nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Gradnja predora Markovec

Sreda, 15. Julij 2015
Predor Markovec odslej dvojezičen
Pred dobrim mesecom dni smo poročali o razburjenju italijanske narodnostne manjšine, saj prvotno ob vhodih v predor Markovec niso bile nameščene dvojezične table, temveč le tabla v slovenskem jeziku. Zaplet je očitno končan, saj so zdaj postavili tablo, ki voznike nagovarja tudi v italijanskem jeziku.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 17. Junij 2015
O enojezični tabli tudi v Bruslju
Unija Italijanov je prek ene izmed evropskih poslank dosegla, da bo o primeru enojezične table pred predorom Markovec seznanjena tudi Evropska komisija, poroča spletni portal MMC. Družba za avtoceste Dars je pred predorom postavila samo tabli s slovenskim imenom Markovec. Predsednik koprske Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti in podžupan mestne občine Alberto Scheriani je pred dvemi tedni opozarjal, da bi morali navesti tudi italijansko ime Monte San Marco.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 10. Junij 2015
Nova hitra cesta potrebuje še nekaj fines
Čeprav so predor Markovec v petek predali namenu in se je, kot je opaziti, večji del prometa z obalne ceste preselil na hitro cesto, ki odslej povezuje Koper in Izolo, ostaja še nekaj odsekov, ki jih bo potrebno urediti, da bo promet tekel popolnoma brez ovir.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 9. Junij 2015
Občino Izola tudi po odprtju Markovca čaka še precej dela
Tudi po odprtju predora Markovec je treba na cestah pred njim urediti še nekaj povezav, da bo promet potekal čim bolj tekoče. Izolska občina bo šele sredi meseca uredila povezavo z novega krožišča v mesto.
RTV SLO > Družba Izola
Petek, 5. Junij 2015
Predor Markovec je odprt
Premier Miro Cerar in predsednik uprave Darsa Matjaž Knez sta popoldne po krajši slovesnosti z rezanjem traku tudi uradno prometu predala petkilometrski odsek hitre ceste Koper-Izola s predorom Markovec. Cerar je priznal, da so na izgradnjo predora čakali predolgo. Napovedal je spremembo zakonodaje, da se ne bi ponovila zavlačevanja s postopki.
Regional Obala > Okolje Izola
Sreda, 3. Junij 2015
11-letna saga gradnje predora Markovec
Odločitev o gradnji dvokilometrskega predora Markovec na slovenski obali je bila sprejeta že v 80. letih minulega stoletja, a do izgradnje tega ključnega dela hitre ceste med Koprom in Izolo je ob številnih zapletih preteklo veliko vode. Sledi kronologija nekaterih ključnih dogodkov na tej poti.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 19. Maj 2015
V petek “dan odprtih vrat”
Dela v predoru Markovec in na hitri cesti Koper-Izola so končana, nov tehnični pregled bo sledil v četrtek, so sporočili z Darsa. Ob tem poudarjajo, da trenutna ocena investicijske vrednosti do dokončanja znaša 166,8 milijona evrov z DDV.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 4. Maj 2015
Vinjete skozi predor Markovec so končana zgodba
Vlada je Luko Koper uvrstila med strateške naložbe, v katerih bo ohranila svoj delež. A to ni zelo trden seznam naložb, vsaj za Luko ne, se je izkazalo po pogovoru z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem. Če se bo namreč pokazalo, da bi najboljši model javno-zasebnega partnerstva za drugi tir vključeval tudi zmanjševanje kapitalskega deleža države v Luki, se bodo pač pogovarjali tudi o tem, pravi minister.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 10. April 2015
Vinjeta tudi za predor Markovec
Vinjeta bo potrebna tudi za vožnjo skozi predor Markovec na hitri cesti Koper-Izola. Ministrstvo za infrastrukturo tako ni ugodilo pobudi koprske in izolske občine po izvzetju predora iz sistema vinjetnega cestninjenja.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 8. April 2015
Skozi Markovec bi lahko promet stekel že konec maja
Hitro cesto Koper-Izola bo Cestno podjetje Nova Gorica (CPG) dokončalo do 16. maja, so bili danes jasni predstavniki Darsa. Kdaj bodo novo cesto s predorom Markovec vred prepustili voznikom, pa niso želeli napovedati. Navedli so le, da bi bilo to možno že ob koncu maja ali pa malo kasneje, v začetku junija.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 6. April 2015
V Izoli še čakajo na odgovore ministrstva o statusu hitre ceste
Na izolski občini niti s strani ministrstva za infrastrukturo niti z Darsa še niso prejeli nobenega odgovora glede pobude, da bi predor Markovec izvzeli iz vinjetnega sistema. Kot pravi župan Igor Kolenc, so potrpežljivi, a vztrajajo pri svojem stališču. Na ministrstvu pobudo še vedno proučujejo, datuma sprejema odločitve pa ne morejo napovedati.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 24. Marec 2015
Ministrstvo še proučuje pobudo za izvzetje ceste skozi Markovec iz vinjetnega sistema
Ministrstvo za infrastrukturo v okviru obstoječe zakonodaje še proučuje pobudo županov Kopra in Izole glede cestninjenja novozgrajenega odseka hitre ceste Koper-Izola, da bi cesto skozi predor Markovec izvzeli iz sistema vinjet.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]