega sveta.
Primorske novice > Politika Izola
Sreda, 26. November 2014
Lista Izolani: Sporočilo za javnost
Iz Liste Izolani smo danes prejeli sporočilo za javnost, v katerem izpostavljajo, po njihovih besedah žaljivo in demokratično povsem nesprejemljivo ravnanje vladajoče koalicije. Ta je, kljub temu, da je razmerje moči v izolskem občinskem svetu 11:10 + 2 svetnika narodnosti, sestavila takšno listo kandidatov za člane delovnih teles občinskega sveta ter predstavnike občine v javnih zavodih in podjetjih, da je na njej število predstavnikov strank Desus, IJN, Izolani in SDS zgolj za vzorec.
Izola.info > Politika Izola
Torek, 11. November 2014
Markočič postal desna roka ministrice
Danilo Markočič od začetka meseca ni več direktor izolskega Turističnega združenja, ampak vodja kabineta ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar. Na novo delovno mesto ga je povabila ministrica, njegova Desusova kolegica. Prepričan je, da so temu botrovale njegove delovne izkušnje iz časov, ko je vodil kabinet nekdanje izolske županje Brede Pečan iz vrst SD.
Primorske novice > Politika Izola
Ponedeljek, 3. November 2014
Svež veter v Izoli in predvsem Ankaranu
Nedavne lokalne volitve so premešale tudi karte v istrskih svetih italijanskih samoupravnih narodnih skupnostih. Dobili so nove člane in tudi nova vodstva. Kmalu bodo odločali še o vrhu obalne italijanske samoupravne skupnosti, ki jo zadnja tri leta vodi Alberto Scheriani.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 20. Oktober 2014
Igor Kolenc prepričljivo do novega županskega mandata
V drugem krogu županskih volitev je dosedanji izolski župan Igor Kolenc, ki je na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat, s skoraj dvotretinsko večino večino premagal protikandidata Branka Simonoviča iz DeSUS-a in bo tako izolsko občino vodil tudi naslednja štiri leta.
Izola.info > Politika Izola
Petek, 17. Oktober 2014
Ob volitvah župana tudi o članih ene KS
Ko bodo Izolani v nedeljo izbirali župana, med Igorjem Kolencem in Brankom Simonovičem, bodo na volišču dvorane Rdečega križa odločali tudi o članih sveta KS Staro mesto. Tam bodo ponovili volitve, a le v delu, ki se nanaša na šest članov sveta KS. Sedmo članico, predstavnico italijanske skupnosti, so izbrali že v prvem krogu volitev - Diano Chicco.
Primorske novice > Politika Izola
Četrtek, 16. Oktober 2014
V Izoli oba za nov kulturni dom
Zdajšnji župan Igor Kolenc se poteguje za drugi mandat, zadnji, kot zatrjuje. Meni, da je primerno, da se župani po dveh zaporednih mandatih s funkcije umaknejo. Kaj bo počel čez štiri leta, še ne ve, lahko se bo upokojil. Že upokojeni Branko Simonovič pa bi župansko funkcijo opravljal nepoklicno. Pri tem opozarja, da to ne pomeni, da bi v občinsko upravo prihajal le enkrat na teden.
Primorske novice > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]