nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Lokalne volitva 2010 Izola

Lokalne volitve 2010 · Izola

Volitve v občinski svet

Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS)
Primarno zastopa upokojence. Njen predsednik je Karl Erjavec, predsednik izolske območne organizacije je Branko Simonovič.
Županski kandidat: Branko Simonovič
Zares - nova politika (Zares)
Zares - nova politika (skrajšano Zares) je slovenska parlamentarna politična stranka. Njen predsednik je Gregor Golobič, predsednica izolskega občinskega odbora je Breda Medved.
Županski kandidat: Srečko Gombač
Izola je naša (IJN)
Stranka Izola je naša je bila najbolj uspešna stranka na predčasnih volitvah v izolski občinski svet leta 2008. Predsednik stranke je bivši izolski župan dr. Tomislav Klokočovnik.
Županski kandidat: Tomislav Klokočovnik
Istra - Istria
Stranka Istra-Istria je samostojna politična stranka. Nastala je pred letošnjimi lokalnimi volitvami. Predsednik stranke je Egidio Krajcar.
Županski kandidat: Egidio Krajcar
Socialni demokrati (SD)
Socialni demokrati (SD) so trenutno največja koalicijska politična stranka v Sloveniji. Njen predsednik je Borut Pahor, predsednik izolske območne organizacije je Aleksej Skok.
Podprt županski kandidat: Igor Kolenc
Slovenska ljudska stranka (SLS)
Slovenska ljudska stranka (SLS) je slovenska politična stranka. Njen predsednik je Radovan Žerjav. Predsednik izolskega občinskega odbora je Aleksander Frantar.
Podprt županski kandidat: Tomislav Klokočovnik
Slovenska demokratska stranka  (SDS)
Slovenska demokratska stranka (SDS) je slovenska parlamentarna stranka, ki se uvršča v desno sredino. Predsednik stranke je Janez Janša, predsednik izolskega občinskega odbora je Nevijo Frank.
Županski kandidat: Radivoj Nardin
Liberalna demokracija Slovenije (LDS)
Liberalna demokracija Slovenije (LDS) je parlamentarna stranka iz levo-sredinskega spektra političnega prostora. Njena predsednica je Katarina Kresal.
Županski kandidat: Davorin Adler
Nova Slovenija - Krščanska ljudska stranka (NSi)
Desnosredinska politična stranka. Njen predsednica je Ljudmila Novak, predsednik izolskega občinskega odbora je Šefik Kličič.
Združeni za Izolo
Listo Združeni za Izolo sestavlja 21 kandidatk in kandidatov, ki so jih združile v skupno kandidaturo Zveza za Primorsko, Lista Izola zbudi se, Lista za razvoj športa in Lista za razvoj podeželja.
Podprt županski kandidat: Branko Simonovič
Mef in Izolani
Lista Mef in Izolani je bila ustanovljena pred lokalnimi volitvami 2006, ko ji je uspel preboj v OS pod imenom Lista Izolani. Lista nima predsednika in drugih statusnih nazivov, ki bi ločevali njene člane.
Oljka - stranka slovenske Istre (Oljka)
Oljka je stranka, ki je zasnovana kot protiutež obstoječim političnim strankam v slovenskem političnem prostoru. Predsednik stranke je Viktor Markežič.
Županski kandidat: Vojko Ludvik
Italijanska samoupravna narodna skupnost (ISNS)
Svet ISNS sestavljajo predstavniki narodnosti, izvoljeni na podlagi splošne volilne pravice na neposrednih in tajnih volitvah v skladu s predpisi, ki v Sloveniji urejajo lokalne volitve. Aktivno in pasivno volilno pravico imajo izključno pripadniki narodnosti, vpisani v posebne volilne imenike, ki jih vodi narodna skupnost sama in potrjuje pristojna upravna enota kot lokalna izpostava Ministrstva za notranje zadeve.
Egidio Krajcar Igor Kolenc Vojko Ludvik Srečko Gombač Davorin Adler
Branko Simonovič Radivoj Nardin Tomislav Klokočovnik   
V stranki Oljka zadovoljni z izidom volitev v občinah Izola in Piran
V stranki Oljka zadovoljni z izidom volitev v občinah Izola in Piran · V sporočilu za javnost so zapisali, da so kandidata Igorja Kolenca podprli takoj po prvem krogu županskih volitev, saj se je vrsta točk njihovega...
Primorska.info > Politika
Foto: Novi izolski župan je mag. Igor Kolenc
Foto: Novi izolski župan je mag. Igor Kolenc · Po neuradnih podatkih Državne volilne komisije je novi izolski župan postal mag. Igor Kolenc. Ob 51,77 odstotni volilni udeležbi je mag. Igor...
Izola.info > Politika
Pred drugim krogom županskih volitev volilni molk
RTV SLO > Politika
Zadnji poskusi prepričevanja izolskih volilcev
Zadnji poskusi prepričevanja izolskih volilcev · Danes smo bili v Izoli priča zadnjim dejanjem predvolilne kampanje obeh županskih kandidatov, saj ob polnoči nastopi predvolilni molk. V obeh...
Izola.info > Politika
Klokočovnik: Nove sodelavce sem le predlagal
Klokočovnik: Nove sodelavce sem le predlagal · Dr. Tomislav Klokočlovnik v današnji izjavi zatrjuje, da je želel s predstavitvijo svojih morebitnih sodelavcev, zgolj predstaviti vizijo, s kom...
Primorska.info > Politika
Stranke in liste zanikajo podporo Klokočovniku
Stranke in liste zanikajo podporo Klokočovniku · Medtem ko je mag.Igor Kolenc svoje podpornike (SD, Desus, Združeni za Izolo, Oljka, Istra-Istria in Zares) predstavil že pred časom, je...
Obala.net > Politika
Pečanova komentira predvolilni »dialog« v Izoli
Pečanova komentira predvolilni »dialog« v Izoli · Breda Pečan je na današnji novinarski konferenci v Izoli predstavnikom medijev pojasnila svoja stališča in argumente, ki se nanašajo na...
Primorska.info > Politika
Klokočovnik obsoja nestrpnost in diskriminacijo
Klokočovnik obsoja nestrpnost in diskriminacijo · Z izolske občinske uprave so sporočili, da je župan Tomislav Klokočovnik v jutranjih urah na volilnih panojih v mestu zasledil sovražne napise,...
Primorska.info > Politika