nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Visoka šola za zdravstvo Izola

Prikaži na
Zemljevidu
Visoka šola za zdravstvo Izola
Polje 42
05 662-64-60
05 662-64-80
Spletna stran
E-naslov
Začetki razvoja visokošolskega izobraževanja na slovenski obali segajo v šestdeseta leta z ustanovitvijo Višje pomorske šole Piran, v sedemdesetih letih pa so se v Kopru začeli zametki tudi drugih višjih in visokih šol.

Z gospodarskim razvojem Primorske je nastala potreba po lastni univerzi še bolj očitna. Tako so župani obalnih občin, predsednik obalne skupščine in predstavniki primorskega gospodarstva 30. marca 1993 podpisali Pismo o nameri za ustanovitev visokošolskega središča na Slovenski obali in 20. novembra 1995 Pismo o nameri za zagotavljanje pogojev razvoja visokega šolstva v občinah Izola, Koper in Piran.

Na osnovi teh pobud so primorske občine ustanovile in financirale delovanje Visokošolskega središča, ki naj bi imel nalogo ustanavljanja visokih šol in fakultet na Primorskem.
Prijavi napako
Osnovna šola Vojke Šmuc - podružnična šola KorteOsnovna šola Vojke Šmuc - podružnična šola KorteGlasbena šola IzolaGlasbena šola Izola
Osnovna šola Livade IzolaOsnovna šola Livade IzolaOsnovna šola Vojke Šmuc IzolaOsnovna šola Vojke Šmuc Izola
Srednja gostinska in turistična šola IzolaSrednja gostinska in turistična šola IzolaOsnovna šola Dante Alighieri Izola - Scuola elementare Dante Alighieri IsolaOsnovna šola Dante Alighieri Izola - Scuola elementare Dant...
KIŠD - Klub izolskih študentov in dijakovKIŠD - Klub izolskih študentov in dijakov