nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Mestna knjižnica Izola

Sobota, 5. December 2015
Sočutna do beguncev, kot britev do oblasti
Skoraj 77-letna Svetlana Makarovič na Prešernov rojstni dan ni razmišljala o Tem veselem dnevu kulture, češ da je to tudi “grenki in žalostni dan kulture v tej prekleti državi”. Tako je povedala v četrtek, med pogovorom z novinarko Radia Koper Nevo Zajc v izolski mestni knjižnici, kjer so sklenili projekt Primorci beremo 2015 in odprli šesti Pravljični festival.
Primorske novice > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 23. November 2015
Primorci berejo: v devetih letih več kot 53.000 knjig!
S prireditvama v ilirskobistriški in sežanski knjižnici se je zaključila že deveta akcija spodbujanja branja slovenskih avtorjev Primorci beremo 2015. Letošnja bera: 887 bralcev in 7602 prebrani knjigi. Zaključek projekta bo do 10. decembra obeležilo tudi ostalih sedem primorskih knjižnic, ki poleg omenjenih dveh sodelujejo v akciji Primorci beremo.
Primorske novice > Kultura Mestna knjižnica
Četrtek, 10. September 2015
V Istri ni nikoli dolgčas
Septembra in oktobra stene knjižnice krasijo fotografije Nataša Fajon. Z razstavo pod naslovom »V Istri ni nikoli dolgčas« se je tako udeležila Dnevov evropske kulturne dediščine, ki so bili leta 2015 posvečeni praznikom in praznovanju. V foto objektiv je ujela utrinke s praznovanj v mestih in zaledju Istre. Prosili smo jo za pogovor.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Petek, 29. Maj 2015
Organizirano samostojno učenje - stopnička na poti k uspehu
V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2015 je v sredo 20. maja v Središču za samostojno učenje v Mestni knjižnici Izola potekal Dan odprtih vrat. V petih urah je Središče za samostojno učenje obiskalo veliko število posameznikov, ki se zavedajo, da so za svoj lastni napredek v znanju in kakovosti življenja odgovorni sami. Največ zanimanja so požela gradiva vezana na lokalno kulturno dediščino.
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Četrtek, 21. Maj 2015
Čas je, da ponovno postanemo mušketirji!
V petek 22. maja bo ob 19. uri v čitalnici Mestne knjižnice Izola NLP coach Lorena Pahović spregovorila o ustvarjanju varnega okolja za razvoj človeških potencialov. Temo bo predavateljica predstavila v Tednu vseživljenjskega učenja, ki letos poteka v okviru Evropskega leta za razvoj in pod sloganom »Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost«.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Četrtek, 21. Maj 2015
Izolski knjižnici državno priznanje
Mestna knjižnica Izola je minuli petek na nacionalnem odprtju 20. Tedna vseživljenjskega učenja v Črnomlju prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije (ACS) za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2014. Priznanje je knjižnica prejela za posebne strokovne ali promocijske dosežke ter za dosežke pri bogatitvi lastnega znanja in znanja drugih. Izolska knjižnica je v devetnajstletni zgodovini podeljevanja priznanj prva prejemnica tovrstnih priznanj med knjižnicami na Primorskem, sicer pa druga v Sloveniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 20. Maj 2015
Teden vseživljenjskega učenja
Današnja družba vse bolj poudarja vseživljenjsko izobraževanje in učenje kot pomemben dejavnik pri razvoju družbe kot celote. V življenju posameznika ima vseživljenjsko učenje dve razsežnosti, razsežnost trajanja, ki označuje, da se človek uči od rojstva dalje, ter razsežnost širine, ki označuje, da se oseba uči povsod - ne le v šoli, in karkoli - ne le šolskih predmetov, temveč tudi za vse druge majhne in velike, življenjske in delovne ter druge potrebe.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 5. Maj 2015
Janez Zupan in Pesmi življenja v Mestni knjižnici Izola
Konec aprila je bila v Mestni knjižnici Izola predstavitev pesniške zbirke Janeza Zupana z naslovom Pesmi življenja – Poesie della vita. Janez Zupan se je rodil 11. aprila 1936 v Ljubljani. Njegov oče je bil učitelj, knjižničar in upravitelj osnovne šole v Črnomlju, mama poslovodkinja, gledališka igralka in režiserka.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 24. April 2015
Jaroslaw K. Lodzermensch v izolski Mestni knjižnici
Jaroslaw K. se je rodil leta 1959 v Lodzu na Poljskem. Od vedno je rad slikal. V času komunizma je na Poljskem opravljal zelo različna dela. Pravi, da takrat ni bilo težko pustiti službo in najti drugo delo. Tako je delal v gledališkem ateljeju, kjer je pripravljal scenografije za gledališče predstave. Bil je strežnik v bolnišnicah, ukvarjal se je z živalmi, na primer s konji, bil je šofer.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 4. Marec 2015
»Od E do G« : razstava Erike Gregorič v MKI
Stene Središča za samostojno učenje v izolski Mestni knjižnici, v mesecu marcu krasijo slike Erike Gregorič iz Izole. Nastale so v obdobju med 2006 in 2014. Na njih so upodobljeni junaki iz risank. Naslikane so v mešani tehniki in izjemno natančno. Eriko smo povabili k pogovoru.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 3. Marec 2015
Od fibule do gumbov
Tako smo poimenovali razstavo več kot 1000 gumbov iz zbirke starin Janeza in Marije Janežič, ki bo v Mestni knjižnici na ogled do konca aprila. Poleg kovinskih fibul in drugih sponk iz daljne preteklosti si lahko v vitrini ustvarjalnosti ogledate partizanske gumbe, gumbe z mornariških in šolskih uniform, gumbe za plašče, suknjiče in srajce, manšetne gumbe, sponke za pasove in najlon nogavice, moderne gumbe s kavbojk in tudi sponke za lase.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 25. Februar 2015
Delavnica o kašlerskem kužku
Sodelovanje med Mestno knjižnico Izola in Pokrajinskim muzejem poteka že nekaj časa. V knjižnici smo tako v preteklih letih imeli več predavanj o arheologiji, ki jih je organizirala kolegica Ksenija Orel, zadolžena za Borzo znanja in Središče za samostojno učenje.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]